Új hozzászólás Aktív témák

  • Weareus

    addikt

    válasz Zewa #85062 üzenetére

    Ízlésekről persze felesleges vitatkozni, de azért annyit legyen szabad hozzátennem, hogy a sör egyik alapvető összetevője - mint tudjuk - a maláta (=csíráztatott majd leaszalt gabona). A legjobb minőségű malátát árpából készítik. (Ez az utolsó mondat messze nem szubjektív).
    Ebből adódóan már adja magát az a tény, hogy amibe kukoricagrízt raknak, - amely kevés ízt ad hozzá - már olcsósítás-gyanús. Vegyél például egy Stellát, abból amit itt, nálunk gyártanak. (...és ára alapján prémium lagerként pozícionálják). Szinte ihatatlan. Utána kóstolj meg egy Pilsner Urquellt (gyanúsan jó sör) és árban minimális a különbség.
    A Soproni sem az volt valaha, ami most. (És a Szalon sem). Ez utóbbi ismét jó (viszonylag kevés szénsav, kellemes árpamalátás íz). A Sopronival az a bajom, hogy tele van nyomva szénsavval, ami elfedi az íztelenségét, de a lecsengése után érzed, hogy kb. semmi íze. (Régen a Soproni ihatóbb volt, mint most...) A Szalonnak van íze (és jó).

    "Mindenféle gabona alkalmazható a malátakészítés céljaira, de legalkalmasabb az árpa."

    [ Szerkesztve ]

    Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.

Új hozzászólás Aktív témák