Új hozzászólás Aktív témák

  • BlacKSouL

    addikt

    Hát ez valami borzalom, ez maga a szörnyű rettenet. Segítettem egy általános iskolai helyesíróverseny eredményeinek táblázatosításában, és a jeges rémület kerít hatalmába, mikor meghallok egy-egy iskolanevet még egyszer. Nemtom ki volt az a marharépa aki ezt az összevonósosdit kitalálta, de nagyon remélem hogy ötszázszor kell majd neki egyszer leírnia a táblára, de hogy a gyerekének így kell, és bele fog dögleni, az hétszentség. Mert én annakidején még a Jurij Gagarin Általános Iskolába jártam, sőt, 90-től már csak Gagarin Általános Iskola lett. Milyen egyszerű, frappáns, nem elcsépelt, mint Rákóczi, Petőfi, meg effélék. És mégis megjegyezhető, rövid, értelmes, lényegretörő.
    Ezzel szemben itt vannak ezek a torzszülöttek, ezek az ocsmányságok, aszittem hogy leharapom az ujjaimat mire leírtam 1-1 iskolát. Tessék, csak 1-2 példa, ha megkérdezik Józsika, hova jártál iskolába?:

    Mocsáry Antal Körzeti Általános és Művészeti Iskola Karancsaljai Tagintézménye és Községi Könyvtára

    Ságújfalu Körzeti Általános és Alapfokú Művészeti Iskola és Napközi Otthonos Óvoda Sóshartyáni Tagintézménye

    II. Rákóczi Ferenc Bölcsőde, Óvoda Általános Iskola, Gimnázium és Szakközépiskola Szécsény

    Bátonyterenyei Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Erkel Ferenc Általános Iskolai Intézményegysége

    És ezek nem kamu nevek, ezek tényleg ezek. Elképzelem mikor szegény gyerek a jól ismert bürokratikus rendszerekben megpróbálja a megszokott 3 mm magas, és 7 cm széles üres helyre bepréselni amikor az adatlap kérdi hogy:
    Általános iskola: _______________

    Erről mindig a kedvencem jut eszembe, még 8 évesen jegyeztem meg, és 80 évesen is tudni fogom:
    Magyar Néphadsereg 36. Gábor Áron Gépesített Lövészdandárjának menetdalverseny-kiíró bizottsági ülése. És ez így le volt írva egy megyei napilapban egy cikkben. Vagy az M3 bevezetőjénél befelé a jobboldalon: FŐvárosi KÉményseprő és TÜzeléstechnikai SZolgáltató Vállalat Zuglói Tüzeléstechnikai Bázisa.

    Aláírás (nem kötelező megadni)

Új hozzászólás Aktív témák