Új hozzászólás Aktív témák
-
BlacKSouL
addikt
válasz Dilikutya #59702 üzenetére
Pontosan. A fröccsöntő szerszám a mérete miatt máris nem 10-12 ezer €, hanem 14-16 ezer. Azt a többletköltséget meg le kell valahogy verni a vevőn. Plusz ezt a nagyobb terméket kisebb szériában gyártja, kevesebb is fogy, tehát kisebb mennyiségre esik a magasabb költség.
Ok, hiába Kína azért ott sem hülyék ülnek a megfelelő pozíciókban.Aláírás (nem kötelező megadni)
-
BlacKSouL
addikt
Használ valaki SH+ szemüveget? Dioptriázható? Milyen árfekvésben van kb?
Aláírás (nem kötelező megadni)
-
BlacKSouL
addikt
Rádió 1. A hírek helyiek, a műsor központi. De a hírek is központosított valójában, csak helyiek mondják be.
Azt például reggel minden negyedórás blokkban elmondták, hogy a focicsapat mekkorát játszott, és hogy úristen a foci, hogy az nb3 vagy 4 mekkora játék és hogy szűzanyám a foci, csöpög a nyál. De arról hogy a kosárcsapat nb1b-ben első szezonnyitóján nyert a Tiszaújváros ellen, arról egy kikúrt betű nem esett.
Hát hiába, a kosár nem nemzeti sport, felcsúton pl. nincs is kosárpálya.Aláírás (nem kötelező megadni)
-
BlacKSouL
addikt
válasz parandroid #59769 üzenetére
Selejtes a társadalom, és már megint csak az afrikai meg délamerikai törzsek élnének túl. Meg max. 1-2 magányos ultramaratonista. Merthogy régen aki nem futott elég gyorsan és kitartóan, azt megette a kardfogú és egyéb más tigris. Amióta viszont az elhízottakat nem mészárolják le a vadállatok, azóta gyártjuk a selejtet.
Erről egyébként eszembejut egy nemrég a társaságunkban megrágcsált téma. Történt ugyanis, hogy a tengerparti nyaralásunk alkalmával megreggeliztünk, elmentünk egy szép helyre fürdeni, majd lassan ebédidő címszóval, elmentünk egy másik szép helyre, ahol terveztük, hogy szétnézünk a várfalon körbe, és aztán a várban megebédelünk. És a társaság egyik hölgytagja kiszállva az autóból jelezte, hogy most ő enni akar. Ezután jött a 15 perc séta a városba fel, majd a 10 perces városfal-"túra", teljesen vízszintes úton. De már a 10 perces túra is elég paprikás hangulatban telt. Speciel pont az a rész, amikor élvezni kellett volna a látványt, a helyet.
A társaság másik hölgytagja is sokszor volt hasonlóképp, ám ő várandóssága okán mindig tartott magánál valami péksüteményt, amibe belefalatozott, mikor rátört a falánkság.
És ebből pattant ki egy kis diskurzus. Hogy hogy létezik olyan, hogy az emberek egy része (főleg a hölgyek) nem éhessé válik, nem éhes lesz, nem megéhezik, hanem bináris módon 11:27 perckor még egyáltalán nem éhes, majd 11:28-kor meg már majd szétszakad a gyomra, és ha nem ehet 2 percen belül, akkor pusztuljon el mindenki 10 km-es körzetben. És ezt elég sokaktól hallom. Okát nem értem egyelőre, de ilyenkor mindig eszembejut, hogy ha neadjisten kitörne valami háború, vagy elemi csapás, vagy bármi, amikor nem kapnának 1 percen belül kaját, akkor ott azonnal szörnyethalnának? Hogy ezt is a társadalom nevelte ki? Hogy mostkelldeazonnalmertkülönben? És amíg nem kapnak ételt, addig tűzokádó sárkányok.
Ez csak azért szokatlan, mert nekem az éhség több fázisú. Először úgy érzem, hogy lehet hogy enni kéne? Vagy mégse? Aztán érzem, hogy kiürült a gyomrom, ha most ennék ideális lehetne. Aztán érzem, hogy megkordul a gyomrom, és hogy akkor most már éhes vagyok, de ha éppen tetőlécet ácsolunk, vagy cserepet cserélünk, vagy autót szerelünk, vagy városnézünk, vagy tengerben fürdünk, vagy sziklát mászunk, még legalább 1-2 órán át, akkor 5 perc után oda se figyelek, 20 perc után meg elmúlik, és már egyáltalán nem is érzem az éhséget. És akkor onnantól még legalább fél napig ha nem jutok kajához, akkor ugyanolyan embernek érzem magam, mint teli gyomorral, de semmi esetre sem okádok tüzet.
