Új hozzászólás Aktív témák

  • Jenne

    senior tag

    válasz Pardise #10033 üzenetére

    ""... De hogy-hogy teljesen lemerült akkuval kaptam? Másik kolléga is vásárolt féláras emagos terméket, ő is teljesen lemerülve kapta..."
    Nagyon elképzelhető, hogy sokat álltak a polcon, a raktárban. Egy ilyen előtöltött akku 5-6 hónap után (szerintem) már merül annyit az önkisülése miatt, hogy az üresjárati kapocsfeszültsége 3,17 V alá esett és ezért lekapcsolt.
    Időnként fogd meg a kezeddel a borotvát és ha úgy érzed, hogy kezd melegedni a borotva test, akkor vedd le a töltőről. Lehet, hogy akkor az akku már maradandóan károsodott. Elég az 5-6 óra az első töltéshez.
    Szerencsés esetben maga az akku az nincs csontra lemerülve, csak a benne lévő védőelektronika az ami lekapcsolja a "fogyasztó" felé. Azaz a borotva elektronikája nem kap energiát. Azt látod, hogy veszi a töltést?
    Túltölteni nem fogod tudni, mert az akku védőelektronikája nem fogja engedni. A Braunban biztos, hogy minőségi jó akku van. Max ha azt érzékeli a töltő, hogy már nem vagy alig vesz fel áramot (ampert) az akku akkor is tölt még, de már csak kisebb áramerősséggel. hasonlóan mintha csepptöltés lnne, de ez nem az az. Az egy másik történet.
    Mondjuk a noname kína szar utángyártott " de óccsón vettem akkukban" nincsen ilyen védő elektronika így azok akár a nulla Volt közeli vagy éppen a teljes nulla Volt állapotra is lemerülhetnek. És le is szoktak. No ilyenkor lesz egyből kukába dobandó, akár az első vagy az első néhány használat után egy ilyen noname akku.

    [ Szerkesztve ]

    A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.

Új hozzászólás Aktív témák