Új hozzászólás Aktív témák

  • e=mc²

    őstag

    Halozatokhoz es/vagy Windowshoz jobban erto kollegatol kernek tanacsot.

    Adott a problema itt leirva.

    Na most ujragondoltam az otthoni halozatot, kabeleket csereltem (volt amelyiket ujrakrimpeltem), switchet (D--link DES-1005D) csereltem, sajat routert is beallitottam, de problemam tovabbra sincs megoldva.
    Ma jon egy frissen telepitett PC (Windows 10 - meg a tobbi gep is), azzal is megprobalkozom meg (hatha alapon), azonban felutotte egy masik hibajelenseg is a fejet.:

    Egy PC nem kap a routertol (TP-Link WR340GD) DHCP-n megfelelo ip cimet. (eddig statikus volt, de a Telekom hibara gyanakodvan, es a technikus megnyugtatasara DHCP-re alltam) 192.168.xx kellene, hogy legyen, de 169.254.yy kap. (Hasonlo a szitu, ha a szolgaltato modem-router kombojara van kotve kozvetlenul)
    Eddig vilagos, APIPA. Registryben kikapcsoltam, de ekkor mar semmilyen IP cimet nem kaptam.

    Parancssori winsock reset, int ip reset megvolt.

    Mivel alapvetoen statikus cimeket hasznalok otthon, ezert visszaterunk a regi megoldasra, statikus cimet adok. Ekkor ugy tunik minden a legnagyobb rendben, csak nincs internet. Akar a router(ek)ben, akar a kliens gepen allitok DNS szerver cimeket - szolgaltatoet vagy Google az teljesen mindegy.

    A routert ujrainditottam, akkor viszont kapok cimet is (DHCP eseten), illetve van net is statikus eseten is, de csak egy ideig. Par percen, oran belul, pontosan nem tudom megint nem lesz se IP se net azon az egy PC-n. (a tobbin igen)

    A Realtek lan kartya driveret eszkozkezelobol eltavolitottam driverrel egyutt, majd tettem fel a legfrisebbet. Router firmware-t szinten frissitettem. Routerben MAC adresshez parositott IP-t rendeltem DHCP-n. A kiosztott cimeket egy napig tarolja.

    A problema ugyanugy fenn all.

    A heten meg, annyit fogok tudni tenni, hogy ha sikerul szereznem egy LAN kartyat, akkor azt beteszem a gepbe es ha azzal ok minden, akkor az alaplapi halt meg.

    Tehat itt most ket gondom van:

    1: akadozo internet ami szerintem szolgaltatoi oldalrol, vagy DNS gond, bar a Telekom 2 es a Google 2 ismert cimei kozul mindegyiket kiproblatam.
    2: egyik PC halozati csatlakozasa.

    Valakinek valami tovabbi otlet a fentiekre?

    Hogy miert is ide irtam?

    Mert a Telekom topicban sem kaptam ertelmes valaszt, tovabba ez most melyik topicba illik? Otthoni halozat es megosztas? Router gondok? Windows 10?

    [ Szerkesztve ]

    Ambulimax Provider

Új hozzászólás Aktív témák