Új hozzászólás Aktív témák

  • Plokijuma

    aktív tag

    Hogy lássátok, hogy nem a levegőbe beszélek:
    Elmentettem a replayt a liga-futamról + csináltam egy 3 körös practicet ugyanarról a pályáról, ugyanazzal az autóval ugyanazzal a balnsszal (ugyanazok voltak a körülmények, még az évszak is).

    Replayek

    Practice köridejei:
    2. köre 2.08.5xx,
    3. köre 2.09.0xx.

    Liga-futamon elért köridejeim lásd feljebb. (átlag 2.13.5xx)

    5 másodperc körönként a differencia.
    Ha valaki megmondja nekem, hogy hol a fenébe van 5 azaz öt másodperces különbség minden körben, ami rajtam múlott az kap egy láda sört.

    Replayeket elemezve látható:
    - ugyanott fékezek, kezdem meg a kanyarokat mindkét replayen.
    - mindegyikben körben vannak (elhanyagolható) apróbb vezetői hibák (természetesen az 5 másodperchez képest elhanyagolható, ezek csak pár tizedet jelenthetnek csak legfeljebb)
    - liga-futamon jobban csúszott az autó: ezt a célgörbére felé vezető hajtűnél és az első CP-nél levő kanyarnál látszik. Mindkét helyen azonos sebesség mellett jóval szélesebb íven fordul, mint a practiceban. A hajtűnél látszik, hogy ugyanolyan hosszú féktáv mellett, az eventen mindig megcsúszott az autó, míg practiceban gyönyrűen betapadt.
    (a híd utáni kanyarban is mindig sokkal jobban kisodródtam a liga-futamon, mint practiceban)
    (ha valaki végignézi a replayeket, több ilyen pontot is találhat még, ahol ilyen látványos)

    Következtetés: a kocsi tapdása vagy tömege a két replayben különbözőnek kellett lennie a viselkedést látva. Inkább a tömegére gyanakszom, mert fékezésnél is komolyabb gondok voltak a liga-futamban. (nagyobb tömeg miatt szélesebben is fordul a kocsi - egyszerű fizika)

    Oka:
    Erre tippem sincs.
    De feltűnően mindig akkor van speedbugom, mikor eventen megyek vagy amikor sok kocsi van a pályán. (eventeken mindig sok kocsi van a pályán :))
    Mikor kevés a kocsi a pályán akkor nem nagyon emlékszem rá, hogy ekkora negatív speedbugot kaptam volna. Többen mondták, hogy lehet összefüggésben van az FPS értékével. Nekem kicsit abszúrdnak hangzik, de egyre inkább úgy látom, hogy lehet, hogy van valóság alapja.

    (PC-m lassan 5éves, minden minimumon fut, nagy létszámú versenyeken az FPS érték 40 alatt szokott lenni picivel, practiceban 70-80 közt - az FPS értékek Fraps alapján vannak)

    Nem hinném, hogy a netem kevés lenne, mivel (8mbit/768kbit)nek elégnek kellene lennie.
    Ráadásul a liga-futamon most senki se laggolt.

    Invictus elgondolkozhatna, hogy hol vétettek ekkora banális hibát.
    Minden tiszteletem az övék, de ezt akkor sem engedhetik meg maguknak.

    u.i.
    Paja, ugye mennyivel nehezebb futamod lett volna, ha nem kapok speedbugot? :D

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák