Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
TTomax
félisten
válasz cyberkind #60695 üzenetére
Ha veszel akkor mindenképpen 60Hz+ost vegyél,még ha semmilyen synces akkor is.Majd irok pár tipust,az majdnem biztos dell nem lesz közte.Amugy ki ajánlotta a dellt?
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
Devid_81
félisten
Ezt nem tudtam kihagyni
...
-
Devid_81
félisten
Nem tudom melyikotok jatszott a Crysis sorozattal online?!
De keresem azt a Crysis-t amiben volt egy atom bombaval rohangalos jatekmod.
Az ellenseges bazisra kellett eljutni vele, es felrobbantani...persze altalaban ez nem sikerult, viszont a bomba mindig felrobbant...just in case
Az egesz ugy nezett ki mint egy tipikus vallrol inditos raketa...csak epp a toltet volt nem-megszokott
Crysis Warhead-re tippelek, probaltam google-ozni, talan...mintha......
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Puma K #60700 üzenetére
Az AMD-nek ott a VSR-je. Azt is be lehet állítani 4K-ra, ha a hardver támogatja, de GCN3-tól felfelé mindegyik támogatja. Azért nem érdemes DSR-hez hasonlót fejleszteniük, mert az egy szoftveres megoldás, és a skálázásához a Lanczos resampling például eléggé drága. Ezért is alkalmaz az NVIDIA sima gaussian blurt, mert az relatíve olcsó megoldás, és még elfogadható mértékben mossa el a képet. Viszont az AMD a VSR-rel már Lanczost használ, mert ez van beépítve a hardveres skálázóba, és ha mondjuk építenének egy DSR másolatot, akkor annak lényegesen lenne a minősége a gaussian blurral. De ha mondjuk csinálnának egy DSR-hez hasonló szoftveres megoldást Lanczos resamplinggal, akkor azt meg azért nem használnák a felhasználók, mert a VSR-hez képest -15-20%-os lenne a teljesítménye, miközben ugyanazt állítja elő. A gaussian blurt például nem a minőségért választotta az NVIDIA, hanem azért, mert ez csak -2-3%-os tempóveszteséget jelent. Nyilván, ha a minőség számítana, akkor mennének a Lanczos felé, de az meg sokkal lassabb, ha nincs beletervezve egy fixfunkciós blokkban a hardverbe, ahogy az AMD-nél.
Itt egyébként egy csomó algoritmus eredménye ott van egymás mellett. Az alsó sorban összehasonlítható a guassian és a lanczos minőségkülönbsége:
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
cyberkind
félisten
Dehogy rossz, pont, hogy nagyon is jó, csupán azért nem akarok ilyet venni mert akkor kéne egy feneketlen pénztárca is a gyakran cserélendő durva vga-ra, ennyire meg azért nincs keret, simán eltudnék fogyasztani egy ilyen 120Hz és GSYNC-es moncsin akár egy 1080TI-t, ez meg már túl drága hobbi lenne.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz cyberkind #60716 üzenetére
60 Hz-nél több nem igazán fontos, de a variálható frissítés lényegesen jobb bármilyen más vertikális szinkronnál.
Maga a V-Sync sem lenne rossz, csak egy erős extra késleltetést okozó szoftveres rétegen megy keresztül a Windowsban. A FreeSync és a G-Sync ezt a réteget megkerüli, pontosabban a Microsoft engedi megkerülni.[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
VTom
veterán
válasz cyberkind #60716 üzenetére
Ezzel én is ugyanígy vagyok
Nem is akarom megnézni sem, hogy milyen egy 120-144Hz-es monitor, vagy akár egy játék hogy mutat 4K-ban, mert onnantól mindig csak a high end cucc kellene
G-sync monitor meg 200K...
Ennyit meg nem szeretnék áldozni heti 8-10-12 óra játékért.[ Szerkesztve ]
Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
-
cyberkind
félisten
Ez oké, pontosan ezért anno meg is kérdeztem, hogy 1080p-re létezik-e olyan monitor ami 60Hz-es de Gsync-es, sajnos nemleges a válasz mert csak ilyen 120Hz meg a fölött adják, na most ha olyat veszek logikus, hogy nem 60-on járatnám, így más lenne a helyzet.
(#60717) Abu85
Nekem nincs bajom a vsync-cel ha egy játékban jól van belerakva, de majdnemhogy mindenben szar és driver-ből tolom rá az adaptívot, a Dark Souls-ban de még a 3. részében sincsen benne, pedig jót tenne.(#60718) VTom
Biztos jól nézne ki de TV-n még királyabbul a 4K, bár engem szerencsére ez nem vonz se filmben se játékban, nekem untig elég az 1080p. -
Abu85
HÁZIGAZDA
100k-ért TN panel egy vicc. De most komolyan. Ha már ennyit kiadsz, akkor már gyűjtesz egy picit és veszel valami használhatót.
(#60721) cyberkind: Az adaptívval az a baj, hogy ugyanúgy töri a képet, ha 60 fps alá kerülsz.
Egyébként pont a 60 Hz-es G-Sync miatt lett volna jó, ha elkészül a G-Sync ASIC. Mert az sokkal olcsóbb lenne, mint az FPGA, illetve lehetne bele normális skálázót is rakni. De így, hogy mindenki szarik a fejlesztésére, csak a rohadt drága monitorokon tud megjelenni.
[ Szerkesztve ]
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A TN paneleknél sajnos elképesztő különbségek vannak panel és panel között. Amiért ez gondot jelent az a G-Sync, mert ott a gyártó mindenhol megpróbálja behozni a licencköltséget, ezért sosem rendelik meg a legjobb paneleket, mert azok 50-70 dollárral több kerülnének. A jobb G-Sync kijelzőknél amik 800 dollár fölött mennek már nem szoktak spórolni a panelen, mert pusztán a magas árból egyszerű kigazdálkodni a 200 dolláros licencet. Mindenképpen érdemes a drágább kijelzőkre menni, hogy normális minőségű panel legyen benne, mert úgyis összespórolják a gyártók a komponensen az "olcsó" kijelző 200 dolláros licencét. Ez nekik is komoly pénz.
IPS-re csak azért érdemes menni, mert jóval kisebb a különbség panel és panel között.
[ Szerkesztve ]
-
h1mpi
félisten
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az egy közepes minőségű AU Optronics M240HW01 panelt használt. Anno több 144 Hz-es TN paneles monitort ezzel szereltek. Se nem jó, se nem rossz, képminőségben abszolút középút a TN-ek között.
Hát azok az ASUS-ok sajnos nem véletlenül 200K-s cuccok. Mondom itt tipikus gondot jelent a G-Sync licenc költsége. Azt a 200 dollárt, ami csak egy engedélyre és egy tanúsítványra megy el, a gyártók megpróbálják magukon a komponenseken behozni. Hiába 120K egy kijelző, akkor sem fognak bele olyan minőséget rakni, ami jobb a G-Sync nélküli 50-60K-s kijelzőknél. Nem fér bele az átlagos nyereségre kikalkulált árba. Kisebb nyereségért pedig magát a G-Sync vonalat nem éri meg fenntartani, mert ennek is megvan a maga fejlesztési költsége. Szóval jó áron jót itt nem kapsz, mert egy papírlapért fizetsz be 200 dollárt az áron belül. Drágán persze van nagyon jó is.
-
Devid_81
félisten
Akkor ket honap mulva erre visszaterunk.
Addig is menjen le az ara.
Mass Effect Andromeda...
-
TTomax
félisten
Aki ezt állitja az soha nem játszott 120Hzen,ég és föld föleg fps játékokban.Akkora marhaságokat irsz hogy hasit.Soha de soha nem láttam még olyan embert aki 120Hzre váltott de nem jó neki visszament 60Hzre.Sokkal fontrosabb mint akármilyen sync,és egyre többen veszik észre.
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
TTomax
félisten
válasz cyberkind #60702 üzenetére
Egy FHD 120/1440Hzes monitorhoz nem kell manapság mer erömü...Ami neked van vga pont elég hozzá.
-
TTomax
félisten
válasz cyberkind #60734 üzenetére
Néz meg ezt a videót,elmondja hogy nem lesz töle jobb játékos de sokkal simábbnak érzi.Ez valóban igy is van...[link]
-
stratova
veterán
Szerencsére G-Sync és FreeSync oldalon is vannak -60 -120, 30-75/40-75... 40-144 Hz monitorok is. Mondjuk éppen a Quake Championsről olvastam azt hogy 120+ fps-re tervezik (hmm egész pofásak a fények).
[ Szerkesztve ]
-
TTomax
félisten
válasz cyberkind #60740 üzenetére
Igen,akkor sehol nem kell Vsync,ha pedig 144fps fölé mész akkor leginkább fastsync,vagy fps lock.
-
Habugi
addikt
válasz cyberkind #60740 üzenetére
Vsyncet akkor se használj ha zavar a képtörés imo.., azaz inputlag amit okoz ezerszer rosszabb bármi másnál, főleg ha pvp-zel.
Próbálkozz egy kis OC-val, a P2414H nálam ~két hónapja 80Hz-en ketyeg, lősz mellé vsync helyett FPS lockot ~100FPS-re akkor máris nem lesz akkora dráma a képtörés, marad, csak a mértéke változik.
[ Szerkesztve ]
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
Habugi
addikt
válasz cyberkind #60744 üzenetére
Jah tudom de erre már akkor sem tudtam mit írni amikor először szóba hoztad. Legközelebb ha IPS-t veszel ne spórold le mellőle a műszeres kalibrációt sem, fillérek és a TV-d fog sírva könyörögni a receptért nem pedig fordítva.
[ Szerkesztve ]
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
cyberkind
félisten
válasz Habugi #60745 üzenetére
Megint megkérdezem azt amit tegnap TTomax-tól, a műszeres kalibráció alatt azt értjük amit az Oázis-ban kérhetek, mert ha igen kértem és talán a prémiumot.
Szóval ez a panel szerintem ennyit tud akármire is állítom, sőt a nem kalibrált nekem szebb és jobb, és igaz, hogy csak TV de ez a TV anno egész korrekt kategóriába tartozott, ezt persze még most tartja.
[ Szerkesztve ]
-
Habugi
addikt
válasz cyberkind #60746 üzenetére
Az persze, más kérdés h otthonra a Prémium kicsit túlzás, elég a Normál.
Még a kiszállítás előtt kaptál egy emailt tőlük, csatolva volt benne a kalibrált ICC színprofil, keresd vissza azt az emailt, töltsd le az .icm fájlt és etesd meg a Windowsal.
Feltételezem ez a lépés véletlenül kimaradt és a gyári Win10 színprofil büntet...játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
Habugi
addikt
válasz cyberkind #60748 üzenetére
Na.., te kholbász..!
Prémium kalibráltattad de nem használod a színprofilt, cserébe flashbányázol h mennyire szar a TV-hez képest.., hát vazze. Belövöd a Winnek amit küldtek és ott fogsz pillázni de nagyon csúnyán!
Van az oldalukon útmutató hogyan tudod alkalmazni de ha rám hallgatsz elfelejted és a Rasiel által (pont itt) jómagammal is megismertetett MCW-t kezded el használni erre a célra, helybőőőől!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Zeneszerkesztő és DJ topic
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Autós topik
- PlayStation 5
- Crypto Trade
- PlayStation 1 / 2
- 13 az 1-ben Thunderbolt 4 dokkolóval bővült a Kenginston kínálata
- VMware
- További aktív témák...
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
- Raspberry Pi Zero W (v1.1) + 16Gb Sandisk UHC microSD
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest