Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Celithrandi
addikt
válasz sixpak #15449 üzenetére
Ez bányászásnál jött ki leginkább, ott húzod a vramot és nézed a hőfokot, mert nem akarod megsütni. Palit nem éppen volt erre ideális.
i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
szabeska
addikt
válasz szabeska #15093 üzenetére
No, megvolt az új paszta (ez már korábban is új volt) és pad is most Vram -10 fok Bár így is magasabb, mint itt másnak vagy a tesztekben, de bőven jó így is. Mármint a vram temp.
Ha valakinek hasznos lesz később a padok mérete:
VRAM: 2mm padok
VRM: 3mm padok
#ASUS TUF 4080 thermal pad méretek[ Szerkesztve ]
F1
-
Chalez
őstag
válasz SoulReaver #15452 üzenetére
Ha jól néztem a teszteket, akkor a Superek alacsonyabb órajelre boostolnak. Egyelőre azzal küzdök, hogy amikor a power limitet kitolom, de még marad alapon a gpu és a ram, akkor nagyon elszáll a board power draw, gyak. 360W környékére.
Nem tudom, hogy nem e a tápom miatt van gebasz, egy 10 év körüli Corsair AX760, elvileg 3 ágról kapta a naftát a 3080Ti most ugyanazt a 3 ágat kötöttem össze a gyárilag adott átalakítóval. Ez így jó megoldás? -
addikt
válasz Chalez #15456 üzenetére
Egyelőre azzal küzdök, hogy amikor a power limitet kitolom, de még marad alapon a gpu és a ram, akkor nagyon elszáll a board power draw, gyak. 360W környékére.
Mi mást tegyen?
Ilyenkor a gyári boost addig nyomja míg nem ütközik limitbe. Hőmérséklet, feszültség vagy power limitbe.Nem tudom, hogy nem e a tápom miatt van gebasz
Szóval nem értem milyen gebaszra célzol.
Azt teszi a kártya amit kértél tőle.[ Szerkesztve ]
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
Chalez
őstag
SoulReaver eredményével hasonlítottam össze. Ott ki van tolva a power limit maxra, csakúgy mint nálam. Viszont nálam jóval magasabb a power draw, nála 337 nálam 360.
Annyira nem vágom ezeket a műszaki összefüggéseket, hogy mi miért, csak úgy nagyjából.
Nyilván a 2 gpu nem ugyanaz, az enyém Super, lehet amiatt is adódik a különbség... -
Celithrandi
addikt
Alzára most került ki az új MSI szállítmány, de nekem nem szimpi ez a 2HDMI-2DP kiosztás.
[ Szerkesztve ]
i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
addikt
válasz Celithrandi #15460 üzenetére
Így ,hogy még mindig 1.4 az a Displayport, így az a 2 HDMI azért hasznos lehet. Főleg ,hogy a többségen 1-3 az arány.
[ Szerkesztve ]
-
-
Chalez
őstag
válasz SoulReaver #15459 üzenetére
Itt van maxra kitolt limitekkel az eredmény. Mit látsz rajta? A hőmérsékleteket sokallom, de több mint 25 fok van itthon, nem tudom az mennyire befolyásolja...
-
SoulReaver
veterán
-
Chalez
őstag
Köszi! Fesz limittel tudok valamit kezdeni? Még + órajelet nem is adtam rá, hogy mit bírna... Vagy mi a tanácsod, hogy megtudjam, mire képes ez a kari? Leolvasztani nem szeretném Meg amúgy valószínű kap egy undervoltot, azt jóccaka
#15465SoulReaver Az a helyzet, hogy megszoktam ezt a hőmérsékletet, ha 20-21 fok lenne itthon, már a fejem is fájna miatta De majd bekapcsolom a légkondit 1-1 teszt erejéig
Amúgy igen, én is azt gondolom, hogy pár + CUDA mag, és emiatt több is a fogyi#15467omfgk na a takarólemez az nincs fent, de most nézem, 25,5 fok van pillanatnyilag itthon
15468SoulReaver üzletkötő vagyok, kocsival megyek wc-re is
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz SoulReaver #15465 üzenetére
25 fokban és ha azon a P600S-en még az első takarólemez is fent van akkor teljesen jó.
#15466 Chalez :
UV.
A feszültség-frekvencia görbét el kell tolni balra. Hogy előbb érje el, kisebb fesz mellett az adott frekiket.https://www.youtube.com/watch?v=8PvvBFUGRkA&t=0s
Első 20 másodpercben ott is a lényeg.
Csak nem 2760-on kell ellaposítani a görbét, hanem mondjuk 2850-en. Akkor a pontszámaid nem változnak, de a fogyasztásod csökkeni fog. Kezd mondjuk 1V-on. 1V@2850.[ Szerkesztve ]
-
tom81042
tag
válasz tomas51 #15421 üzenetére
Ja, persze 4k-ban jatszom, illetve max neha 2k-ig lemegyek az alacsonyabb render latency miatt pl Alan Wake 2.
Full hd-ban lehet szamitana , de igy egy 10600k intel procival nekem tok mindegy hogy 3200 Mhz memoria van benne vagy sokkal dragabban teljesen feleslegesen tennék bele 6400 Mhz-t.
AMD proci mellé vennék én is dragabbat, ott sokat szamit!
-
sixpak
nagyúr
válasz gainwardgs #15471 üzenetére
Nem annyira pocsék az, 1400-as fordulat...custom fan görbével elengedi 50-55%-ig, máris 8-10 fokkal hidegebb.
Én is kiteszteltem, hogy mi az arany középút hőfok/zaj terén, 55%-ig engedem el a ventiket, az még nem hangos, igazából 60%-ig teljesen korrekt.
https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
Chalez
őstag
Nahh, nyomtam egy kis Fortnite-ot, ráküldtem RT nélkül amit lehet, hát dadogás döcögés volt az egész játék. Elég régen játszottam még vele, lehet a shaderek nem voltak a helyén, vagy passz. De mi az a színkavalkád a PerfCap Reason-nál? Hogy kell értelmezni?
-
Chalez
őstag
Megvan! Nyomtam egy L betűt az UV diagramon, most már jó
-
Werkly
őstag
Én ugyan tesztprogit nem próbáltam de pl. Hogwarts legacy csutka minden 1440p +RTX ultra 2700-ra boostol 99% usage 56-57 fok a VGA zárt házban. VGA alapon, BIOS switch OC-n.
[ Szerkesztve ]
-
Chalez
őstag
válasz SoulReaver #15476 üzenetére
Nahh, minden alapon, kivéve a venti, azt 44%-ra tettem, ahogy nálad van. Kicsit hűtöttem a lakáson, ennyit számít... Nincs baj ezzel a Suprimmal sztem.
-
Chalez
őstag
válasz Találtgyerek #15481 üzenetére
Kell neki egy kis UV, és így már egész kezes kis jószág lesz. Egyelőre ennyi most, aztán majd nézem feljebb is.
-
Impulsivex
tag
Azt tudja valaki, hogy miert nem lehet 100% fölé huzni a power limitet afterburnerben?
-
addikt
válasz Impulsivex #15485 üzenetére
Ventusoknál sose engedte a gpu vbios a power limit emelést.
Illetve itt lehet még mazsolázni ,hogy melyik kártya bios-a mit enged gyárilag.
https://www.techpowerup.com/vgabios/?architecture=&manufacturer=&model=RTX+4080+Super&interface=&memType=&memSize=&since=
Csak idő míg felkerülnek a típusok.[ Szerkesztve ]
-
tomas51
senior tag
válasz Impulsivex #15485 üzenetére
tipus függő ha kicsi wattos bios van rajta akkor nem engedi ez normális
-
SkyTrancer
senior tag
Van arra külön megoldás hogy a kártyát még ennél is alacsonyabb órajelen futtassuk ?
Ugye kevesebbet nem enged az msi, nem tudom van e külön opció valahol erre hogy teszem azt -600mhz stb ?
-
addikt
válasz SkyTrancer #15489 üzenetére
Mi az oka a takaréklángnak?
Most pillanatnyilag nem kell a plusz teljesítményt?
Vagy ideiglenesen 350W-os táp szolgáltatja a naftát a gépnek?UV és fpslimit.
Egészen 0,7V-ig le lehet menni.[ Szerkesztve ]
-
SkyTrancer
senior tag
uv-t nem akarok, fps limitet sem mindig mert a frame generation sok esetben nem jól működik még így lagg lesz
Általában amióta megvan a kártya ( másfél éve ) így használom hogy takarékon, mert így nagyon kényelmes és nem pörög a venti sem csak az alap 30% on
Ahol lehet persze fps limit, meg high, medium stb szóval optimalizálva hogy ki is nézzen de jó is legyen, csak vannak game-k amikhez elég lenne a -800mhz is bőven pl cyberpunk mindennel együtt frame gen , path tracing mellett még így is 100fps, ha meg nem nyúlok hozzá akkor ugyan ott 120
na hát nekem elég lenne 80 is de tulajdonképp általánosságban kérdeztem hogy van e megoldás a csúszkára
UV-val egyenlőre nem bohóckodnék
Anno marha sokat szórakoztam ezekkel most annyira nem érdekel már -
addikt
válasz SkyTrancer #15491 üzenetére
Mármint a frame gen miatt nem akarsz túl sok fps-t ,hogy az fps limiter miatt ne legyen extra input lag?
Mert arra van megoldás. NV Control Panel és ott V-sync. Azzal jól működik együtt a frame gen.
Ha viszont egy RTSS-ben állítasz limitet akkor ott kapsz a nyakadba vagy 50ms-t. Az elég brutál.
[ Szerkesztve ]
-
SkyTrancer
senior tag
igen így szeretném, hogy pörögjön amennyit tud, de ez ne fix legyen, mert olykor beeshet az fps bizonyos játékoknál elég csúnyán
165hz a monitorom vsync-nem lenne jó, viszont azt nem néztem hogy fps korlát van e ott mondjuk 70-80 ra kb
50ms teljesen jó, nem játszom csak single játékokat tökéletesen elvagyok vele
frame gen-tök jó de akkor széttekeri a kártyát na azt nem akarom ennyi[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz SkyTrancer #15493 üzenetére
Az NV Control Paneles V-sync az nem ugyanaz mint a játékban lévő. Ami ha nem tudja a 60 fps-t, akkor 30 lesz belőle. Az más.
V-sync on és akkor a max az a monitorod frissítése lesz. És a beállításaid meg a power limited majd eldönti ,hogy mennyit is tud a kártya. De folyamatosan 100%-on fog pörögni, kivéve ha eléred azt a 165-öt.
[ Szerkesztve ]
-
SkyTrancer
senior tag
Ez világos, de így ilyenformán teljesen felesleges nekem mert a 165-öt nem igen éri el semmi sőt. Ahogy írtam is olyan 60-70-80 fps-ek megvannak néma működéssel azzal kibékülök ezért is a vsync- kérdéskör ki szokott maradni. Itt csupán annyi lenne a cél hogy még egy picit kevesebb legyen a mhz
Vannak gamek amik teszem azt frame gennel mennek alapból 120 fps-t jó visszaveszem a mhz-et lesz belőle 100, némán
szuper, legyen 90 ha lehet. Ha nem akkor marad így -
addikt
válasz SkyTrancer #15495 üzenetére
Ahogy írtam is olyan 60-70-80 fps-ek megvannak néma működéssel azzal kibékülök ezért is a vsync- kérdéskör ki szokott maradni.
De miért marad ki?
Ez kell a frame gen-hez.Monitor gondolom g-sync/freesync-es.
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Chalez #15458 üzenetére
Lehet, hogy más a gyári curve.. lehet ennyi ..
Azért +25% az nem pite. Egész jó darab. Nézd meg meddig boostol, aztán feszeld alá, és hűvös lesz.
A bekötés jó, de ha már 10 év, lehet ráférne egy csere. Nem rossz, de öregnek mondható már.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
KRoy19
őstag
válasz SkyTrancer #15491 üzenetére
Én Nv Control paneles fps limit + frame gen esetén nem tapasztaltam sem lag-ot, sem extra magas latency-t.( Cyberpunk és Alan Wake 2-vel próbáltam)
Ja és Gsync on, Vsync off.[ Szerkesztve ]
-
SkyTrancer
senior tag
jaja köszi mindenkinek, este megnézem mert a control panelen nem állítgattam ezeket sosem, igazából csak az msi miatt érdekelt volna, az nagyon kényelmes profilozható, de így is jó amit nyújt csak gondoltam hátha van valami opció és akkor szélesebben skálázható
[ Szerkesztve ]
-
tomas51
senior tag
válasz SkyTrancer #15499 üzenetére
a rivatunerbe ne állíts fps limitet sokszor bugos és nem szépen szabályozza hanem anomáliák keletkeznek a frame be
az nvidia control panel a legjobb, ott játék szerint külön tudod beállítani a limitet
Új hozzászólás Aktív témák
- PNY RTX 4080 16GB GDDR6X TF VERTO Edition - Új, 2 év garancia - Eladó!
- JÉG Kisbironak!ASUS TUF GAMING RTX 4090
- Gainward RTX 4080 16GB GDDR6X Phoenix - Új, 2 év garancia - Eladó!
- Pcie 5.0 ATX 3.0 12Pin - 16Pin Moduláris Tápkábelek És Adapterek 12VHPWR Egyedi Harisnya Nvidia
- RTX 4060/Ti/4070/Ti Videokártya Vásár
- Asus 4060TI 8Gb Oc Edition GARANCÍÁLIS
- ÚJ! BONTATLAN! GIGABYTE GeForce RTX 4070Ti SUPER AERO OC 16GB MAGYAR GARANCIA 3 ÉV + 1 ÉV GYÁRTÓI
- ÚJ! BONTATLAN! GIGABYTE RTX 4070TI SUPER WINDFORCE OC 16GB MAGYAR GARANCIA 3 ÉV / UTOLSÓ DARAB!
- ASUS TUF RTX 4080 - Ingyen posta!
- Gainward RTX 4060 Ti Ghost 8GB - Garanciális!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest