Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Spet
addikt
válasz EQMontoya #60799 üzenetére
A hozzászólás az "éhen halunk, ha nincs reklám" bejegyzésnek az egyik hozzászólása majdnem 1 az 1-ben, az volt amit Viszlát ide írt. (cégjegyzéki adat)
Szintén cégjegyzék alapján 5 bejelentett munkavállaló van. Impresszumban kicsivel nem sokkal, de többen.(akkor, hogy is van ez?)
Én, amit tudok a lapcsalád alapján a PH teszteket végez cikkeket/híreket ír (tegyük hozzá egyre rosszabb minőségben, ja és néha nem elfogultan), és fenntart a lapcsaládnak egy szervert/szerverparkot (amit lehet másnak is kiad bérbe, kitudja).
Ezekből kiindulva a te hozzászólásodra kérdeztem, hogy minek raktár, mert amit user látunk, nem szükséges. De lehet még is kell. Passz.
lenox: szerződött félnek, miért is te fizetnéd az iroda bérlését?
[ Szerkesztve ]
Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco
-
lenox
veterán
Nem mondtam, hogy a szerzodotteknek kell irodat berelni, altalaban a cegnek kell irodat berelni, a szerzodott felnek nyilvan altalaban a szerzodes osszege fedezi a kiadasait, mint pl. rezsikoltseg, ami tartalmazza az irodaberletet, de ha nem se ez az erdekes, hanem hogy van koltseg fizetesen kivul is, amugy meg mit kotozkodsz?
-
Lortech
addikt
válasz Viszlát #60790 üzenetére
Ahogy írták, az 5 alkalmazott semmit nem jelent, egy ilyen jellegű cégnél nem jellemző, hogy a munkavállalókat alkalmazottként bejelentve tartják, az 5 fő az kb. a jogi formalitás miatt van. A személyi jellegű ráfordítás soron ~5m szerepel, ez kb. részmunkaidős minimálbér az 5 főre (átlagosan 4). Anyagjellegű ráfordítások ~78m, ebben vannak benne a vállalkozói díjak is. Adózott eredmény ~2m. Masszívan csökkenő tendenciát látni a beszámolókból, a számok alapján abszolút érthető a vészharang kongatása.
[ Szerkesztve ]
Thank you to god for making me an atheist
-
erdey_a
addikt
Mindeközben
...mi az - ki az? Egy új fiú a topikban? Vagy mi ez az égi tünemény? Ááá, csak a jó öreg Vérboci fórumtárs. Régi íz, új köntösben.
Vérboci
-
erdey_a
addikt
Valamikor az őskorban, itt az offtopikban - már nem tudom milyen téma kapcsán, majd valami PH orákulum megmondja - kialakítottam a máig méltán híres és hírhedt vérboci imidzsemet. Így szükségszerű volt már egy vér- vagyis vámpírbocis avatar.
Nem, nem hasonlít rám. Sem tehénfejem nincs, se vámpír nem vagyok. Én Tom Krúz vagyok. (Nem).
e=mc²: Természetesen repülő is.
[ Szerkesztve ]
Vérboci
-
Viszlát
addikt
válasz FehérHolló #60794 üzenetére
Lehet inget faragtak belőle, másnak meg alig jut!
Többiek: köszönöm szépen a felvilágosítást, én csak simán elosztottam 5 felé a nettót és gondoltam milyen jól élnek...
Komolyra fordítva, az 5 abból a szempontból volt meglepő számomra, hogy tulajdonképpen az oldalt üzemeltetők, működtetők, közreműködők nagy része vagy ingyen, vagy feketén, vagy járulékmentesen, neadjisten költségként elszámolhatóan kell, hogy dolgozzon akkor, és még így is baj van, pedig eliminálva lett a szellemi tevékenységet végző cégeknél jellemzően az egyik legnagyobb kiadási tétel. Éhenhalásról nagy eséllyel nincs szó, csak kevesebbet lehet kivenni és megy a szokásos blikk színvonalú hangulatkeltés.
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
lenox
veterán
válasz Viszlát #60811 üzenetére
Éhenhalásról nagy eséllyel nincs szó, csak kevesebbet lehet kivenni és megy a szokásos blikk színvonalú hangulatkeltés.
De amugy miert akarod mindenaron degradalni oket? Egyreszt nem kell konkretan ehenhalni ahhoz, hogy ne lehessen megtartani mindenkit, hanem valakit el kelljen kuldeni (es az maris 'ehenhalhat'), masreszt meg ha minden rendben is van valamilyen szinten akkor sem hinnem, hogy tobb bevetel nem latszana az oldalon semennyire.
-
-
EQMontoya
veterán
Szerintem ez az egész story egyébként jelentős mértékben annak az eredménye, hogy a ph látogatottságának a zömét maga a fórum adja.
A hírek/cikkek pedig csak annyi reklámbevételt hoznak (arányosan), amennyien azokat olvassák, az viszont közel sem akkora szám, mint amekkora az oldal látogatottsága globálisan (mivel ennek ugye jelentős része csak a fórumra jön).
Ellenben a fórum működtetése is komoly munka/Infrastruktúra, csak abból sokkal nehezebb kivenni a lóvét.
Szóval valahol megértem, hogy kézzel-lábbal küzdenek ez ellen, mert ez tényleg egy kellemetlen szitu, de a megoldás szerintem sem egy ilyen post kirakása, ez nem vezet sehová.Same rules apply!
-
Viszlát
addikt
Degradálni?
Olvastad a szóban forgó cikket? Már a cím is hatásvadász és manipulatív, a tartalomról nem is beszélve. Oké, a kommunikáció sosem volt erősség, a bratyizós "egy nagy család vagyunk" dologgal mindig is kilógott a lóláb. Eleve egy profitorientált cégről van szó, termékekről, ügyfelekről és felhasználókról, egy ilyen felállásban a felhasználói viselkedést megjelölni szinte kizárólagos okként a mélyrepülésért szvsz egyenesen gusztustalan. Működik persze valamilyen szinten, de tényleg úgy gondolod, hogy ez a helyes módja egy cég vezetésének?
Nyilván lehet beszélni a bajokról, de tegyük ezt tárgyilagosan, nem ujjal mutogatva. Miért is kellene nekem bemondásra elhinni, hogy valóban ez a probléma és nem marketing stratégiai, vagy egyéb üzletpolitikai döntések következményei ezek, esetleg koncepciós limitáltság, hozzá nem értés?
Amit Monti pedzeget a fórummal kapcsolatban az már nagyon régen így van, ha ezt én mezei felhasználóként fel tudom fogni, akkor miért nem történik semi a döntéshozó(k) oldaláról? Legalábbis már 10 évvel ezelőtt is elköhögött pár akkori fejes infókat a megtekintések fórum felőli arányáról (80% fölött amennyiben jól emlékszem). Ha van egy termékem amivel reklámbevételt tudok termelni, de ez függ egy másik termék funkcióitól, felhasználói szokásaitól akkor értelemszerűen oda koncentrálok, tolom a fejlesztéseket, nem évekig tartó ígérgetésekkel hitegetve a népet amikből nagyrészt nem valósul meg semmi, vagy csak sokévnyi kínlódás után. Mindezt úgy, hogy a felhasználók megoldják a nem technikai működtetést maguk között, ingyen és bérmentve, még úgy is, hogy rengeteg a kiskirályságszerű megnyilvánulás irányukban, mint például a problémát taglaló cikkhez tartozó topic bezárása, mert csak.
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
lenox
veterán
válasz Viszlát #60817 üzenetére
Ertem, hogy kivaloan tudod fikazni, en is tudnam, meg gondolom mindenki. Elegansan le is lehet szarni, es akkor nem nezel ki fikamesternek.
Miért is kellene nekem bemondásra elhinni, hogy valóban ez a probléma és nem marketing stratégiai, vagy egyéb üzletpolitikai döntések következményei ezek, esetleg koncepciós limitáltság, hozzá nem értés?
Egyik nem zarja ki a masikat, de azt nem ertem, hogy akar elhiszed akar nem, hogy az adblokkolas problamat okoz, miert erzed fontosnak, hogy mindenkepp valami hibat talalj, amibol azt a kovetkeztetest tudod levonni, hogy valaki hulye. Ennek mi ertelme van? Miert nem mondjuk megvonod a vallad, hagyod a blokkolast, es kesz? Jobb erzes azt mondani, hogy a marketinghez is hulyek, az uzlethez is hulyek, es ugy altalaban mindenhez?
[ Szerkesztve ]
-
Viszlát
addikt
Nem-nem, csak azért mert hangot adok a véleményemnek és az ezesetben negatív, nem leszek sem fikamester, nem keresem a csomót a kákán ésatöbbi. Ha téged ez zavar, elegánsan el is mehetnél mellette.
A kérdéseket meg hagyjuk meg kérdéseknek, ne csináljunk belőle állításokat ha lehet.
-
concret_hp
addikt
amúgy javítsatok ki ha tévedek, de jól vágom, hogy az üzleti modell sok sok éve változatlan? nem lehet hogy azon kéne kalapálni valamit? nyilván nincs ötletem, csak úgy elméleti síkon kérdezem.
nekem egyébként azt hiszem, ez az egy oldal van hozzáadva kivételként a blokkolóknak
vagy fullba vagy sehogy :D
-
Spet
addikt
adblokkolas problemat okoz
Sok embernek meg a reklám (pl nekem is).
És az így fog menni az idők végezetéig, ameddig el nem fogy a tonhal.
concret_hp: Lassan 10 éve amióta idejárok, szinte semmit sem változott dizájnon kívül a lapcsalád.
[ Szerkesztve ]
Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco
-
válasz concret_hp #60820 üzenetére
És nem lehet h az üzleti modellnek köszönhető a szépen kért(lsd: "hatásvadász és manipulatív" ) community support, és nem az kötelezően bevezetett havidíj?
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
EQMontoya
veterán
Lehet, hogy az adblokkolás problémát okoz. Nekem viszont az okoz, hogy olyan a reklám, ami nem láthatóan bele volt építve az egész oldalba, tehát ha pl. a hozzászólások mellé, a szürke mezőbe klikkeltem, csak azért, hogy újra a böngésző kerüljön fókuszba (és ott biztos nem nyomok meg semmit), akkor már repültem is a T-valami oldalára.
Jobb helyen a webfejlesztőnek ilyenkor üvegszilánkba mártott forró gyantás lókukit helyeznek fel. Ekkor bekapcsoltam az oldalra az adblockot.
Ezt követően minősítette Racecam tolvajnak az adblockos felhasználókat. Szóval most már csakazértis marad.[ Szerkesztve ]
Same rules apply!
-
erdey_a
addikt
Lyézusmária, reklám van egy internetes oldalon. És ha véletlenül rákattintok, akkor be kell zárnom. Mi jöhet még!
Asse tudom mijaza adblocker...
Na lapozzunk szerintem.
[ Szerkesztve ]
Vérboci
-
-
NoLF
veterán
válasz erdey_a #60827 üzenetére
máris nyertek?
én nem használok adblockot, és valami elképesztő módon idegesítenek a hirdetések. mindig rákattintok akaratomon kívül, s mindig be is zárom azonnal, s konstatálom, mennyire idegesítő.
de változtatni nem vagyok képes... most meg látom, hogy akik képesek, azokat kereszttűzbe vonják.
óh
The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people
-
FehérHolló
veterán
Egy jó darabig szolidaritásból (mert tetszett a tartalom, stb) direkt kikapcsoltam a különböző adblock-okat a PH-n. (Van belőle 3 is.)
Aztán a pofámba ugró ablakot jobb felül X-szel bezárva átirányított a hirdetett honlapra.
Utána az epilepsziásokra tekintet nélkül villogott. (Nekem migrénem, kedvesemnek epilepsziája.)
Majd rosszul tesztelve eltakarta a fél fórumot a háttérkép-reklám, csak az alja látszott a lényegnek.Azóta úgy döntöttem, hogy az első miatt etikátlan, a második miatt árt a közvetlen környezetemnek, a harmadik miatt használhatatlanná teszi azt, ami miatt ide járok. Szóval visszaállítottam alapértelmezettre az alapban installált adblock-okat PH szemszögből. Ez volt már pár éve.
Kövezzetek meg, de amennyit én használok a rendszerből, a kattintásaim visszahozzák (plusz 1 szám a statisztikában, 3 topicot nézek rendszeresen össz-vissz).
Közben generálom a tartalmat, amit más megnéz. Általában több információt tolok be a rendszerbe, mint kiszedek. Főleg, hogy a szakmai topic-okban basznak válaszolni a mélyebb kérdéseimre hozzáértés, vagy türelem hiányában.[ Szerkesztve ]
Skynet is real. It's called Google.
-
lenox
veterán
válasz FehérHolló #60829 üzenetére
Valami felreertes van, nem kivantam az adblock temaban allast foglalni azon tul, hogy mindenki azt csinal, amit akar. Csak furcsaltam, hogy adblockra miert az a reakcio, hogy kb. senki sem ert semmihez.
Amugy ha mar errol beszelunk olyan szuper bongeszo nincs, ami a szerver fele azt tudja mutatni, hogy letoltotte, megmutatta a reklamot, a user fele meg azt, hogy lam kiszurtem a reklamot, es nem mutatja? Az eleg jo kis megoldas volna. Nyilvan nem tokeletes, mert savszelt, meg prociidot nem sporol, meg a hirdetoket is atbassza, de amugy erdekes irany.
-
félisten
Így működtek a korai adblockerek.
Egyébként valaki mondja el, hogy milyen üzleti modell létezik, amivel egy ekkora oldal túlél. Reklámokat szűrik, előfizetés nem működik. Pont elég nagy az oldal ahhoz, hogy sok pénzbe kerüljön, de nem egy ars technica, hogy előfizessenek az emberek.
while (!sleep) sheep++;
-
-
tildy
nagyúr
Szerencsés. Akik most mennek nyugdíjba a magasabb minber miatt jóval többet kapnak, mint akik mondjuk 15-20 éve. Amikor apumat rokkantnyugdíjazási 25 ezer forint volt a minber. Hiába kereste a dupláját, két év múlva 50 ezer lett a minber aki akkor ment nyugdíjba jóval többet kapott és kap is.
Kicsit mas: úgy ne ki Mikulás idén Magyarországra veti Tildyt dec 8-an pesten leszek.
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
-
ToBeY
nagyúr
Én eddig jó fej voltam és kikapcsoltam az adblockot itt a PH-n,de azon nagyon felhúztam magam,hogy a fórum közepén beadom egy hirdetést.Alul-felül-oldalt még ok,de pont a lap közepén?
-
Viszlát
addikt
Volt ott bőven állítás is, így nem igazán látom ezt indokoltnak, de biztos.
FehérHolló: Kövezzetek meg, de amennyit én használok a rendszerből, a kattintásaim visszahozzák (plusz 1 szám a statisztikában, 3 topicot nézek rendszeresen össz-vissz).
Nem igazán ilyen a hozzáállás, pedig szerintem az is izgalmas kérdés, hogy ha van Béluska, az elvetemült blokkoló, de ír egy cikket a Logoutra amit mondjuk 100.000x megnyitnak, akkor az állítólagos jelenlegi helyzetben ő generált 60.000 reklámos megtekintést, és van Jánoska, aki nem ír semmit, de kattint naponta átlag ötvenet blokkolatlanul, így laza 1200 nap alatt termel ugyanannyit, akkor ők hogyan súlyozódnak egymással szemben. Nyilván nem ennyire egyszerű a helyzet, mert benne van a pakliban, hogy pont olyanról írt ami valamiért csak a blokkolósokat érdekli, bár az ellenkezője is igaz lehet. Az is benne van a pakliban, hogy a Béluska tartalma generál 30 regisztrációt, akik szintén hozzák a napi átlag 50-t, ketten közülük kedvet kapnak és cikket is írnak és így tovább, és így tovább.
-
w.miki
veterán
látom off topik, nem tudom azért ide tehetem-e, volt már ebből bajom.
De meg akarom osztani, mert szerintem vicces.
A vicc topikba meg nem fér bele, mert vulgáris.
Ha nem ide illő töröljétek
Index 404-es oldala ezt dobta:Üdvözlöm kedves uram!
Elnézését kérem, hogy zavarom miközben próbálok illedelmes lenni, akár egy 18. században élő markáns, frappánsul kifinomult modorú melanzsos úriember. Éppen csak szeretném kifejteni önnek a szerény véleményemet az ön által vezetett index.hu internetes hírportálról.
Szerény véleményem a következő. Ez Magyarországon a legundorítóbb anarchista, mocskolódó, ízléstelen és kúltúraromboló oldal ami az világhálón van. Rentgeteg cikket olvastam és folyton folyvást elszörnyedtem. Katasztrófa! A cikkek a cikkek szerzőit minősítik, ebből ítélve szinte (kisebb kivétellel) az egész szerkesztőség egy utolsó tróger, tudatlan, rosszindulítú, pofátlan, tahó (ide jelzőnek írhatnám még: ,,tuskó" ,,paraszt" ,,bunkó"), szellemileg társadalmon kívüli, normális emberek közé nemvaló csürhe.
Mindazonálltal szeretném ha ti faszkalapok, megdöglenétek! Gondolom semelyikőtök sem rákos beteg, vagy ha igen annak szívből örülök. De az ATV-n sokszor van egy úgynevezett Herinda roma származású jósnő (mondhatnánk boszorkány). Ma este felhívom adáson kívül és megátkoztatom mindennyiotokat! Remélem hamar meghaltok, mivel ilyen emberekre nincs szügsége a társadalmunknak!Továbbá bocsánatot kérnék, hogy a végére letegeztelek, de rájöttem, hogy egy ekkora tanulatlan moslékarcú faszt nemfogok illedelmesen magázni.
Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
parandroid
félisten
válasz w.miki #60848 üzenetére
Ha jól látom, véletenszerűen válogat be mocskolódó emaileket minden oldallekérésnél. Utánpótlás van dögivel, gondolom. Idézni kár vot, szellemesnek nem kimondottan szellemes. A közlési megoldás annál inkább.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
Új hozzászólás Aktív témák
- Cooler Master 240L core white Vízhűtés!
- KOLINK KL-850M PSU - 850W - 80 PLUS BRONZE - MODULAR
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- XBOX ONE FAT 500 GB gyári tartozékaival, 2 kontrollerrel és 2 játékkal
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest