Új hozzászólás Aktív témák

  • quailstorm

    nagyúr

    Hello!

    Most jutottam el odáig, hogy a G41M-ES2L alapú gépemhez megvettem az 1TB-os SSD-t. A másik baj a géppel, hogy a 4GB DDR2 nagyon karcsú, és a két foglalat miatt az is marad.
    Ez a gép most már a kettővel ezelőttim (Ryzen és Ivy is van már), de marad. Mégpedig azért, mert vagy kell két W10-es gép, vagy kell valami a legacy cuccaim közül, WindowsPhone SDK, Phoenix, BlackBerry suite, etc. etc. Emiatt van rajta XP, Vista, 7, 8.1 és 10 is. (Gyakorlatilag ahogy jöttek sorban az elmúlt 10 év során, egyedül az XP-t kéne tisztázni, a többi még rendben van).

    Emiatt olyan fejlesztés kéne, hogy ez a rendszercsomag marad. Éppen lehetne Sandyre, vagy talán Ivy-re is ugrani, de szerintem teljesen felesleges. Talán 775-ön maradva újratelepítés se kell. Értsd: natív XP és Vista support kell, mint a G41 esetén.

    Proci jelenleg L5420, gondolkoztam, hogy húzzam, ne húzzam, de inkább azt mondom már, stabil legyen. Ugye G41 FSB Wall-t nem kell magyarázni ebben a topicban, most nincs húzva.

    Ezen kívül jó lenne rendes ATX lap, úgyis Deepcool Kendomen házban van. Egy PCIe x1 kártya van most a VGA fölött (tehát oda kell ilyen slot ami nincs minden lapon!!!), ez az USB3.0. És majd szeretnék EAX-os játékokkal nosztalgiázni egy PCI SoundBlastert, Audigy vagy X-Fi, valami ilyesmi. Az meg menne a lenti slotba, hogy a VGA hűtése ne legyen eldugítva.

    HA!-n nézegettem a dolgokat de annyira nem fogott meg semmi egyelőre. DDR3 8GB ha jól nézem, most olcsóbb, mint egy rendes 8GB DDR2 szett. Viszont a legtöbb jobb alaplap, amit árulnak, az DDR2-es. Ezen kívül még a Xeon, nem Xeon kérdés, mert gyengébb procit, Q6600-at nem akarok. Ha már nem Xeon akkor valami Q9xxx. Sajnos a jelenlegi L5420-am nem nútolt még, hanem a lap foglalata van kivágva.

    Szóval ebben az esetben mit érdemes tenni és venni? Nem az a cél, hogy a legolcsóbb legyen, hanem hogy jó és még 10 évig legalább menjen, max kondicserével. De azért ilyen 40k-t nem akarok rákölteni.

    Eddig annyira lusta voltam az SSD hiánya miatt, hogy inkább használtam egy i5-3317u-s laptopot a Ryzen mellé, de azt még a mostani G41M is keresztbe nyeli le, szóval az se annyira jó :DDD

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák