Új hozzászólás Aktív témák

  • Penge_4

    veterán

    válasz Sk8erPeter #18627 üzenetére

    "Itt csak arról beszél, hogy egy hosszú ideig futó JavaScript-kód nem blokkolja a felhasználói felületet... ami egyébként elég nagy előny. De non-modal dialogs-ról nem is láttam említést a cikkben."

    A "disable scripts execution on page" checkbox minden böngészőnél ott van, már IE-nél is. Mivel konkrétan Presto-specifikus előnyként említette, gyanítom, hogy a csak Operában létező dolog továbbfejlesztésére célzott, avagy, hogy az UI-t nem blokkolja -> értsd: tudsz tabot váltani.

    Akkor is jól jön, ha valami hülye alert()-ekkel szórakozik és akkor is, amikor JS dobozon keresztül kell beilleszteni először egy link címét majd utána egy link URL-jét (eközben kétszer Ctrl+Tab-ozni a forrásoldalra.

    "Szövegkijelölés: na ez például engem Chrome-ban kifejezetten idegesít, hogy a duplaklikk egy szót+az azt követő szóközt is kijelöli... minek a plusz szóköz?!"

    Az egyetlen logikus indok az lehet, hogy ha valaki azért jelöli ki a szót, hogy Backspace-szel kitörölje. Ilyenkor nem kell utána egy + Del-t nyomni (vagy Del esetén duplázni).

    "Mostanában tapasztaltam, amikor mondjuk nagyobb fájlokat akartam lementeni, és azt tapasztaltam, hogy a Chrome-nál elindul a letöltési sáv, még mielőtt megmondanád, pontosan hova is szeretnéd letölteni."

    Ahá! Szóval akkor ezért volt az, hogy mikor könyvtárakon keresztül navigáltam (mert nem volt a helyén) Chromiumban, akkor az újabb Chromium nightly letöltése azonnal 10-15%-ra ugrott, utána pedig aránytalanul lassabban folytatódott. Mivel mást nem töltöttem le vele, csak az újabb Chromium nightly-kat tesztelni, ezért nem merültem bele, meg arra gondoltam, hogy csak szerver beállítás lehet (fájlmegosztókon is gyakori, hogy elindul akár 1-2 megabittel és utána elkezd visszacsökkenni a free userek számára limitált sebességre). De akkor egy probléma kilőve + ez is lehet, hogy nem motorfüggő.

    "eleve ha értelmezed a szó jelentését, hogy mire vonatkozik a RENDERELÉS szó, akkor nem kellene, hogy például a letöltéskezelés módja a motorváltástól megváltozzon a böngészőben..."

    Sok minden nem logikus. Ilyen módon a Fit-to-Width is lehetne egy univerzális CSS fájl a már meglévő CSS szabványok alapjait használva.

    Egyébként meg nem csak a renderelésért felel, hanem a hálózatkezelésért is. (DNS caching, SPDY és társai) Vagy nem? Mert ha igen, akkor ennek igencsak része a .htaccess fájl feldolgozásának módja.

    (#18629) hunfatal: "De a feliratok.info-n én nem nagyon találkoztam még zippel."

    Ha már itt tartunk, ez a zippelgetés is a sok 1.0-s user miatt van, akik képtelenek mit kezdeni azzal, mikor a böngésző szövegként nyit meg egy .srt vagy .sub fájlt. Ezzel legalább 4 vagy 5 kattintásra kárhoztatva engem és másokat. :DDD (Még jó, hogy WinRAR-ban van olyan, ami 7zip-ben nincs, hogy sikeres kibontás után törölje az archívumot automatikusan).

Új hozzászólás Aktív témák