Új hozzászólás Aktív témák

  • adalbert1

    veterán

    válasz Pttypang #65078 üzenetére

    Én ezeket a könyveket ismerem (igaz olvasni nem olvastam egyiket sem, pedig Csíkszentmihályi Mihály könyve már pár éve a könyvespolcunkon van :) ):
    Csíkszentmihályi Mihály - Tárgyaink ​tükrében
    Marie Kondo könyvei

    concret_hp: én kezdem úgy érezni, hogy alkalmas időpontot sosem találok arra, hogy végigmenjek mindenen és úgy selejtezzek, ezért igyekszem úgy csinálni, hogy ha éppen pakolok valahol (pl. ruhásszekrény), akkor kiválogatom, ami éppen nem kell.
    Olyan szempontból jól indult az év, hogy tegnap eladtam 4 db lemezes Xbox One játékot, szóval ennyivel is csökkent a felesleges tárgyak száma itthon, igaz tegnap előtt vettem 3 készlet Brickheadz Lego-t, szóval nőtt is.
    Kezdem azt érezni, hogy a felesleges vásárlást megállni talán még nehezebb, mint utána megválni a tárgyaktól, igazi balek vagyok, ha akciósan lehet valamit venni, ami amúgy is érdekelne (régebben zenei cd, dvd film, könyvek, újabban lego készletek, videojátékok, háztartási cuccok - igaz, ezekben nagyrészt amúgy is rendszeresen fogyó dolgok vannak, pl. mosogatógéphez tabletta, mosószer, öblítő - de már ezzel is sikerült úgy járnom, hogy nem figyeltem, hogy milyen sorrendben használom fel őket, és volt olyan öblítő, ami konkrétan lejárt a szekrényben :D , szóval a túlzott spórolásra törekvés vissza is üthet-).

    NoLF: én tavaly töltöttem be a ph!-n a 15-öt, furcsa, hogy gyakorlatilag ez az egyetlen oldal, amit ennyi év után is rendszeresen látogatok (illetve az is, hogy 15 év alatt mennyi minden megváltozott az életemben).

Új hozzászólás Aktív témák