Új hozzászólás Aktív témák

  • westlake

    félisten

    válasz ST05 #998 üzenetére

    Jó, ezt a magyarázatot el tudom fogadni. A beállított érték plusz ~5% az még normális. Egyébként ez is ki fog derülni, mivel tegnap otthagytam a gépet 95C/106%-on. Akkor ezek szerint engem is egy ~111%-os érték fog fogadni.
    Lépjük akkor a következő témára. :D
    Adott két egyforma (még mindig EVGA SC) 780 Ti, egyforma BIOS-szal. Még mindig semmilyen szoftveres módosítás nem lépett életbe.
    Megjegyzem, az egész vizsgálódásom onnan indult, hogy valakivel beszélgettem erről és olyan dolgokat mondott, amit nem tudtam elhinni. Ő azt mondta, hogy a base clock-hoz képest csak 8 szin van, amiből a 4.-et garantálják a gyártók, mint biztos boost érték. Szerinte pont ebből következik, hogy nincs két egyforma VGA. Egyébként ilyet Abu is írt több cikkben is. Még mielőtt valaki megint belekötne a szavakba, én jelenleg csak tejlesítmény szempontjából vizsgálom a ártyákat.
    VGA0, VGA1
    Az első szembetűnő dolog: megegyező GPU sebességek. Kénytelen vagyok azt mondani, hogy nem 8 szint van, hanem "végtelen". A végtelen alatt jelen esetben azt kell érteni, ami a BIOS-ban be lett állítva boost limit-nek, vagy ahol nincs limit beállítva, ott pedig boost table utolsó értéke a limit. Egyébként ennél a BIOS-nál sincs limit, az utolsó érték pedig 1306MHz, ami ugye nem sokat jelent.
    Nincs PerfCap, de joggal feltételezhetjük, hogy a TDP limit lépett életbe (~104.7%) és ezért lett a legmagasabb (vagy az átlag) érték 1124MHz. A véleményem az, hogy a két kártya sebesség szempontjából is megegyezik, elég csak a GPU-Z értékeiből kiindulni, ráadásul vannak Metro 99 körös eredményeim is. Amiknél 0.085% az eltérés.

    VGA1:
    Average Framerate: 59.07
    Max. Framerate: 150.01
    Min. Framerate: 4.07

    VGA2:
    Average Framerate: 59.02
    Max. Framerate: 137.59
    Min. Framerate: 2.98

    [ Szerkesztve ]

    Play nice!

Új hozzászólás Aktív témák