Új hozzászólás Aktív témák

  • lugosi

    MODERÁTOR

    válasz davidsz #2953 üzenetére

    El is felejtettem leírni az én e-SIM tapasztalataimat. Többféle variációban próbáltam.

    1. Csak e-SIM aktív (vagy nincs is benne fizikai SIM, vagy az le van kapcsolva). e-SIM-en 4G bekapcsolva. A működés hibátlan, nincs elvesztett hívás, net is van, minden rendben.

    2. e-SIM aktív, fizikai SIM aktív. Fizikai SIM-en 4G kikapcsolva mind adatra mind hangra, adatra és hangra az e-SIM az alapértelmezett (4G, volte). A működés hibátlan, se elveszett hívás, se net probléma nincs.

    3. e-SIM aktív, fizikai SIM aktív. Fizikai SIM-en 4G bekapcsolva csak adatra (adatkapcsolat a beállításokban az e-SIM-en akítv). A működés problémás, a telefon lezárást követő 5-10 perc közötti időtartamban a netre egyébként kizárólagosan beállított e-SIM elveszti a netet (csevegőalkalmazások üzenetei nem érkeznek meg), de hívható vagyok.

    4. e-SIM aktív, fizikai SIM aktív. Fizikai SIM-en 4G bekapcsolva hangra és adatra (holott adatra továbbra is az e-SIM van beállítva). A működés kiemelten problémás, a telefon lezárása után 1-2 percen belül az e-SIM nem elérhető sem neten, sem hanghívás terén.

    A további variációk esetén, ha csak a fizikai SIM aktív, és az e-SIM van letiltva, a működés a fenti mintát követi, tehát egyedüli SIM-ként hibátlan.

    Nekem, mivel az e-SIM a fő számom és azon van mind a hang, mind a net előfizetésem, a fizikai SIM csak egy mellékes, másodlagos szám, ezért nekem megfelelő így az e-SIM működése (vagy teljesen kikapcsolom a fizikait, vagy csak a 4G-t kapcsolom le róla, tehát csak hangra elérhető vagyok rajta). Azt a variációt nem próbáltam, hogy az e-SIM aktív volte alatt csak hanghívásra, a fizikai pedig netre, ilyen variáció is előfordulhat nálam, mert van csak netes előfizetésem is, de az most nem a telefonban van. Viszont, ha mind a két simet akarom használni 4G-n, mert mondjuk mind a kettőn volte-t akarok használni, akkor az közel használhatatlanná teszi a telefont. Nem tudom, hogy szolgáltatói vagy telefonhiba, ebben nem tudok állást foglalni, csak a fenti tapasztalatokat akartam megosztani.

Új hozzászólás Aktív témák