Hirdetés

Aktív témák

  • Thyb

    senior tag

    A Házon kivülben láttam tegnap OV-t aki hangsulyozta, hogy bár az MSZP bevezette a 20%-os ÁFÁ-t ezzel semmilyen gazdasági előrelépést nem tud felmutatni, ellenben Ő végigjárt több 100 vagy 1000 vállalkozást, ahol kb 10 pontot hatásroztak meg, ami a működésüket elősegitené, amelyek között a legfontosabb a TB csökkentése lenne. Ezért várja Ő azt, ha leviszik a TB-t akkor munkahelyek teremtődnének az emlitett létszámban.
    Nekem ez valahogy nem tűnik reálisnak. Azért én is forgolódom vállalkozók, gyárak stb körben, és ugy láttam ez idáig, ha a termékre van folyamatos kiegyensulyozott (nem szezonális) kereslet, akkor ott növekedés is van. Azok a cégek akik többet tudtak eladni mert volt kereslet azok fejlesztettek is, de ki lesz az a hülye, aki neki áll raktárra gyártani csak azért, mert alacsonyabb lesz a TB? :F
    A másik kiemelten fontos program a Széchenyi terv 2. Itt viszont el kellene indulni azon a volnalon, hogy olyan vállalkozások juthassanak hozzá, akik látványos fejleszésekkel állnak elő, vagyis ne az legyen a fő szempont, hogy valaki lebetonozza az autójavitó műhelyében található szerelőároknak az alját, hanem huzzon fel még 1-2 műhelyt és foglalkoztasson 10 emberrel többet. Szal sokkal komolyabban kellene a birálatokat elvégezni, hogy kinek mennyit biztositanak.
    Ami ma reggel jutott eszembe, hogy miért nem lehet bevezetni és támogatni azt, hogy ha valaki többet akar befizetni nyugdijalapként /hó (most itt a kamion soffőrök jutottak eszembe) akkor korkedvezményesen elmehessen nyugdijba. A soffőrök többsége lehuz 10-15 évet a volán mögött, és itthon jószerivel nem is költ. Simán megengedhetné magának azt, hogy 2-3szorosát is befizesse a nyugdij alapba, és igy 45 évesenmár elmehetne nyugdijba. Általában ez a kor után lépnek fel az izületi panaszok, a soffőr betegségek. Utánna már sokan többet vannak betegállományban mint uton. Szal egy ilyen rendszeren is érdemes lenne elgondolkodni.

    Ha a hatalom csúcsán nincs erkölcs, alatta nincs szabadság.

Aktív témák