Új hozzászólás Aktív témák

  • Chal

    addikt

    válasz ANOka #5247 üzenetére

    A Zigbee egyáltalán nem barkács megoldás, viszont nem nagyon fogsz találni önálló eszközöket, általában a gyártók saját ökoszisztémát/termékcsaládot építenek rá, aminek a kommunikációját Zigbee prtokollra helyezik. Csak hogy két híres példát mondjak: Philips Hue és IKEA Tradfri, de vannak még hasonló nagy nevek, illetve a kínaiak is előszeretettel használják (pl. a Xiaomi is).

    A barkács rész akkor jön, amikor kitörsz a vendor lock-in-ből, és megoldod hogy egy Xiaomi zigbee kapcsoló vezéreljen pl. egy Ikeás izzót :)

    Pákát már más is kérdezte a minap, hobbira, kezdőknek én ezt ajánlom: link A Solomon nevű márka beszállítója gyártja, csak nem brandelik (nincs rajta Solomon logó), cserébe fele annyiba kerül. Ráadásul a Solomon már eleve egy "olcsó de nagyon jó" páka kategória, szóval ez így ennyiért ajándék szerintem :)

    Megjegyzés: Sonoff esetén egyébként nem kell forrasztani feltétlenül, a jumperkábelek remekül beszorulnak annyira a forrszemekbe, hogy az flashelés idejére az bőven elegendő legyen. Éppen a minap flasheltem meg én is 3-4db Sonoff Basicet.

    @fecus: Alexanál az app-ban vegyél fel rutinokat, az azoknál megadott (beírt) commandok mindennél nagyobb prioritással értelmeződnek. Példa: "music mode" esetén nekem is mindent csinált (Spotify-t indított meg egyebek), csak azt nem amit kéne. De miután felvittem rutinnak, már remekül kapcsolgatja HA-n keresztül az erősítőt, meg egyebeket, amiket elvárok tőle :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák