Új hozzászólás Aktív témák

  • HSM

    félisten

    válasz TTomax #32715 üzenetére

    Nem tehetek arról, ha el van szúrva a monitor elektronikája. :U

    (#32718) Keldor papa: Ha a monitor szúrja el, vagy valami nincs jól beállítva, arról mint írtam is nagyon nem az elmélet vagy én tehetek. :N Kérem ezért ne engem leszólni/minősíteni.

    Szóval mielőtt nevetség tárgyává próbálsz tenni "ő mennyire nagy szaki itt.:) Yeah right...", azért vizsgáld meg a körülményeket is.

    Csináltam néhány képet, hogy mások is láthassák, nem a levegő beszéltem. A saját monitorom, a FHD helyett éppen fele felbontásban, 960*540-ben, ez éppen olyan, mint a 4K monitor FHD-ben, azaz amiről beszéltem, hogy elméletben és normális monitoron gyakorlatban is oké kellene legyen.

    Első kép, Eizo monitortest 8-as tesztábra, ami fekete alapon fehér pöttyök, jól látható, hogy egy fehér pötty (ilyen nagyításban piros/zöld/kék szín csíkokként látható) négy elemi pontból áll, azaz négyszer ismétlődik ez a színminta, 300%-os nagyításban mindez, hogy látszódjon is (ennyit bírt a gyári kitobi a DSLR-en):

    Szépen látható, hogy a monitorom nem turkál bele a képbe, úgy jeleníti meg, ahogy kell neki, 1 pixelt 4-ként.

    A második képen pedig a monitor teljes képe van telibe fotózva, amint a Maxwell OFF-ot jeleníti meg a böngészőmön:

    Mindenki eldöntheti, homályos-e. :U Akinek esetleg nem látszana a képről, egyáltalán nem volt az. Viszont tény, hogy 24"-on borzalmasan kevés a 960*540, tehát nyilván erősen pixeles az élmény. Viszont egy 28"-os 4K monitoron azért ha a bő 1 méteres nézési távolság megvan, azért nem lenne szabad rossz képet adjon.
    Elvileg durván 1,2méterről kéne éles képet adjon 28" FHD-n.

    Ja, igen, és ami fontos, csak úgy van értelme, ha pontosan fele minden kiterjedése a képnek, ezt nem árt észben tartani.

    Szóval ha kérhetem, finomabban a másikból bohócot csinálással. :U

    Ha valaki továbbra sem látná a képen, hogy éles, az írjon privit és elküldöm neki az eredeti, 18Mpixeles képet is, az oldalra csak fele felbontásban tettem ki, nagyon nem kimaxolt JPG-ben.

    (#32713) Speed(R): Ezek a képek/infók talán segítenek. :R

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák