Új hozzászólás Aktív témák

  • blakey

    titán

    válasz Technoman #1882 üzenetére

    Azért nem annyira egyszerű a válasz. :) Bizonyos mértékben szükség van rá, tehát hiszek bennük abban viszont már nem, hogy a számok valóban fedik a valóságot, tehát nem érdekel, hogy 800-1000-1200Hz, az érdekel, hogy legyen benne interpoláció és BFI, használom, jót tesz a mozgásmegjelenítésnek.

    Kalibrálás:
    Az nem jó ha pirosas, zöldes, netán kékes a kép, semlegesnek kell lennie, tehát olyan jelenetnél ahol a rendező zöldes képivilágot álmodott meg akkor az zöldes legyen, pirosnál pirossas és így tovább.
    Az avforumsos beállítás közel tökéletes, legalábbis nálam, a monitorom is kalibrált és közel azonosak. Az itt közzétett beállítást még nem próbáltam. Amúgy ezek műszeres beállítások, tehát ha valaki a zöldesre bukik vagy netán a pirossasra, akkor egy picit teker rajtuk és kész. :)
    Ha pirosas v. zöldes akkor ábrákkal ellenőrízni lehet, hogy valóban így van-e.
    Itt meg lehet nézni, hogy minden négyzet látszik-e.
    Innen le lehet tölteni kalibráló videókat.
    A lényeg, hogy a fehér háttér előtt villogó vízszintes oszlopok szürkék legyenek és ne menjenek el semmilyen írányba. A fehér szintén fehér maradjon, a fekete meg fekete.

    Szóval nem mindegy, hogy milyen forráshoz kalibráljuk a megjelenítönket. Azt kell mondanom, hogy nálam az avforumsos beállítás nagyon jó, egy-két beállítással szinte tökéletes, nálam, uh. hétvégén kipróbálom az itt közzé tett beállítást is és utána többet tudok mondani, de ahogy korábban írtam, nekem a 22-es háttérfény annyira alacsony, hogy rengeteg "csuszkázás" kell ahhot, hogy kompenzáljuk, ezért van ennyi adat elállítva. A 640-es szürkeskálája nagyon jó gyári értékeken is, azon csak finomítani kell, legalábbis 30-40 közötti fényerőnél, a többi valószínűsíti a jó sok állítgatást.

    *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

Új hozzászólás Aktív témák