Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raymond
félisten
válasz Impulsivex #14450 üzenetére
A 4070Ti Super hivatalos ara 889EUR ami magyar AFA-val 363e Ft. A 4070 Super hivatalos ara 659EUR es ennyiert (sot ez alatt is) kaphatok a kartyak, en nem latom miert lenne ez a 4070TiS-nel maskepp.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
addikt
Tehát azzal számolsz ,hogy az 1200 dolláros MSRP az a 477890-as kártyát jelenti.
Innentől persze ,hogy félremegy az egész. Mert ez bizony 530k.
De 1200 dollárért a kutya nem vette a 4080-ast.
1100 dollár körül volt inkább. Tehát nem lesz olcsóbb 200 dollárral a 4080 Super. Mert ezek a 4080-as árak már rég nem a kezdő árak.1100 dollárral számolva 490k. És pont 100 dolcsival olcsóbban nyitnak a fapad 4080 Superek. 440-450k körül van most az Alzánál az alja.
4070 Ti Super árak is koppra 800 dolcsin vannak az Alzánál. 350-360.
Pedig a legolcsóbb 4070Ti már 310k. Ez se az eredeti MSRP, mert ez se fogyott annyira.Ezért csalódás egy kicsit a 4070 Super sokaknak, mert azt hitték ,hogy 4070 árban jön. De a 4070 is 600 dollár helyett már 550 alatt jár.
Igazából előrelépés ár/érték arányban csak a 4080 Super lesz. A 4070 és 4070Ti pont lement és lemegy annyira ,hogy ugyanott legyen mint a két Super (persze a kevesebb vram ott lesz a Ti-nál).
[ Szerkesztve ]
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
- = Zk = -
félisten
a képen 70TiS van, nem véletlenül
de okés, nem az a topik, tudom jól.... ezért sry csak a csúszka miatt tettem be....
engem amúgy is a 70TiS érdekelne, vagy egy használt 80-as.... meglátom.. mondtam is már párszor
de egyelőre "kiszvárgott" infó alapján 5%-kal lesz elmaradva a TiS a 80-tól... kiderül" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
SoulReaver
veterán
válasz - = Zk = - #14453 üzenetére
Nem a 4080S lesz 5%-al gyorsabb, mint a sima 4080?
-
addikt
válasz SoulReaver #14454 üzenetére
A baj az ,hogy egy benchmark alapján számolták ki a százalékokat.
De ott az is benne volt ,hogy a 4070Ti-nál 10%-al gyorsabb a Super és 5%-al lassabb a 4080-nál.
Ami eleve nem jön ki mert több a különbség a 4070Ti és 4080 között mint 15%. Már 1440p-ben is van 20%.
4K-ban meg majdnem 30%.Ez volt az.
https://wccftech.com/nvidia-geforce-rtx-4070-ti-super-gpu-benchmarks-leak-10-percent-faster-4070-ti/Már a címnél elhasal ez alapján bármilyen következtetés.
[ Szerkesztve ]
-
- = Zk = -
félisten
válasz SoulReaver #14454 üzenetére
nem...[link]
majd kiderül ki merre hány méter[ Szerkesztve ]
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
addikt
válasz SoulReaver #14456 üzenetére
4080-at kivezetik. Ami van készlet az van.
Tehát a 4080-nak nem kell ,hogy értelme legyen a palettában már.a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
SoulReaver
veterán
válasz - = Zk = - #14457 üzenetére
-
torma1981
veterán
válasz - = Zk = - #14457 üzenetére
Tehát akkor kb 10% lesz a 4070Ti S és 4080 S között.
-
addikt
válasz SoulReaver #14459 üzenetére
Maradt az AD103 szóval a 4080 Super a plafon.
Lehet ,hogy a selejt 4090-esekből 4090D lesz és mennek Kínába. Elvileg simán 4090 árban eladják. Ennél jobb üzletet nem tud az Nvidia csinálni.
#14460 torma1981:
Ebben a benchmark-ban.[ Szerkesztve ]
-
- = Zk = -
félisten
válasz SoulReaver #14459 üzenetére
[ Szerkesztve ]
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
SoulReaver
veterán
válasz - = Zk = - #14462 üzenetére
-
Impulsivex
tag
A Rog Strix illetve az MSI kártyák gyakorlatban mivel tudnak tobbet mint a fapados modellek? Hogy megéri-e azt az 50-70 ezres felárat egy Gainwarddal szemben.
-
SoulReaver
veterán
válasz Impulsivex #14465 üzenetére
Mi az a gainward?
Van a 3 nagyobb márka/gyártó, Giga, asus, Msi. Meg vannak a kis márkák/gyártók.
Elvileg a 3 nagyobbnak jobbak a minőségi tulajdonságaik, de ugyan úgy Coil Whine-olnak, vagy zörögnek a ventik, stb...
-
Busterftw
veterán
4080/4090-nem nagyon eri meg a felar.
-
RazoR
veterán
Palit Gaming Pro ami ~480-500k körül van fullra hozza ugyanazt hőmérsékletben mint a Zotac Amp Extreme Airo ami ~540k, de gyanítom, hogy egy Strix sem sokkal hűvösebb, cserébe 600k.
Nem éri meg a felárat, azt vedd ami a legolcsóbb!
Én azért vettem Zotacot, mert 5 év gar és nincs csavarmatrica, meg mer ingyé vót...
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Eléggé túl lett tervezve az összes 4080-as hűtésileg, gondolom a kezdeti nagyobb fogyasztásértékek miatt. Ugye megjelenés előtt fél évvel még röpködtek a 400-450W-ok a 4080-asok kapcsán is.
Szépen látszik ,hogy a 3080-asoknál a legjobb és a legrosszabb hűtés között jóval nagyobb volt a különbség mint a 4080-nál.
Jó példa a Noctua 3080 és 4080.
A 3080 20 fokkal volt hűvösebb mint a legrosszabb, a 4080 már csak 10-el.
Mindkettő 4,5 slot-os szörny lett. De közben a többiek zárkóztak.Minden AIB eléggé komolyan vette a dolgot. Nem lehet mellétrafálni igazából. Ár, kinézet és dönteni.
[ Szerkesztve ]
-
Impulsivex
tag
Lehet hogy amatőr kérdés de például egy
MSI GeForce RTX 4080 SUPER 16G SUPRIM X
és egy
GAINWARD GeForce RTX 4080 SUPER Phoenix 16GB GDDR6X
között érdembeni különbség a 105 mhz boost orajel számottevően észrevehető kulonbség ? Mert ugye árban is sokkal drágább az msi. Csak mert ha nincs akkor nyilván nem is venném meg a drágàbbat. -
Raymond
félisten
válasz Impulsivex #14470 üzenetére
Nincs ertelme a dragabbat venni, ugyanazt tudja az ossze kartya a gyakorlatban es a hutes is olyan batar ezeken hogy az is mindegy. Nincs ertelme a draga kaartykat venni hacsak nem jar vele valami ertelmes plusz hogy pl. 3 vagy 5 ev gari a standard 2 helyett.
Szerk: jobban belegondolva, a 4080 es 4090 ahol ez volt a helyzet mert tulmereteztek mindent. A 4080 Super kartyaknal lehet erdemes lesz megvarni hogy milyen hutoket raknak a kartyakra mert most mar tudjak hogy a 4080-akra "feleslegesen" koltekeztek draga dizajnal.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Epitesi minosegben nem egy ligaban jatszanak
De a hutese ok mindnek[ Szerkesztve ]
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
RazoR
veterán
Teljesítményben és hűtésben nagyon elenyésző a különbség.
Órajelben a Gainward is tudja amit az MSI gyárilag húzva, emiatt felesleges az MSI-re kiadni +50-60K-t szerintem.Tényleg csak a design (kinek melyik tetszik) az ami szempont lehet ezeknél a kártyáknál, tudásban elenyésző a különbség.
-
gainwardgs
veterán
Ha zavar ventik hangja akkor msi
Gainward van egyedi morgo ventilátor hangja -
MODERÁTOR
válasz gainwardgs #14474 üzenetére
Meg olyan a felepitese mintha a bucsuban szereltek volna ossze a megmaradt muanyagokbol
-
RazoR
veterán
válasz gainwardgs #14474 üzenetére
Annak is nem csak a Zotacnak?
-
Impulsivex
tag
válasz Raymond #14471 üzenetére
@RazoR , @gainwardgs
Köszi a vàlaszokat, igy mar nekem is megfontolandó az olcsobb megoldás, igazabol nalam nem latszik a gephazban ugyhogy kb mindegy is hogy nez ki a kartya
szerk.: ahogy elnéztem még memória frekvenciában is eltér mert 22400 mhz a gainward az msi pedig 30000. Bár, gondlom ezek minimalis eltérések
[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
válasz Impulsivex #14478 üzenetére
Valami eliras van ott mert 30000-es nem letezik.
[ Szerkesztve ]
-
sixpak
nagyúr
Ugyanaz mindegyik, csak design-ba különböznek, ahogy írja feljebb egy kolléga, azt vedd, amelyik tetszik külsőre, én is azt vettem.
Az anyagminőségbe lehetnek (és vannak is) eltérések, de ez nem azt jelenti, hogy széthullik menet közben.
Teljesítménybe, hűtésbe nincsenek nagy különbségek.
Végszó: ebben a szériában (is) a "nagy" gyártóknál csak és kizárólag a nevet fizeted meg pluszban, hogy elmondhasd, hogy neked Asus/MSI/etc kártyád van.
Olyan gyártó meg végképp nincs, akinek rosszabb lenne a terméke, mint a többinek, mert az nyilván rövid úton tönkremenne, mert szart senki nem vesz.https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
addikt
válasz Impulsivex #14481 üzenetére
23000 minden 4080 Super.
És 22400 minden 4080.a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
Impulsivex
tag
Köszi a megerősítést. [Akkor az alza profiljaban van elírva]
-
szabeska
addikt
A temahoz, en azert vettem TUF 4080-at mert:
1. TUF 3080 4 evig 24/7 banyaszott es nyomta a jatekot maxra huzva, semmi baja nem lett ergo bizom a markaban.
2. 2db hdmi van rajta ami nekem szempont.
Egyeni preferencia, nekem megerte a felarat.
[ Szerkesztve ]
F1
-
sixpak
nagyúr
Csináltam egy másik uv profilt, moderált ez is, 1V és 2900Mhz, így még pompás hőfokokat kapok és azért megy is.
Nem célom a határok feszegetése, inkább csak egy napi használatút akartam.A GPUZ-n ugyanazok a max hőfokok, 2-3x lefuttatam a teszteket, de passzolom melyiknél volt melegebb, a 3DMark vagy a Superposition....nem figyeltem.
Szerk.: viszont a 61 fokos gpu, 55%-os venti fordulat mellett határozottan tetszik.
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
Werkly
őstag
Ezek az Alza Super 4080 árak gondolom nem 100% valósak? Ha meg igen lehet úgy lesz mint anno 3080-nál, hogy vitték mint a cukrot és hónapokig vártak rá? Ez a pár % teljesítménybeli különbség helytálló amúgy vagy csak találgatás egyelőre?
-
Busterftw
veterán
-
- = Zk = -
félisten
válasz Busterftw #14489 üzenetére
én 9900K mellett használtam a 3080at, most egy delidelt, 13700K van alatta, alapra belőve,...
megérte a váltást, komolyan nagyon húz a 3080-on...." Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
MODERÁTOR
válasz - = Zk = - #14490 üzenetére
Na vegul csereltel? En is a 13700K-t neztem ki, i9 most nem opcio, 14-es szeria meg szinte nem is gyorsabb. Mennyit hozott a 9900K-hoz kepest?
-
Laraxior
titán
Annyival gyorsabb amennyivel magasabb az órajele, és ezt gyári állapotban is bírja, nem kell delid meg semmi vacak hozzá. Ha boltból veszed, elevileg egy árban vannak szerintem vegyed a 14. szériát, esetleg KF-et, úgyse kell az igp, cserébe olcsóbb lesz
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
- = Zk = -
félisten
Mennyit hozott a 9900K-hoz kepest?
Mire vagy kiváncsi? teszteket nem néztem, bevallom. Leültem, és játszok... Nem látok mikrolagot, fps eredmények is stabilabbak...
Cseréltem igen, fórumtárstól megvettem egy szépen belőtt félkonfigot, ma meg megyek egy másik konfigért, az öcsémnek lesz
13900K, Z790, 32Gb 7200as ramokkal" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
MODERÁTOR
válasz - = Zk = - #14493 üzenetére
Hat ugy jatekok alatt amivel tolod van-e erezheto fps novekedes
-
- = Zk = -
félisten
nem növekedett, mert levagyok korlátozva 125-re, UV, Gsync stb
stabilabb alap fps-ek én ezt vettem észre... nuku mikrolag...14600Kban gondolkodtam én is, csak jött ez a biznisz. ha nem jött volna, akkor vagy azt, vagy a 14700Kát vettem volna...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ! BONTATLAN! ASUS DUAL RTX 4070Ti SUPER OC 16GB MAGYAR GARANCIA 3 ÉV
- ASUS GeForce RTX 4070 SUPER PRIME OC 12GB GDDR6X 192bit (PRIME-RTX4070S-O12G)
- Rtx 4070 ti super omniblack 35 hónap garamciával
- ASUS RTX 4080 TUF GAMING OC 16GB GDDR6X (TUF-RTX4080-O16G-GAMING) - Beszámítás: OK
- Zotac GAMING GeForce RTX 4080 SUPER AMP Extreme AIRO nVidia 16GB GDDR6X 256bit
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest