Új hozzászólás Aktív témák

  • yerico

    senior tag

    válasz nesa #14487 üzenetére

    Olyan egyszerűen meg lehetne oldani ezt a vasutassztrájkot. Mindenhol kötelezően ellenőriznék, hogy az illető vasutas-e (családtag esetében is), és aki vasutas, azt nem szolgálják ki boltban, benzinkúton, orvosnál, stb. Ezt hívom én szelektív sztrájknak. Ja, hogy törvénytelen? Na és, a jelenlegi sztrájk is az, és legalább visszakapnak valamit abból, amit okoznak az embereknek. (Azért az már a bunkóság teteje, hogy olyat követelek magamnak, ami nem az enyém, de mert monopolhelyzetben vagyok, ezért megtehetem. Pláne a jelenlegi gazdasági helyzetben, úgyhogy azt mondom, rohadjon meg mindegyik, aki jelen helyzetben 10%-os béremelésért sztrájkol)

    Na jó, van egy másik lehetőség is. Minden nappal újabb 100 vasutast bocsátanak el, hogy fedezni tudják a sztárjkolók által okozott kárt. Mivel kb. 20000 ezer vasutas van, ezáltal 200 nap alatt megoldódik a Máv helyzete. A vasúti szállítás már úgyis gyakorlatilag megszűnt, Budapestre kocsival menni olcsóbb, mint vonattal már 1 személy esetében is, akkor meg nem veszítünk sokat.

    A Mávtól amúgy is ki kellene rúgni egy rakat embert, mert annyi ott a begyöpösödött, múlt rendszerből ottmaradt káder, hogy lehetetlen tőlük bármit is változtatni, gyakorlatilag ők, a kis és középvezetők az akadálya mindennek. Foggal-körömmel ragaszkodnak az elért pozícióhoz, és minden változást a személyük elleni támadásnak fognak fel.

    Mielőtt valami nekem esik, az idény elég sok időt töltöttem el külsősként, hogy a MÁV működését kicsit átlássam, de erre még maguk a Mávosok is képtelenek, eleve reménytelen, nemhiába mond le olyan gyorsan minden közlekedési miniszter.

Új hozzászólás Aktív témák