Új hozzászólás Aktív témák

  • louigi69

    csendes tag

    Sziasztok, a hozzáértésetekre volna szükségem :)
    Nemrég vettem egy EKEN H8 Pro-t, mert kíváncsi voltam, hogy egy ennyire olcsó kis kamera tényleg olyan jó-e, mint ahogy a tesztekben olvastam/láttam. Nos annyi biztos, hogy az első benyomásaim nem voltak túl pozitívak... történt ugyanis, hogy vettem hozzá egy 64 gigás Toshiba Exceria kártyát, mondván hogy kell a gyorsabb kártya a legjobb minőségben történő felvételhez. Ehhez képest a felvétel random idő elteltével, de a másfél percet sosem elérve leáll. Ez az idő néha 45-50mp, néha 60-65mp, azt hiszem a legtöbb pedig valami 1 perc 20 mp volt. Eléggé kiábrándító volt, mit mondjak. Aztán úgy rémlett, hogy egy régebbi telefonomban volt nekem anno egy 8 gigás Kingmax kártyám, ami azt hiszem egy sima Class 4-es volt. Sikerült megtalálni és amikor kipróbáltam, először ugyanezt a hibát produkálta, de aztán rájöttem, hogy formáznom kellene a kártyát. Miután ez megvolt, érdekes módon simán működött, viszont méreténél fogva csak valami 19 perc videó fér rá. A Toshibát egyébként formázhattam akárhányszor, mindig produkálta a hibát. Amit még észrevettem, hogy míg a Kingmax-nál a felvétel leállításakor a Processing / Feldolgozás felirat szinte egy másodpercig sincs a képernyőn, a másik kártyánál ugyanez akár 5-7 másodpercig is eltart.

    (Mellékesen megjegyezve, az sem tetszett, hogy eléggé hamar meleg, sőt majdhogynem forró lesz a burkolata, valamint szerintem elég hamar merül az akksi, bár más kamerák üzemidejével nem igazán vagyok tisztában, lévén sosem volt ilyenem.)

    Kérdésem, hogy hogy lehet az, hogy egy elvileg márkás és Class 10-es / UHS 3-as kártyára nem tudok normálisan rögzíteni, egy mezei Class 4-es Kingmax pedig minden gond nélkül működik. Ha pedig beleválasztottam a kártyavásárláskor és újat kellene vennem, melyiket tudjátok ajánlani? A válaszokat előre is köszi :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák