Új hozzászólás Aktív témák

  • NoLF

    addikt

    válasz szőröscica #79812 üzenetére

    Millio dologtol fugg. Az altalanos gyakorlat az, hogy a hozzajarulasoddal leginkabb a vacsi es buli koltsegeibe szallsz be, igy aztan ha a lagzira nem vagytok hivatalosak, az iratlan etikett szerint nem bunkosag nem vinni semmit/max adni egy 5ezerrel feltoltott ikea kartyat pl. Termeszetesen ez nagyban fugg az ifju parral levo kapcsolatotoktol, ha csalad (akkor viszont lagzira is mindenkepp hivatalosak lennetek) akkor nyilvan illik adni, ha kozeli barat akkor is ( de ez esetben megintcsak lagziznatok valoszinuleg) ha oedig tavoli rokon, vagy ismeros ismerose, es nincs lagzi, akkor a megjelenesed szamukra az ajandek. Kiveve persze, ha fillerb.szo szamito emberekrol van szo. Vagy ha ti vagytok ugy eleresztve, hogy 20-30k nem szamit.

    en szemelyszerint senkitol nem vartam el egy fillert sem, a csaladtol szamitottam valamire, mastol leginkabb orultem, hogy eljottek ( nalunk ket eskuvo volt, az elso pedig “felbevagott” - a ceremonia utan volt egy kis aperitif, aztan a vacsira es nem letezo hajnalig tarto mukatozasra mar csak a csalad maradt, mert ugye a lezarasok miatt az olasz oldalrol kb 40 ember helyett 4 tudott jonni, igy nem keritettunk nagy tivornyat.

    Volt, aki adott valami jelkepeset annak ellenere hogy csak az allofogadasig maradhatott, sokan voltak, akik semmit sem - de mint mondtam, nem is vartam el, mivel tavoli baratkent en magam sem adnek.

    csaladbol is volt aki megnyomta, volt aki alig adott valamit - leginkabb anyagi helyzettol fuggoen.

    osszegezve: ha lagzira nem vagytok hivatalosak, akkor szvsz egy jelkepes vasarlasi utalvany/kupon eleg kell, hogy legyen.

    Szerk: most nezem, hogy beosztottad. En egy udvozlokartyan es egy jo uveg boron kivul nem eroltetnek mast :N

    [ Szerkesztve ]

    The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people

Új hozzászólás Aktív témák