Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz steeel35 #9012 üzenetére

    Szia!

    Hát ez érdekes történet. :/

    Mi a géped pontos chipkészlete?
    Mert így visszaolvasva nem derült ki, amit belinkeltél CPU-Z képet, az is csak a processzort ismerteti, amit addig is tudtunk (B960).
    A "mainboard" fülön lenne a chipset.

    Amit én találtam a gépről adatlapot, az HM65-ös chipkészletet írt, az meg a második generációs Core i családot kezeli.
    Viszont maga az NP300e5x termékcsalád elég sok felszereltséggel készült.
    Amikor először írtál, a manualt is megnéztem, abban is szerepeltek a Core i3/i5 processzorok.
    Most megint megnéztem, és alatta látom, h a chipkészlet nem csak HM65, hanem lehet HM75 is (ez van azokban, amiket harmadik generációs Core i processzorokkal szereltek, amiket Tim kollega is talált a neten), illetve ott van a HM70 is, ami a Celeron/Pentium processzorok chipkészlete, ugyan itt csak a harmadik generációs Celeronok/Pentiumok vannak felsorolva, de visszafelé kompatibilis a második generációsokkal is (Celeron B8százasok/Pentium B9százasok).
    Tartok tőle, h a gépedben nem HM65 van, hanem HM70.
    Ezért nem visz Core i processzorokat.

    A másik lehetőség, h a chipset ugyan HM65-ös, de le van korlátozva a gép BIOS szinten, h ne kezeljen más processzort, csak a lokalizációs kódnak (t01hu) megfelelő Pentium B960-at.

    Esetleg egy BIOS frissítést megtehetsz, (a frimware fülön van a link), persze nem tudom, most hányas BIOS van fent neked, ez valószínűleg az 1.0.0.2-es).
    Még az is lehet, h HM65-ös, és a BIOS többféle CPU-mikrokóddal el van látva, de pont ezt az egyet (2330M) kihagyták (valami miatt), ilyenre is volt már példa itt a topicban.

    Ha nem kezeli a gép, és én adtam rossz tanácsot, és emiatt vettél rossz processzort, akkor átveszem tőled a processzort, átutalom az árát, te meg küldd el nekem.
    Vagy eladod te magad, esetleg akitől vetted, visszaveszi?

    Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

Új hozzászólás Aktív témák