Beszélünk állóképességekről, meg fitnesszz meg spárta meg wellnessz, de 5 percet nem bírunk ki éhesen. Vagyis már aki.Aláírás (nem kötelező megadni)
-
BlacKSouL
addikt
válasz Viszlát #59777 üzenetére
172/104 aránnyal sejtheted, hogy magamat inkább afrikai maratonistának, vagy selejtnek tartom-e Nem, nem vérnyomás, még...
Senki nem mondja a szemembe, amit én a tükörben látok, de a "mennyi?? az kizárt, nem nézel ki 104 kilósnak.." Illetve a "te most fogytál" megjegyzéseket is betudom a tiszteletköröknek. Haverom ugyanis a "b@zmeg ennyit híztál mióta nem láttalak" kijelentéssel rendszerint helyrebillenti az egyensúlyt.Volt valamikor úgy 8-9 éve mikor egy drasztikusabb "diétával" és valamivel több mozgással lementem akkor 97-ről 79-re. Na akkor sokan nagyon megijedtek, hogy beteg vagyok. Hogy jójó, meg szép dolog a fogyás, de vagy 5 kilót szedjek már vissza, mert nagyon ijesztő a beesett arcom, meg úgy az egész. Én persze éreztem, hogy jó volt, könnyebb a lábamnak, könnyebb a szívemnek, az egész testem olyan fürge szeretelen érzést árasztott, és ez kéne hogy motiváljon most is, csakhogy az a helyzet, hogy az együtt járt egy konstans önmegtartóztatással, lemondással, sóvárgással, ami miatt ideges voltam, hirtelen haragú, kissé depressziós, és állandó vágyakozás az után, hogy egy jót egyek. Ott van nagyanyám, aki fiatal kora óta utál enni, szerintem, mert számára nem élvezet, hanem szükséges rossz. Ok, értem, nincs már foga, úgy nem is annyira vicces, de régebben is finnyás volt. Na neki nincsenek ilyen gondjai, mint nekem, hogy néha úgy vágyom egy kiadós vacsorára.
Naszóval akkor tavasszal lefogytam, nagy kínnal, de aztán jött a nyár, a hedonista időszakom, és akkor szépen visszajött vagy 8-9 kiló 3 hónap alatt, utána meg decemberig gyakorlatilag a többi.
Aztán kisebb nagyobb ingásokkal a 98-104 kiló közé beállt a szervezetem, és igazán akkor se mozdul el, ha nagyon odafigyelek, meg akkor sem, ha elengedem magam. Most tavaly óta biciklizgetek, sokszor kitolom a határaimat, de ez mozgásnak kevés. Az étrendre odafigyelni meg ott kezdődne, hogy ha bejövök melóba, kb. 9 körül leszek éhes reggelihez, akkor ne 10:30-kor menjek ki összerakni a reggelit, és azt ne 12:15-ig fogyasszam 10 percenként egy falat tempóban. (Ezért baromság az hogy a kaját be lehet hozni a munkaasztal mellé...)És ahogy öregszem minden egyre nehezebb lesz...
Aláírás (nem kötelező megadni)
-
BlacKSouL
addikt
válasz fokukac #59781 üzenetére
Most így elgondolkodtam, egyvalamitől nem sikerült még semmi ilyesmit összehoznom: szszesitaltól. Olyan már volt, hogy éhesen teleettem magam, arra nagyon megszomjaztam, a sok szesztől újra éhesnek érezte magát a szervezetem, amire összezabáltam mindent, és az ellen másnap hevesen tiltakozott a szervezet. De csak úgy italtól legyen az bor, koktél, sör, még nem.
De lehet, hogy még nem ittam elég erős művetAláírás (nem kötelező megadni)
-
BlacKSouL
addikt
válasz fokukac #59816 üzenetére
Asszem a megboldogult utolso hegyalján volt az, hogy délelőtt leszakadt 4 napnyi eso, es a helyszint 15 centi vastag malacdagonyava valtoztatta. Nekunk ott a faluban volt szallasunk, de ha a satorhelyen kellett volna ejszakazni, hat beleolom magam a bodrogba. A koncertet ugy "ugraltuk" vegig, hogy terdbol rugozva, ugyanis valodi felugras eseten a cipobol kiugraltunk volna az meg a sarba veszett volna. Na azota tavoltartom magam a fesztivaloktol, az volt az elsoutolso is.
Elotte azert jo volt pincezni.Aláírás (nem kötelező megadni)
-
BlacKSouL
addikt
Eeees igen. Megkezdodott az igazi futesszezon. A tolgyfanak igen jellegzetes szaga van elegetve, ahogy az akacot a bukkot es a csert is tokeletesen meg lehet kulonboztetni. A cser erosen kesernyes, sos, fojtos illatu, az akac szinten nagyon aromas, de kevesbe keseru, inkabb olyan savanykas harsany de nem kevesbe fojtos, egyes nepcsoportok mikor lopott akaccal tuzelnek, akkor a ruhajukon, rajtuk jol erezni, amin nem sokat segit a rossz hatasfoku tuzhely szar kemeny kombinacio sem. A bukk tipikus bukkos, a bukkfa konyves szekrenyekben tarolt oreg konyvek illata erzodik a fustjeben is, a bukkfan fustolt valoban fustolt, aromat nem latott eteleken is erezni. A tolgy viszont semmire se hasonlit, teljesen egyedi. Kicsit mintha mindharom elozo kevereke lenne, azok fojtos keseru mellekize nelkul.
Szoval megkezdodik a magas szallopor koncentracio idoszaka, magyarul a 7 honapig tarto fustkorszak.Aláírás (nem kötelező megadni)
-
BlacKSouL
addikt
A szemetegetes nem evszakfuggo, a kutyak meg inkabb hajnal 3-tol uvoltenek artikulalatlanul 5-ig egy arra repulo ejjeli lepke miatt. Disznoszart mar eleg reg ereztem, pedig nagyapamnak eleg sokat segitettem anno a disznok deritojet ganajolni. De mivel nagyapam 16 eve halott, azota nincs malac. Azota nincs sajat sonka, kolbasz, hurka se. Pedig meg most is kiganajolnam az olat.
Aláírás (nem kötelező megadni)
-
BlacKSouL
addikt
-
-
BlacKSouL
addikt
válasz fokukac #59913 üzenetére
Az. Kézilányokat felveszünk. Handjob sör meg Stifler sör mi?
A faszbuk csak
engem büntetnekem kedveskedik azzal hogy nincs hirfolyamom? Hogy keressek ismerosoket hogy lassak valamit. Hat keres a halal, van eleg.Amugymeg nyertunk a Bajai Bácska ellen. Csak mellekesen mert a fdeszradioban ez nem lesz hir megint. nb1b zold csoport.
Aláírás (nem kötelező megadni)
-
BlacKSouL
addikt
válasz fokukac #59937 üzenetére
Csak nehogy új járjon mint én. Egyszer véletlenül kattintottam egy ilyen cseh kasztingra, amiben egy olyan gyönyörű szép mosolygós fiatal hamvas széparcú lány nyitott ajtót a kasztingolóknak, hogy majdnem szerelmes lettem. De aztán fél óra alatt vagy húszan úgy megkasztingolták, hogy a legvégén segítséggel is alig bírt kitörölközni a kasztingból.
Úgyhogy azóta nem kattingatok csak úgy véletlenül ilyesmikre.
Amúgy Indiában is lehetnek vajon ilyen kasztingok?[ Szerkesztve ]
Aláírás (nem kötelező megadni)
-
BlacKSouL
addikt
válasz erdey_a #59992 üzenetére
Na. Pontosan ezert filozofalgatunk meg mindig azon hogy vegyunk e uj mosogepet 3-5 evre, vagy hasznaljuk továbbra is a 30 eves energomatot egyy kulonallo centrifugaval. Az energomat ugyanis egy 20 evvel ezelotti csapagy meg szijcsere ota szurotisztitason kivul semmit nem igenyelt. Vagyis 20 eve nincs hozzanyulva. Csak hasznalva.
Javasoltak, hogy akkor vegyunk dragat, de valahigy a 350ezres miele kicsit soknak tunik, a 160 ezres aeg meg most vagy jo lesz 20 evig vagy nem. Akkor meg megis inkabb cserrlgetne az ember a hetvenezrest 5 evente?
En persze hajlok az aegre de az 200% hogy ezt a regit megtartanam veszhelyzetre.Juteszembe. Ami nektek tonkrement az elol vagy felultoltos? Ugye nem igazolodik be a felelmem hogy az eloltoltosok egy befogasa kevesbe stabil es csapagygyilkosabb mint a felultoltos ket oldlalon befogottjai
[ Szerkesztve ]
Aláírás (nem kötelező megadni)
-
BlacKSouL
addikt
Az előző munkahelyemről úgy jöttem el, hogy én voltam az első akinek nem volt búcsúsüteményezése, meg búcsúajándéka, meg búcsúkártyája meg semmi. Mondjuk nem is vártam el. Azoktól már nem.
Igen, van az úgy, hogy egy bizonyos vezetői szigor mellett mégis jó a munkaközösség összetartása, kapcsolata, amit aztán ilyen vagy olyan okokból vlaakik valamilyen érdeke miatt lerombolnak és az egész munkahelyi légkört undorító, egészségtelen, idegesítő stresszes pokollá változtatják, ahol mindenki csak akkor szól a másikhoz ha nagyon muszáj. Vannak akik ebben érzik kiemelkedően jól magukat.
Amikor elkezdtem azt a képzést amiben még most is benne vagyok, azt mondta az akkor már elköcsögösödött vezetés, hogy persze, hogyne, menjek csak, képezzem magam saját költségen (istenőrizz hogy lekötöttem volna magam dupla hosszú szerződéssel) elengednek, mehetek órákra is, vizsgázni is.
Aztán hogyhogynem, egyszercsak mégse mehettem órákra sem, majd végül vizsgázni sem, mert ez volt meg az volt, meg kitaláltak minden faszságot, aztán mikor közöltem, hogy nem akarnék egy évet bukni azzal hogy nem megyek be vizsgára, akkor is kötözködtek, én meg váratlanul lebetegedtem 3 hétre. Az orvos ki is írt táppénzre. És elmentem vizsgázni. Aztán mikor 3 hét után visszamentem, én lettem a közellenség, nem köszönt senki, nem szólt hozzám senki, és mindenki megpróbált keresztbetenni. Innentől még 3 hétig húztam fölöslegesen, majd mondtam hogy viszlát, ennek nincs értelme, majd az utolsó napomon bementem egy dobozzal, beledobáltam a cuccaimat, és egy mukkanás nélkül kimentem és hazamentem. Egy igazi undorító senkiházi társasággá vált ott bent mindenki, akik mindenki fúrnak, mindenkit besúgnak, mindenkit kibeszélnek a háta mögött, és aztán azóta is hasonló ahogy hallom, úgyhogy én ezektől még egy rotringbetétet se fogadtam volna el.Aláírás (nem kötelező megadni)
-
BlacKSouL
addikt
válasz fokukac #60019 üzenetére
Á Pesten még egész éjszaka szellőztet mindenki hogy a majdnem 3 hetes nyári kánikula miatt felforrósodott falak után végre kicsit visszahűljön a lakás, de speciel itt nálunk ma reggel 2 fok volt. Rádió beszélt valamit hogy Zabaron fagyott, de ott ez bármikor előfordul, szóval inkább a városi hőmérséklet az átlagosabb.
Hókotrókat itt nem használnak, pontosabban amikor száraz az idő, akkor hetente végigmegy egy padlógázon a városon, de amikor hó van olyankor egyet sem látni.
A fejed meg attól fáj, hogy holnap jön az özönvíz. Lecsap a hurrikán, és sosem látott mennyiségű eső zúdul a kontinensre. Ezt mondják legalábbis.
Aláírás (nem kötelező megadni)
-
BlacKSouL
addikt
válasz erdey_a #60042 üzenetére
A régi energomat ugye úgy működött, hogy beállítottad a teljes programot, aminek a végén padlógázon felsüvített a turbina és a hajtáslánc, és a lehető legrövidebb idő alatt a technikából kinyerhető maximális fordulatra gyorsította a dobot a mosott anyagok elhelyezkedésétől függetlenül. Ezáltal a dob egyik felébe szorult ruhák miatt rögtönzött indiánszökdelésbe kezdett, először kitépte a madzaggal és dróttal a kádba kötözött leeresztő csövet, majd aprólékosan szilánkosra tördelte maga alatt a padlóburkolatot, végül ha volt megfelelő hosszúságú kábele, akkor kitáncolt az előszobába, és a kábel hosszúságától függően a lakás valamely pontján hasraesett és arcon pörgött tovább. Néhány ilyen művelet után saját szerkezetében esett kár miatt általában szerelésre, javításra került sor a szerelők nagynagy megelégedésére.
Nálunk ez a hasraesés nélkül megtörtént, majd töredékáron vásárolt különálló centrifuga beruházása, és a centrifuga program kiiktatása után megszűnt a vudu hatása, és a gonosz már nem szállta meg többé. Azóta csendes beletörődéssel zümmögteti körbe a dobot, és szörcsögteti magába, majd magából ki a vizet. A kipakolás persze 2-4 perces átpakolással és centrifugálással jár, noha a külső eszköz eleve 1400-al tekeri ki a vizet, szemben az öreg szerkezet kb. 600-asával. Illetve a 2-4 perces plusz művelet nem hosszabb, mint a modern 1000-s, vagy 1200-as gépek percekig tartó ruharendezgetése, majd körbeforgatása és felfutása-lefutása.
És sehol nem rozsdásodik, pedig nagy foltokban hiányzik a festék több helyen. Persze nem fér bele 7 kiló ruha, és nem 3 óráig mos csak 45 percig, meg nem hangszigetelt, de az öblítőt is kiöblíti a ruhákból. Biztos elavult a fűtőszála is, és 39 liter víz helyett 42 litert iszik egy mosáshoz, de hát na. Ez van.Aláírás (nem kötelező megadni)
-
BlacKSouL
addikt
válasz erdey_a #60056 üzenetére
Kollégám most akarja kidobni az övéket, engem kérdezett nem kell-e donornak, de még filózok rajta Nincs hova tennem.
Nemtom miért várjuk el, hogy a ma 140-150 ezerért megvásárolt mosógép maximum annyi hibával, legalább annyi ideig működjön, azonos terhelés mellett, mint a régiek, de valahogy nekem ez van a fejemben, hogy a Ladánkat is 18 évig használtuk, a mosógép is húzza már vagy 31-32 éve, és ugyan autót már cseréltünk, de azt se tervezem egyhamar megint cserélni, és akkor már a mosógéptől is azt várnám, hogy 15-20 évig is akár kihúzza. Ha rozsdál, meg pattog, meg nem mos, meg csapágyas lesz, akkor azért nem adnék ki pénzt, ha a mostani ezekben jobb.
De amúgy nem értem, hogy lehet, hogy a modern gépek 2,5-3 órás programja szarabbul mos mint a régiek 45 percese? Ennyi lenne csak, hogy 40 liter helyett egy bögre vízben próbálja kimosni a 3,5 kiló helyett is már 5-7 kiló ruhát?Aláírás (nem kötelező megadni)
-
BlacKSouL
addikt
válasz EQMontoya #60060 üzenetére
A "szocialista környezettudatosság" ott érhető tetten, hogy ha legyártottál egy mosógépet, akkor azt 30 évig használtad.
Ha 5 évente újat kell venned, akkor nem tudom az acél, alumínium, műanyag gyártás egységre vetített környezeti hatása kisebb-e, mint a plusz 1-2 liter vízé.
Persze tudom, a mosógép újrahasznosul, az áram meg víz meg nem.Aláírás (nem kötelező megadni)
-
BlacKSouL
addikt
válasz bitpork #60067 üzenetére
Kézműves sör, kézműves bor, kézműves pálinka, kézműves sajt, kézműves kalács, kézműves cukrászda, kézműves disznósajt, kézműves kézimunka.
Nagyon megkívánom ilyenkor az ipari sört, a gyári bort, az ipari gyári sajtokat, a gyári süteményt, az ipari disznóhúst, meg az ipari ...mindegy.
A másik kedvencem most megint hogy mindenki ipát gyárt. Az is aki eddig azt se tudta mi az, de a népek viszik mint a cukrot akkor most gyártsunk mi is ipát. Mer az ipa fai papnak fap ipája van.
Aláírás (nem kötelező megadni)
-
BlacKSouL
addikt
válasz erdey_a #60074 üzenetére
Haverom is megmártózott az újhullámban, vett vagy 8 féle kommerszbótban kapható kézműves sört, hogy kóstolgassuk meg, darabja biztos hogy 700-800 Ft, amiért már tisztességes belgákat is lehetett vóna venni, node mindegy. Momost én körömszakadásig védem a kisiparos magyar terméket ha jó. Talán a 8 féléből vagy 2 volt ami olyan jó erős átlagot tudott hozni. A többi olyan simán felejthető. De hogy mik voltak... hát passz. És elkövettem a hibát, hogy megkóstoltam valami ipát utolsónak, ami aztán annyira nem ízlett, hogy ihaj. Mivel ez akkorra úgy a 3. féle ipa volt, amit mindenki nagy rössel kóstoltatott velem, én így ezzel le is írtam a fajtát, pontosabban kihúztam az "én ezt szeretem" kosárból. Node az unicumot is mindenki imádja az ismerősi körömből, én meg egyenesen gyűlölöm. Egyszer gyerekkoromban sikerült ennem kifakadt epétől megkeseredett májat, no azóta se a tonicot, se az unicumot nem tudom meginni, se semmi mást ami direkt keserű. Ez már csak úgy mellékszál.
Aláírás (nem kötelező megadni)
-
BlacKSouL
addikt
Nálam akkor jó a sör, ha van valami karaktere, egyedisége, jellegzetessége, vagy jól hozza azt, amit a 'neve' vagy a típusa alapján elképzel az ember. De ha vakteszten megkóstolod, és csak azt érzed, hogy talán sör, mintha a régi fesztiválcsapos aranyászokot innád, akkor az nekem annyira nem jó sör, még akkor sem, ha kézműves és évente csak 500 palackkal készül és elnyeri a budaivárfesztivál kézművessörkiállítás aranyérmét.
Szerintem lassan megyünk már afelé, hogy hirtelen mindenki tud sört főzni, legfeljebb utólag megmagyarázza, hogy ez azért olyan, mert.. kézműves és mert ilyet akart. Pont. És onnantól az már jó.
De végülis ha mindenki tud pálinkát főzni, akkor igaz, miért ne tudna mindenki sört is.Nekem alapvetően nem azzal van bajom, ha egy kisvállalkozás vagy egy egy fős magánzó nekiáll sört főzni, hanem azzal, hogy manapság mindenre rásütik hogy kézműves és akkor automatikusan azonnal egy magas kategóriába kerül. Mintha ez a szó mivel divatos mindenkit felmentene minden alól, és onnantól az már nem lehet rossz. Persze ízlés dolga hogy mi rossz, vagy ki mit érez annak. Ittam már olyan sört ami ízlett, és nem nagyüzemben készült. Tehát létezik, csak ezek szerint mostanában rosszakkal futok össze.
Járok helyi szervezésű borkurzusra, ahova kisebb borászatok borászai jönnek előadással egybekötött kóstolót tartani. Nem egy és nem kettő jelezte mikor egyáltalán szóbakerült, hogy attól hogy ő csak 3 vagy 4 hektárról dolgozik, és csinál limitált palackmennyiséget, attól még utálja, ha rásütik hogy akkor ez kézműves bor, mert nem egy borgyár mennyiséggel és minőséggel dolgozik.
Lortech: Nem egyszerre kóstoltuk, asszem max. 2 vagy 3 volt amit egymás után közvetlen, de volt amik közt hetek is elteltek.
[ Szerkesztve ]
Aláírás (nem kötelező megadni)
-
BlacKSouL
addikt
A hétvégén ellátogatok már egy a megyeszékhelyünknél nagyobb méretű városba, mert itt valahogy nem annyira ömlik ránk ez a sörbujaság, azonban 3%-os Grimbergenber meg Beer márkájú termékektől roskad a polc. Hiába szeretnék én kóstolni valami jót, ha egyzer a helyi népcsoportok nem isszák, vagyis én nem vagyok vásárlóközönség. Mindenkinek valahonnan máshonnan kell beszereznie.
Na most felidéztem nagyjából, a Jam72 van itt is teszkóban, de az is mi? ipa. ahogy a rabbit is. Szóval van 2 féle ipa, meg még teszkós ipa meg teszkós porter (ezeket nem mondanám kézművesnek), ezzel ki is fújt, aztán a sörgyári capriccio-k, meg a 3%-os 100 forintosok. Ez a választék. Jó, korrigálok, mert pl. palóc sört lehet kapni máshol, abból a barna egész jó is. a lagerük meg kb. aranyászok jellegű.
De azt még mindig nem értem, aki ipát csinál az pénzt kap a kormánytól, vagy mitől lett most ez ilyen hirtelen felkapott, amikor 3 éve még az emberek 95%-a nem is hallott róla? Mint a rozéfröccs. Divat lett, hát 2-3 éven át mindenki mindenhol azt itta. Mindenesetre ahogy mondtam, ez nem az én típusom.Aláírás (nem kötelező megadni)
-
BlacKSouL
addikt
Ha csak úgy valami sört kell inni akkor dreher vagy heineken, ha neha megkivanom a savankásabb ízt akkor stella. Régen bejött az amstel bock, azzal szerettem meg a barnákat, mostanában ilyen célra dreher bakot veszek. De nekem tavasszal ősszel van barna, nyáron max a budweiser krusovice erősségűeket iszom barnában, vagy világosabbakat. Ilyen volt még a bazant tmavé is, ha néha kijutok érte fülekre. A pilzenieket kevésbé favorizalom keserűségük miatt. Búzából megboldogult diákkoromban szűretlen ilzert ittam hektószám, később mikor eltűnt, akkor már annyira nem gyakran búzáztam mert nagyon fingatott.
A belgák közül pedig szeretem a tremenst, a bush blondot, de nagy kedvencem a gulden drak.
Illetve néha megkívánom a guinnest is.
Mindezt úgy hogy a környékbeli kocsmákban barna drehernél bonyolultabb sört kérni életveszély. Egy helyen volt egy időben barna leffe, akkoriban azt ittam, de már az sincs.Aláírás (nem kötelező megadni)
-
BlacKSouL
addikt
Az miért van, hogy a belga söröket szeretem, a cseh söröket szeretem, a horvát söröket szeretem, a német sörök egy részét nem szeretem és az angol söröket egyáltalán nem szeretem. Nagyon tág általánosítás, de körvonalaz egy ízlésvilágot. A japán sörök amiket ittam túl sterilek voltak nekem, mint a németek egy része, amit nem annyira szeretek. A kukoricás sört meg megint szeretem. Sarajevskot 8 éve nem találok sehol pedig nagyon ízlett.
Aláírás (nem kötelező megadni)
-
BlacKSouL
addikt
Morricone koncertre megy valaki?
A Sportaréna legfelső karéján lévő bekarikázott szórványos helyek jobbak vajon, vagy a nagy tömegben lévő zöld helyek? [kép]Aláírás (nem kötelező megadni)
-
BlacKSouL
addikt
Nem a sört utálom amit kézművesnek hívnak, hanem azt utálom hogy kézművesnek hívják. Vagyis ha jó a sör akkor szeretem, ha nem jó akkor nem, de nekem nem ad hozzá értékben az, hogy ha kézművesnek hívják.
Mindegy hogy most sörökről beszélünk, sajtokról, kolbászról, almáról vagy tehénről, ne süssék rá mindenre hogy kézműves, mert elcsépelt, tartalommal, jelentéssel, értékkel nem bíró töltet nélküli kifejezéssé silányul. Vagyis süssék, mit bánom én, de mivel ugyanúgy van közte tökéletlen is, mint a gyáriak közt, nem minősíti az esetemben. Felkapták, meglátták benne az üzletet, a marketinget, és két éve mindent amit el akarnak adni azt úgy akarják eladni hogy az kézműves. De nem minden tökéletes és nem minden jobb a gyárinál ami kézműves. Én ez ellen tiltakozom csupán. Akkor ennyi erővel a piacon anyókák is kiírhatnák, hogy kézműves krumpli, kézműves paradicsom, kézműves tojás. Annakidején mondjuk ki is írták mindenre hogy bio. Akkoriban ez volt a divatszó.
Arról meg se a sörfőzde nem tehet, se én, hogy az ipát nem szeretem, és elég sok meg pont ezzel operál.
Aláírás (nem kötelező megadni)
-
BlacKSouL
addikt
válasz erdey_a #60143 üzenetére
Ittunk, szeretjük. Ha járok Füleken Bazant tmavéért, knédliért, bryndzáért vagy másért, akkor mindig veszek egy kétliterest, néha kettőt. Nekem az original jön be csak. Az viszont nagyon tetszik mikor kollégákkal, haverokkal megkóstoltatom, és fintorognak mintha szarba harapnának, merthogy színéről azonnal a rendkívül édes kólát várják, közben kapják a kevésbé édes savankás ízt.
Viszont egyszer ittam valahol csapoltat, na az mintha mennyei manna lenne a palackoshoz képest is.Aláírás (nem kötelező megadni)
-
BlacKSouL
addikt
Inkább azt mondjátok meg hogy szerte kishazánkban hol lehet venni, szerezni, tankolni AdBlue-t?
Állítólag sok a nem megbízható forrás, pancsolt, szennyezett, és jobb ha nem aliexpressről hozatja az ember. Csakhogy amerre eddig jártam benzinkúton, sehol nem találkoztam átfejtős kútfejjel, de még a milkacsokik közt se találtam a pult alatt. Mindezt úgy, hogy a vonatkozó jármű nem hagyja el Nógrádot pontosabban mordor környékét.Aláírás (nem kötelező megadni)
-
BlacKSouL
addikt
Na kozben elugrottam shellre meg molra is, mindenhol van, bar csak 1-2 kanna. Viszont aszittem dragabb. Ezekszerint csak en nem kerestem eddig elegge.
Aláírás (nem kötelező megadni)
-
BlacKSouL
addikt
Olyat tudok, hogy egymástól 10 km-re két vár: Salgó, Somoskő. Ha jó az idő, akkor Salgóról látod a Mátrát is, meg a Tátrát is. Szép táj, érdekesség kipipálva. Ingyenes, csak 10 perc séta a parkolótól, meg a 3-4 ottani vendégháztól. Somoskő meg onnan kb. 7-8 perc autóval, a faluban a vár alatt parkolsz, 1 perc séta a bejárat, de
szlovák koronában, akarom mondani euróban kell belépőt fizetni. A kilátás hasonló. Mondjuk azon kívül, hogy várromok, más nagyobb dolog nincs ott, szóval ezeket inkább egy félnapos kirándulásban céloznám, nem hosszú hétvégében.Aláírás (nem kötelező megadni)
-
BlacKSouL
addikt
Létezik olyan, hogy a juharszirupnak pontosan olyan íze van, mint a dobostorta "kérgének", vagyis az égetett cukornak/karamellnek?
Aláírás (nem kötelező megadni)
-
BlacKSouL
addikt
Színe: [kép]; [kép]
Állaga: 5W40-es friss motorolaj 5°C-on.
Azt írják A osztály, de az úgy tudtam csak sűrűséget osztályoz, nem minőséget. És azt írja made in Canada.
250 ml, 1200 Ft.
Az üveg alján van egy nagyon vékony szárazanyag réteg, mint egy szűretlen sörnél 1 nap állás után.[ Szerkesztve ]
Aláírás (nem kötelező megadni)
-
BlacKSouL
addikt
válasz fokukac #60221 üzenetére
A p.csát. Gyári sárgaborsó főzeléket eszek gyári virslivel meg gyári baconnel és egy pohár gyári retsinával öblítem le. Utána megeszek egy kocka gyári nápolyit meg egy kocka gyári tejcsokit, és bekapcsolom a tévét valami szinkronizált filmet nézni, és közben diszkózenét hallgatok.
Aláírás (nem kötelező megadni)
-
BlacKSouL
addikt
Megvártam míg más reagál először
Szóval valami olyat hallottam félfüllel, hogy ezek -30 fokot 3 hónapon át zokszó nélkül túlélnek. Ilyesmi meg 4 évnél régebben is ritkán volt, szóval talán nem feltétlenül csak ez az oka. Nálunk több éjszakán át volt -20 alatt is, illetve átlagban lehet hogy enyhébb, de hosszabb is.
[ Szerkesztve ]
Aláírás (nem kötelező megadni)
-
BlacKSouL
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- Gaming notebook topik
- Vezetékes FÜLhallgatók
- World of Tanks - MMO
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Tovább csiszolja a Nothing a Phone (2a) kameráját
- Azonnali informatikai kérdések órája
- bambano: Bambanő háza tája
- További aktív témák...
- Gigabyte GA-H81M-DS2 rev:2.1 LGA 1150 alaplap
- IPhone SE2 2020 64GB megkímélt akku 86%
- Asus P8H67 LGA 1155 alaplap
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i7-4712MQ I 8GB I 128SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 128SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest