Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ricardo
titán
Nekem csak annyi ezzel kapcsolatban a kérdésem, ha a telefon képes a gyorsabb áramfelvételre, akkor miért nem olyan töltőt adnak hozzá alapból, ami ezt biztosítani tudja?
Veszel egy felső kategóriás készüléket, és ha "rendes sebességű" töltést szeretnél, akkor vegyél hozzá külön töltőt? Most teljesen mindegy hogy az mennyi, a lényeg az, hogy külön kell hozzá megvenni.[ Szerkesztve ]
-
ben5001
tag
Nem vagyok benne biztos, de mintha régebben az lett volna az "általános vélemény", hogy a lassú töltés kímélőbb az aksival, hosszabb élettartamot biztosít, ha mindig gyengébb árammal, hosszabb idő alatt töltjük, mint ha gyorstöltővel, nagyobb árammal. Lehet, hogy ez ma a LiION-ok esetén már nem áll.
Valaki majd megmondja a tuttit.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz TheBikerider #141 üzenetére
A főbb paraméterekre gondoltam elsősorban, CPU, GPU, RAM, Kijelző, Kamera...
És mivel ezekben jobb az 1 éves V10, így igen, véleményem szerint oda-vissza veri ezt az új Iphone-t.
Barátomnak van V10-ese, abból indultam csak ki, hogy az is IPS LCD-s ugye.
(Nem lenne igazságos egy Super AMOLED-es készüléket mellé állítani )
Samsung-okhoz (S széria) direkt nem hasonlítottam, mivel azokhoz képest szerintem még nagyobb a lemaradás
A OnePlus3-hoz való viszonyítással viszont nem értek egyet maximálisan, persze hardveresen nincs min vitázni, és ha csak az adatokat néznénk akkor jöhetne is a "pont", de azért az Apple-nek csak van egy kiépített szervizhálózata, csak van millió üzlet ahol megnézheted, megveheted, bemutatótermek stb...
Tehát ha már hasonlítunk, akkor legalább egy olyan készülék legyen a vetélytárs amivel együtt jár egy elvárható terméktámogatási szint is. -
Wesder
félisten
-
B-L-A-C-K
titán
válasz aprokaroka87 #257 üzenetére
Mehet a leg, mert tesztprogramok szerint mi veri jelenleg
-
B-L-A-C-K
titán
válasz aprokaroka87 #260 üzenetére
Általános működésben is a leggyorsabb...De ha szerinted nem így van szintén mutathatsz jobbat...
Pl itt egy videó Note 7-tel szemben, ami ugye nem egy gyenge telefon, és egy icipicit ráver...:/
-
Crafter32
őstag
válasz IT.SZB.IKM #221 üzenetére
Azt az ajánlott dolgot én sem értem, de szerintem nagyon sokan nem.
#232) janeszgol : Nincs gond, kb egyet beszélünk. Neked is igazad van.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nem, nem csak a magok számát nézem, egyszerű bench összehasonlítást vettem alapul, azon nincs mit vitázni.
És igen, van különbség RAM és RAM között, de jelen esetünkben kizárólag annyi, hogy az egyikben 3GB van a másikban 4GB.
De aprokaroka87-nek igaza van, a benchmarkon csak a hardverek összehasonlítása látszik, ez a telefon milyenségéről nem árul el mindent, ahogy ezt az előbb is próbáltam kifejteni sok minden van még a részegységeken kívül is -
Crafter32
őstag
válasz buvartacsko #235 üzenetére
Ha az átlag tényleg nem tudja milyen a HW és csak az Apple -re támaszkodik, akkor megint ott tartok, hogy az Apple azt mondja SE most a legerősebb, leghosszabb üzemidejű, leg..., akkor azt venné a nép nem pedig a nagyobb méretű gyengébb HW-t. Ha igaz lenne.
-
B-L-A-C-K
titán
De lényegtelen, csak itt azzal jött valaki más telefonba hány millió giga ram van, meg mennyivel jobb a proci stb, csak azt ugye elfelejtette megnézni hogy elviekben meg nem hogy gyorsabb hanem lassabb ehhez képest, így ez nem hogy érv, hanem egy hatalmas öngól.
KBéla: Nem muszáj teszt programokra hivatkozni, már mutattam valóságban is mi a helyzet, csak erre elfelejtettél reagálni...Cica rúgja meg.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Ez így igaz, én is lassúval töltöm az s7e-t. Viszont nem indok arra, hogy ne adjanak a telóhoz gyorstöltőt és szoftveresen deaktiválhatóvá tegyék (esetleg default deaktiválva legyen) a gyorstöltés.
Lehet hogy ez az oka?
#266: Ez a Lapse-IT-es videó eléggé lerágott csont már
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
joey04
titán
válasz #90467584 #264 üzenetére
Tehát a benchmark, ami a nyers erőt méri, és ez alapján lemérhető, hogy melyik a legerősebb, leggyorsabb, az nem számít. Rendben, elfogadható, hiszen szar optimalizálással valóban semmit nem ér a hw. Ennek már eleve ellentmond, hogy az viszont számít, hogy melyikbe mennyi ram van, tehát már itt lábon lőtted magad. De ez még mindig csak elmélet. A gyakorlat pedig az, hogy a tesztek szerint is (itteni szerint és külföldi tesztek szerint is) több alkalmazást tart a memóriában, mint a 4, vagy akár 6 GB rammal szerelt androidos készülékek. Szóval az vitán felül áll, hogy ma az iPhone 7 Plus a leggyorsabb és legerősebb telefon a világon. Ettől még nem lesz a legjobb is, hiszen akinek 2016-ban is kell a micro sd meg a bt file transfer, vagy torrentezni, meg ilyen-olyan szervereket üzemeltetni kell a telefon, annak jobb lesz egy 50k-s alap droid is, mert az is jobban megfelel az igényeinek. De ez egy más téma, ne keverjük ide.
267: miért is? hogy tudod jobban demózni a memóriahasználatot meg a programok betöltését és/vagy újratöltését, ha nem így? ez pontosan egy mindennapos használatot szimulál, csak egy napnyi programindítást belesűrít 2-3 percbe.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz buvartacsko #269 üzenetére
Igen, mindíg valahogy pont ez a "tesztkörnyezet" kerül elő, az i6-nál is ez volt. No mind1, az i6s már történelem, az i7 teljesítményfölényét pedig nem vonja kétségbe az ember, az A10-nek illendő lényegesen jobban teljesítenie az elődnél...
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
madgie
titán
Lehetne azért játékok nélkül is mérni néha (legalább valami lábjegyzetben), mert rendszerint a játékok betöltésénél húz el az Apple (én meg mondjuk sz*rt se játszom a telefonon). Multitask-nél dettó, a játékok sok ramot bekajálhatnak, érdemes lenne azok nélkül megnézni, mikor tölt újra egy facebook-insta-böngésző-hasonló szintű szósölnetvörk felhasználás esetén.
-
B-L-A-C-K
titán
Nem veszem észre, sőt én le is sz@rom miben mennyi pontot ér el, vagy éppen hány másodperc alatt nyit meg valami valamit, de azt nem hogy itt jönnek az "okosok" és megmondják hogy az ájfón sz@r mert nincs benne millió GB ram, meg a proci nem 50 magos, erre érvelhetek hogy öngólt rúdugrásnak nem?
-
SpongyaBob
veterán
Végre valaki észreveszi ezt rajtam kívül. Én is ritkán játszom vagy ragadok le rövidebb ideig egy játéknál, de szerintem a rendszer sebessége sokkal fontosabb dolog mint az, hogy hány mp alatt tölt be egy-egy adott játék. Ebben viszont nem igazán van különbség az aktuális csúcstelefonok között (mármint rendszer sebességben). Egyébként szó nincs arról hogy a konkurenseken akadozna vagy rosszul futna az adott játék, egyszerűen csak lassabban töltenek be, ami a teszteken jelentős hátrányként mutatkozik meg. Ami amúgy semmit nem von le az Apple érdemeiből, csak hát ez sokunkat ez nem biztos, hogy érdekli.
[ Szerkesztve ]
i11 White 64GB, AirPods 2, Lumix GX7
-
Emtra Prime
csendes tag
válasz B-L-A-C-K #239 üzenetére
Nekem már volt Note 4-em is aztán vettem i6s+- de két hét után eladtam, mert annyira pixeles volt, hogy sírtam. Aztán kezdtem reménykedni, hogy az i7 QHD-s lesz erre még a dugó sincsen rajta, így hogy rakjam beléje a Dr. DRE fejhallgatót amit 55ezerért vettem? Szóval most ott tartok, hogy i7 vagy robbanó Note 7.
IOSss vagy droidosss
E.P.
-
whatwhatwhat
aktív tag
válasz buvartacsko #246 üzenetére
Jó, elnézést kérek. De akkor is, nem mondhatod, ugyanolyan gyorsan tölt, mert nem. És még ígyis egy 5800 forintos tartozékról beszélünk. Persze ez a 300 ezres árhoz már nyilván szinte mindegy... De ennyi erővel egy samsung(vagy akármi) ütésálló, csak kell rá venni egy 10ezres tokot...
-
Emtra Prime
csendes tag
-
B-L-A-C-K
titán
válasz aprokaroka87 #275 üzenetére
Persze, mert vannak programok ahol kb ugyan olyan, de ha összességén megnézed, gyorsabb akkor is. Szóval tök mind1 ha valamiben akár 5x gyorsabb a hardver ha alatta a rendszer nem tudja kihasználni, azaz ezzel érvelni hogy emiatt sz@rabb az ájfon, butaság.
-
madgie
titán
válasz Emtra Prime #277 üzenetére
Pixeles az rendes RGB szerkezetű Full HD 5.5"-n, nemá', órás vagy, vagy mi?
-
joey04
titán
Jó de ez megint olyan, hogy amikor a rendszer képességeit elemezzük, akkor ne vegyük számításba, hogy az iOS ezt meg azt nem tudja, mert azt senki nem használja. Igenis igaza van annak, aki felhozza, más kérdés ha emiatt le ifosozza meg a többi kulturált megnyilvánulás ugye... De a hétköznapi tesztekből nem szabad kihagyni a játékot szerintem, mondom ezt úgy, hogy telefonon én sem szoktam játszani, maximum iPad-en.
[ Szerkesztve ]
-
buvartacsko
addikt
válasz whatwhatwhat #278 üzenetére
30 perc alatt így is felmegy majdnem 80%-ra, akkor hogy tölt?
-
buvartacsko
addikt
válasz Emtra Prime #277 üzenetére
Ha pixeles akkor gondolom FullHD tv-t sem nézel már jó szemmel meg 4k-t se, mert közelről mindegyiken látszanak ám a pixelek, egy átalgos monitorról már nem is beszélve... képzeld egy 24" FULL HD monitornak sokkal kisebb a pixel sűrűsége mint egy iPhone-nak. Kíváncsi vagyok, hogy akkor mi tudja kielégíteni a te igényeid, mert a ma kapható technika nem annyira ezek szerint.
Jár hozzá Lighting to Jack átalakító ez kb 8978972577856785678563478678567856238x le lett már írva, így tudod használni a Beats fejhallgatódat.
-
tixem
addikt
válasz B-L-A-C-K #280 üzenetére
Alapból az egész iphone vs akármilyen más flagship nyers sebességének az összehasonlítása nem mérvadó és unalmas már, hogy többen még mindig ezzel jönnek elő (nem rád gondolok). Két totálisan más rendszer, eltérő erőforráshasználattal stb stb.
Kb annyi értelme van ennek, mint egymás mellé állítani egy pickup-ot meg egy SUV-t. Mindkettőbe be lehet pakolni a fél házat, de mégsem ugyanazArról már nem is beszélve, hogy most már egy jó két éve olyan pontszámok röpködnek mindkét oldalról flagship fronton, hogy az ember csak kapkodja a fejét, de már az eredmények felét sem lehet észrevenni szemmel hétköznapi használattal.
Akinek meg nem elég a fullhd az nem veszi meg, end of sotry. Nem értem mire nem elég amúgy, nekem 5.5 colon van és teljesen jó. Ennél nagyobb felbontás ekkora méretben továbbra is felesleges.
[ Szerkesztve ]
Galaxy S24 Ultra 1TB ||| ( •_•) ( •_•)>⌐■-■ (⌐■_■)
-
whatwhatwhat
aktív tag
válasz buvartacsko #284 üzenetére
azt nehezen hiszem.
[link]tény hogy ez 6s, de a 7-ben még nagyobb akksi van..
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz B-L-A-C-K #266 üzenetére
Nem véletlenül nem reagáltam, ugyanis egyetlen YouTube videó nem lehetne mérvadó...
Itt is láthatsz egy a valóságot tükrözni kívánó felvételt:
https://www.youtube.com/watch?v=KUTlMcW0pCE
Akkor most csaltak?Én maradok a "hiszem, ha látom" mondásnál, vagyis majd ha leteszteltem mindkettőt, mondok véleményt melyik a gyorsabb. Neked pedig (meg a legtöbb Apple Fannak) marad a "látom, ha hiszem" verzió
-
Wesder
félisten
válasz B-L-A-C-K #274 üzenetére
Tudod te is, meg kb mindenki az MA-n hogy életemben nem volt még iPhone-om, és csak màs kezében làttam huzamosabb ideig, és hogy a kezdetektől Android vonalon mozogtam. Az említett emberekkel az a probléma, hogy màr nem csak az iUser-eket idegelik a trollkodàssal, hanem az olyan Droid hasznàlòkat mint én. Rendesen én szégyenlem magam miattuk, hogy tájékozatlanul fröcsögnek mindenfélét, ràadàsul ciklusosan mindig ugyan azt. (szar BT, nincs torrent, mért csak 2 mag, szar felbontàs, rohadt dràga, stb)
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
Emtra Prime
csendes tag
válasz buvartacsko #287 üzenetére
Doboz TV-m van
Probáljatok ki egy QHD-s telfont, előtte én is ellene voltam.
E.P.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz #90467584 #290 üzenetére
Legalább ha válaszolsz, olvasd is át kicsit előtted mit írtak, abban meg is válaszoltam.
De a hülye érveiddel is látszik hogy fingod sincs az egészről, sose volt még iPhone-d, nem is akarsz venni, de ide jössz járni öngólokat rúgni, mert gondolom nincs jobb dolgod. Jár a tpas!
wesder: Legalább te értelmesen látod a helyzetet, meg ha belekötnek a telefonba kössenek, hiszen ez se tökéletes, de mint írtad állandóan ugyan abba, vagy jönnek a hülye alaptalan érvekkel már tényleg kurv@ unalmas.
[ Szerkesztve ]
-
buvartacsko
addikt
válasz Emtra Prime #293 üzenetére
Nem vagy a QHD ellen félre ne értsd, Te vagy a kisebb ellen.
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
válasz Emtra Prime #293 üzenetére
S6 Edge-em van, WQHD 5.1"-on, annál "sűrűbb" kijelző nem sok van
Ettől függetlenül a Full HD is tökre elég szerintem, főleg, ha a nagyobb felbontás többletfogyasztással jár.
-
Arcképgyáros
válasz B-L-A-C-K #294 üzenetére
Hozzáfűznék a vitához zárójelben:
például a kisebb felbontású kijelzőt egyszerűbb gyorsan működtetni, és kevesebb erőforrást is igényel.
A legtöbb droidos júzer által istenített telefonok többszörös pixelszámot mozgatnak meg, így ilyen szempontból könnyű dolga van az almafonoknak.
Ilyen, és ehhez hasonló tényezők miatt hülyeségnek tartom mindkét tábor részéről azon vitatkozni, hogy melyik a gyorsabb, melyik a jobb.
Persze, hogy egy motorral jobban lehet manőverezni, mint egy kamionnal.
Igények és pofonok.Xperia 1 III / Xperia XZ Premium / iFi xDSD Gryphon / TAGO STUDIO T3-01 / Acoustune HS1750CU /Acoustune RS One / WF-1000XM4 / XP-PEN Innovator 16
-
B-L-A-C-K
titán
válasz Dr. 444Hertz #298 üzenetére
Gyorsaságól volt szó, arról hogy mibe mit raktam azt nem rám tartozik, ez van, és így az aktuális leggyorsabb telefon említettem ami tény.
[ Szerkesztve ]
-
Arcképgyáros
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest