Új hozzászólás Aktív témák

  • Moby

    addikt

    válasz negyven2 #15832 üzenetére

    "komoly gondok vannak az iparban"

    Csakhogy ez nem egy természetes folyamat következménye, és most pontosan azoktól várod a megoldást, akik létrehozták. Márpedig amit biztosan tudunk, hogy nem lehet ugyanazzal a gondolkodással megoldani, ami létrehozta. Az iparnak az a baja, hogy ha egy játék nem termel 500 millió dollárt, akkor rá van mondva, hogy veszteséges.
    Nade miért is?
    Valszeg ugyanazért, amiért normálisnak gondolja a piac, hogy egyetlen piaci szereplő ér 80 milliárd dollárt. A videójáték évtizedekig nem arról szólt, hogy nagybefektetők végtelen pénzeiket forgassák meg benne. Megjelentek a végtelen pénzek, a végtelen tétek ebben az iparágban, és már másról sem szól az egész csak arról, hogy elhitte mindenki, hogy ez nem lehet már másképp csak így, és ezt most így kell működőképessé tenni. Egyrészt nem lehet, szerintem erre mindenki megkapta a választ, csak még nem hajlandók elhinni. Másrészt sokáig működött másképp. Persze a mindig is a pénzről szólt, és mindig a profit kergetése hajtotta, csak nem a 80 milliárd dolláros tétekben, amikben ma játszák. Ez nem normális dolog, nem természetes dolog, nem szükségszerű dolog, és nem racionális dolog.
    Neki kell állni racionalizálni, de nem úgy, hogy szétverik a működő szervezeteket. Ez nem racionalizálás, ez csak pazarlás, illetve a hanyatlás jele. Az sem nagy baj, ha ez nem történik meg, mert léterjön organikus módon: addig fog tartani a hanyatlás, amíg kivonul a nagytőke, és megindul az újraépítés a maga módján. Ez a hosszabb, és fájdalmasabb út, de úgy fest ez marad, mert a jelenlegi szereplők nem hajlandók változtatni semmin.

Új hozzászólás Aktív témák