Új hozzászólás Aktív témák

  • Zewa

    senior tag

    válasz a2d2 #85485 üzenetére

    "azok lehetnek csak gondban akik nem specializálódtak hanem az általános műveltségre hajtottak és elvégeztek egy gimit utána pedig mondjuk egy bölcsész vagy közgazdász szakot"
    Ebben a formában, ez demagógia. Messze a legalacsonyabb a munkanélküliség, a felsőfokú végzetséggel rendelkezők között. (A fizetésről nem beszélve)

    Egyetemista évek alatt tartottam pályaorientációs tréningeket középiskolásoknak. Órákat dolgoztunk együtt, felügyelet nélkül.. Annak ellenére hogy becsülöm a szakembereket nem iratnám a fiam szakiskolába. A közeg miatt. Sajnos, általában a nem túl jó képességű és szociális helyzetben lévő gyermekeket iratják oda. Egy jobb gimnáziumban -bármilyen sznobul is hangzik- egy szélesebb, látásmódot tud elsajátítani. Utána, 2év alatt bármelyik szakma alapjait kitanulhatja. (Jó eséllyel hiányszakma lesz, ösztöndíjjal..)

    Szerintem az elhelyezkedés és fizetés terén első helyen a nyelvtudás áll. Egy tárgyaló szintű angol már olyan perspektívákat nyit ki hogy az mind erkölcsi mind anyagi megbecsülésben más dimenziót jelent.

    ps: Azt vettem észre, hogy az beszél nettó fizetésekről akinek még se gyerek, se eltartott, se friss házasok támogatás, se semmi. 1/3-t lenyúl az állam, a többiből lehet gazdálkodni. : )

    "Táncolni kell, uram, a zene majd csak megjön valahonnan…"

Új hozzászólás Aktív témák