Új hozzászólás Aktív témák

  • kisgabor87

    tag

    Akik elektromos borotva vásárlásán gondolkodnak:
    Vannak a rezgőkéses (Braun) és a forgókéses (Philips) borotvák. Nem lehet megmondani hogy kinek melyik fog bejönni, abszolút az adott személy bőrétől függ, viszont a tapasztalatok alapján a Braun borotvák kevésbé irritálják a bőrt, így érzékeny bőrűeknek inkább ez ajánlott. Konkrét típusok:
    10-15e ft környékén: ennyiért senki ne vegyen borotvát mert tuti nem lesz elégedett, pénzkidobás, sem a Philips sem a Braun nem kínál ennyiért minőségi terméket.
    20e ft környékén: Braun series 3 bármelyik modell, Philips AT750, RQ1145, PT870
    30e ft környékén: Braun series 3 valamelyik tisztítóállomásos modell, Philips RQ1155
    40e ft környékén: Braun series 5, Philips RQ1175, RQ1185
    50e ft környékén vagy e felett: gyakorlatilag bármi, mindkét nagy gyártó kiváló készülékeket kínál ebben az árkategóriában.
    Fontos megjegyezni hogy például a Braunnál az adott széria összes terméke megegyezik az alapvető tulajdonságokban, azaz szérián belül a motor, a pengék és a szita megegyezik, eltérés csak a kínált extrákban van, tehát ha megveszed egy széria legolcsóbb termékét, ugyan azt a borotválkozási színvonalat kapod mintha a széria legdrágábbját vennéd meg. Philipsnél nagyjából ugyan ez a helyzet, érdemes böngészgetni a gyártók oldalait.
    Tisztítóállomások: hasznos extra, de nem nélkülözhetetlen, manuálisan, kézzel is el lehet végezni a tisztítást.
    Néhány megjegyzés: Az elektromos borotva nem borotvál olyan "mélyen" mint a penge, ezért gyakrabban kell használni (a borotva minőségétől függően, mert pl egy series 3 már nem igazán boldogul egy 3-4 napos erős szakállal, ezért ezt a típust érdemes legalább 2 naponta használni). Legálább 10-12 alkalommal kell használni a borotvát mire a bőr hozzászokik az új borotválkozási típushoz, ilyenkor az irritáció teljesen normális, idővel elmúlik. A pengéket Braunnál általában 18 havonta, Philipsnél 24 havonta kell cserélni, de egyes Philips típusoknál (pl. RQ1145) 12 havonta. Braun pengék 8-9e ft körül mozognak, Philips 10-15e ft. Nagyjából ennyit a borotvákról. Röviden a lényeg, minél drágább annál jobb. Panasonic és Remington borotvákról nem tudok mit írni, kevesen veszik őket, nincs sok tapasztalat.

Új hozzászólás Aktív témák