Új hozzászólás Aktív témák

  • radio11

    tag

    Régi problémára sikerült ma pontot tennem. Adva van egy régebbi Huawei napelemes inverterem, ez a típus még az volt aminek külön smart loggere volt (egy kis doboz kijelzővel) amire nem találtam jó integrációs megoldást. Adta volna magát a modbus TCP, de azt az integrációt nem sikerült ráhangolnom.
    Valamelyik külföldi srácnál olvastam, hogy a sima modbuszos megoldás megbízhatóan működik. Az inverteren van modbus (az megy rá a smart loggerre) így oda kötöttem be az rs485-TTL átalakítót (konkrétan egy ilyet: [link] ), meg egy Wemost. Wemos egyébként nem igazán jó hozzá a szoftveres UART miatt, de már rendeltem hozzá egy ESP32-t. Egyébként a 8266-nak annyi a "bűne", hogy bootoláskor le kell róla kapcsonli az rs485 átalakítót, mert lefagy (próbához jó így is).
    Modbus címekhez egyébkéns sok (hibás) leírás van, nálam a 4-essel kezdődő címek működnek.
    A kód nem túl bonyolult esphome kód (githubon láttam túlkomplikált verziót is, próbáltam azzal is az elején, de inkább lekopasztottam)
    Még annyi a szívűs, hogy a TTL átalakító bekötése nem egyértelmű, az RX-RX-re a TX-TX-re megy (általában nem így szokták).

Új hozzászólás Aktív témák