Új hozzászólás Aktív témák

  • BlacKSouL

    addikt

    válasz BlacKSouL #43201 üzenetére

    Amúgy minden bizonnyal a haladás a fejlődés irányába megyünk, minden bizonnyal egyre jobb és több lesz minden jó, de azért pár dolog benne van az emberben, ha már a pilótakeksz felmerült.
    A sörökből kiveszik a zokszigént nem, de az alkoholt, mer' a magyarnak úgy ócsóbb marad a teszkóban.
    A pilótakeksz átmérője jelentősen lecsökkent, és ezt nem azért mondom, mert gyerekkoromban kisebb volt a kezem. És régen volt egy fél kilós dobozban, most meg 60-70 g-os tekercsben van, vagy feleannyi, de háromszor akkora, felpuffasztott zacskóban, annak is az alján, mini néven.
    A vaníliás karika külső átmérője ugyan nem változott, de a magassága sem, ellenben a belső átmérője nagyobb lett, ugyanis gyerekkoromban nem fért bele a kisujjam, most meg belefér... magyarul vékonyabb a karika, ugyanolyan formatálcában kevesebb a hasznos anyag. Persze, a tömegét ráírják, de lassan ez is ott tart, mint a tejföl.
    A tejfölről írtam már, hogy a teteje akkora mint egy CD, de a doboz maga alatta feleolyan átmérőjű. Lassan olyan hirtelen vékonyodik el, mint egy tölcsér. Persze, tömeg itt is rajta van, de az olcsó nóném (és sokszor jobb) tejfölök, amikben 450 (500)g van, ugyanolyan átmérőjű tetővel érkeznek, mint a 250g-osok. Átbaszás? Nem, de igen. Megveszed a kurvanagy doboztetőt azért a 2 kanál tejfölért.
    A piros mogyorós csokiról is írtam már, hogy amellett, hogy 100g-ról lassan 60 g-ra csoffadt össze, az ára időközben sokszorosára nőtt, pedig az íze szerintem sokkal pocsékabb, mint valaha is volt. Már a többi csokinál is felüti a fejét a 90 gramozás, persze felületben ugyanakkora, vagy még nagyobb is, mint a tényleg 100g-osak; a múltkor majdnem megvettem egyet, és tán még jó is lenne az íze, de az ilyet csakazértsem.
    A tojások valahogy galamb vagy fürjtojás méretűek lettek, pedig ezek már boldog tyúkok, ezek már eunak szája íze szerint vannak boldogítva, szeretgetve, simogatva, becézgetve. Lehet hogy ettől ment össze a tojásuk?
    A papírzsebkendőkben már nem 100 db van, hanem 90, persze úgy hajtogatják, hogy még hosszabb is a csomagja, mint a 100 db-osnak, és hát ráírják ők, nade...hagyjukmár.
    A 19 db-os cigarettáról nem beszélek, mert utálom, de miért nem 18? Vagy 17? Ebben nem haladnak a trenddel?

    Nemtom hány ilyen termék van még, aminek a minősége nem jobb, inkább rosszabb, a mennyiségét csökkentik az egységcsomagban, sokkal több csomagolást kell megvenni vele, látszólag mégis ugyanolyat/-akkorát vettél, de valójában mégsem, ha valamihez adott mennyiség kell, akkor vagy kevesebbet veszel, vagy két csomagot, de az meg sok lesz, rádrohad, mindegy, már megvetted. És ez a lényeg, sok olcsó csomagolással kevés értékes árut eladni, de úgy csomagolni, hogy amikor megveszed, úgy érezd magad, hogy elégedett lehetsz. Tudom, köcsög vagyok, mert nem vagyok hajlandó elfogadni a fogyasztói társadalom lényegét a 250g-os tejfölömmel, de akkor köcsög vagyok.

    Aláírás (nem kötelező megadni)

Új hozzászólás Aktív témák