Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
pozsoka
senior tag
Egy csöppet laikus vagyok, a legolcsóbb megoldásnak az tűnik, hogy vesznek egy átlag routert és rákötik a bejövő telefon kábelre így lent is stabil a wifi jel. Ez akkor kivitelezhetetlen? Úgy kipróbáltuk, hogy levittük a fenti routert rákötöttük telefon kábelre, és működött.
A fönti lakásban lévő router elég gyengén küldi a jelet, erősebbet nem akarnak.[ Szerkesztve ]
Lehet, hogy hülye vagyok, de okos nem!
-
pozsoka
senior tag
Azért nevezem telefon kábelnek, mert egy telefonkészülékbe van bedugva.
Az erősebbet úgy értettem, hogy a régebbi routernél biztosabb volt a wifi jel.
Az alsó szinten csupán egy laptopot használnak, a cél, hogy a távolabbi szobákban is stabil legyen a jel.Lehet, hogy hülye vagyok, de okos nem!
-
pozsoka
senior tag
-
cool13
őstag
Nem tudom hogy sikerült de azonos a MAC cím. A tulajdonságok fül alatt egyezik ez biztos. ROM csere volt ez is biztos. Hogy hogy vagy mikor lett azonos az nem tudom.
Nem találok erre vonatkozólag semmit, hogy módosítani tudjam a telefonban.
Ezt az alháló dolgot kifejtenéd? Vagy link ahol leírást találok róla.
Köszönöm! -
kisi
aktív tag
Szia!
Azzal is próbáltam, ugyanúgy nem megy.
Más: Most nézem a router logját, gyakorlatilag tele van, (kb percenként) hibaüzenettel.
13/09/2014 20:41:58 GMT 84020200 Lost MDD Timeout
13/09/2014 20:40:34 GMT 84020200 Lost MDD Timeout
13/09/2014 20:40:18 GMT 84020200 Lost MDD Timeout
Stb...Egyébként napi szinten többször is elmegy a net..
Ez micsoda szerintetek? -
Dakhara
csendes tag
Hali!
Próbálkoztam, de nem jött össze. Nálam kicsit mások az ip-k, mint amit linkeltél, de ahhoz hasonlóan próbáltam beállítani. A zyxel lan ipje: 192.168.1.1 a dhcp start ipje: 192.168.1.64 és nincs '-ig' rész csak, hogy hány darab átjárót nyithat. Ez alapján beállítottam az asus lan ipját: 192.168.1.63-ra és off a dhcp, de nem lett net. Ha módosítottam a zyxel dhcp ip-jét egyátalán nem volt net. Ha a lan ip-t módosítottam nem tudtam belépni a menüjébe. (A zyxel menüjébe csak úgy lehet belépni, ha a windowsba a hálozati kapcsolatnál az ip automatikusról erre az ip-re állítom: 192.168.1.2, de akkor meg net nincs). A sok állítgatással el is ment minden, de a netet sikerült visszahozni, de tv most nincs Mit kéne máshogy csinálni?
-
Topikgazda
-
dethroner
veterán
Samsung H6400-as tévé, beépített wifi. A routerem a 13-as csatornán ad, a többi hálózatból a 10-esen működő van hozzá a legközelebb. De tegnap délutántól egészen késő estig egyszer sem szakadt meg. Előtte meg többször is.
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
félisten
Szia!
Kb 1 méterre vannak egymástól,az asztal ellenkező oldalán. Ráadásul a modem és a router a monitor mellett van az asztalon, a tápkábel és mindenféle elektromos csatlakozó az asztal alatt van egy földelt, 8 csatlakozós, elég komoly kis elosztóban, hosszabbítóban.
Ahogy leírtad kipróbáltam, de semmi probléma nincs egész addig ,amíg be nem kapcsolom a HDD-t. Ahogy elindul, a netem szép fokozatosan leáll, kb 1 perc alatt. ( Torrent kliensnél látom ahogy csökken a sebesség.)
Amúgy még arra gyanakodtam , hogy amikor megjött a HDD, egyből azt adtam meg tárolónak a torrent kliensnek és ez az addig futó torrenteknél elég nagy zűrt okozott. Kiűrítettem a futó klienseket és nulláról elindítottam, de így is ez a helyzet. Teljesen tanácstalan vagyok."A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
szabi_zoli82
csendes tag
Ha az első bejegyzést elolvasod, ott szerepel hogy az asztali gépen sz@r a net, a notebook-on jó, az volt a referencia gép. A Wi-Fi-t az esetleges korlátok miatt nem is próbáltam. Kizárólag kábelen mért adatokat írtam be. De a driver eltávolítást megpróbálom. Az üfsz-on is jelezte a kolléga az esetleges frissítési anomáliát. Kivételesen egy hozzáértő személlyel beszéltem.
-
szabi_zoli82
csendes tag
Driver reinstall elkészült. A legfrissebb illesztőprogramot letöltöttem a Realtek oldaláról. Van a gépben egy másik Realtek gigabites PCI-os kártya is, ahhoz is jó volt a driver. Egyszerre frissült mindkettőé. Ez az eredménye: http://www.speedtest.net/my-result/3859150325 A notebookon is megcsinálom majd ezt, attól függetlenül hogy abban Broadcom hálókártya van. A Wi-Fi-nek sem fog ártani. Köszönöm a segítséget!
-
szabi_zoli82
csendes tag
Milyen irányban hamisította meg a mérési eredményeidet? Most néztem a http://www.szelessavindex.hu/-t, a max segesség kb 140Mbps volt, de akadt 60Mbps-os mérés is. A speedtestnél ki kellett kísérleteznem melyik szerver tudja kiszolgálni a 240mbps-ot. Ez Bp-en a Telenor, a GTS Hungary LTD, és a SzerverPlex.hu; Dunaújvárosban a Digi. A többi szolgáltató belefullad 100Mbps körül.
-
ignisz
senior tag
Előtte megcsináltam a gyári visszaállítást, routeren keresztül próbáltam. Próbáltam közvetlen a gépre csatlakoztatni a tendát, de még annyira se ment. Mikor bejön az üzenet /Cannot.../ utána semmi nem történik, kilépek, s vissza ugyanazzal a címmel lépek.
[ Szerkesztve ]
-
Chereiose
addikt
-
killerjohn
addikt
köszi a választ!
reméltem, hogy valami külső szerelési gond, ezért elmentem a villanyboltva, vettem új fali aljazot, meg lengőkábeleket, meg kábel tesztert. Újraszereltem saját magam, és lássanak csodát, meg lett az eredménye
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer PC v6 , R5 5500 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Gamer PC v5 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD , 240 víz
- Corsair Vengeance RGB PRO SL 16GB POSTA AZ ÁRBAN!
- Eladó Lenovo Legion Slim 5 16IRH8 gamer laptop
- Samsung S22 256GB garanciális újszerű állapotban eladó!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest