Új hozzászólás Aktív témák

  • layerke

    aktív tag

    válasz itanczos #2869 üzenetére

    Jól értelmezted, semmi nem látszik. Klasszikus redőnykapcsolók vannak, ahogy máshol is és ennyi. A z-stickkel nem tudod vezérelni, az egy átjáró.

    Mindenkinek, hogy tisztuljon a kép:

    Az alap felépítése ezeknek az okos házas dolgoknak kb így néz ki:
    vezérlő - ez a domoticz, openhab, homeassistant, fibaro, vera, stb szoftverek épített vagy gyári kivitelben saját számítógépen vagy raspberryn vagy akármin
    átjáró - ez biztosítja a csomópontok (érzékelők, redőnymozgatók, egyéb eszközök) és a vezérlő közötti átjárást, ez a z-wavenél a z-stick pl, vagy a mysensorsnál a mysensors gateway vagy a xiaominál a xiaomi gateway
    csomópont - adott feladatot ellátó vezetékes vagy vezeték nélküli, akkumulátoros, elemes vagy tápos érzékelő vagy aktuátor (redőnyvezérlő, páratartalom mérő, hőmérő, sugárzásmérő, infravörös érzékelő, stb stb)

    @AcCEsS: meg tudod úgy csinálni, hogy 1 redőnymotornak 3 vezetéke van, ezeket egy kötésdobozba beviszed, oda beviszed a benti fali redőnykapcsoló 3 vezetékét is. Továbbá szükséges még 3 vezeték a dobozba, nevesül fázis, nulla, védőföld. Ezt a marék vezetéket kötöd össze a fibaro roller shutter egységével a használati utasításban jelzett módon és egy tetszőlegesen választott (javaslom aeotec z-sticket) usb-s átjárót raksz a vezérlődbe, amin keresztül tudod ezt vezérelni.

    ui: Még mielőtt egy szemfüles villanyszerelő azt mondaná nem kell a védőföld, megjegyzem igaza van. Tényleg nem kell, mert a redőnymotor kettős szigetelésű, de ettől függetlenül oda lehet húzni, mert nem számottevő többletköltség és jól jöhet még. :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák