Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tboj
tag
Sziasztok!
Itteni (milyen gépet vegyek topic) ajánlásra beszerzett alkatrészekből raktam össze egy gépet, bekapcsol, ventik felpörögnek mindenen (ház, proci, videokártya), de képet nem ad a monitoron.
Az alkatrészek:
proci: i3-10105f
alaplap: ASUS Prime H510M-A Wifi
táp: be Quiet System Power 450 W
ram: G.Skill Aegis 2x8 GB 3200 MHz
ssd: WD Blue S580 1 TB
ház: Aerocool Hexform 1 hátsó ventivel (nem rgb-s változat)
videokártya: Gigabyte GTX 1060 6 GB
monitor: Acer Nitro KG272Ebmiix FreeSync Monitor 27"Majdnem minden új benne, kivétel a videokártya, ami elvileg 1 éve nem volt bekapcsolva, de előtte megfelelően működött. Ezenkívül az alaplap alzás felbontott, elvileg nem használt (kibontásnál sem tűnt fel semmi rendellenes rajta).
A monitort 2 különböző HDMI-vel is megpróbáltam csatlakoztatni, illetve TV-re is megpróbáltam rákötni a gépet szintén HDMI-vel, de mindkettő azt írta, hogy nincs jel.
Mivel lehet a probléma?
Micimackó, kérsz mézes teát?Kérek Malacka, csak tea nélkül, ha lehet...
-
tboj
tag
válasz d@minator #50221 üzenetére
- alaplap alatt nics egy rossz helyre tett távtartó?
Alatta nincs, de van egy plusz a házban gyárilag becsavarva, aminek köze sincs az alaplaphoz.
- egy RAM-ot próbálj egyszerre aztán a másikat különböző slotbanEzt majd kipróbálom.
- CPU foglalatban a tűk rendben voltak?Szemre rendben voltak.
-
-
tboj
tag
válasz jokeph #50223 üzenetére
- A gépen a HDMI kábelt a GTX 1060-ba csatlakoztattad ? (alaplapira csatolva nem ad képet).
Elsőre természetesen az alaplapiba dugtam, utána átdugtam az 1060-asba, de ugyanaz volt a helyzet.
- A GTX 1060-ba bedugtad a segédtápját ? Illetve a lapra is rácsatoltad a segédtápot ?
A kártyába be volt dugva a táp, fel is pörgött mindkét ventije. A lapra is rá volt dugva a táp mindkét csatlakozón.
Holnap azért megpróbálok szerezni egy speakert az alaplaphoz, hátha a sípolásból könnyebb lenne megmondani, mi lehet a nyűgje.
[ Szerkesztve ]
-
tboj
tag
Szereztem egy speakert az alaplaphoz (innen is pacsi a szegedi notebook.hu-s srácnak, ha esetleg olvassa), csatlakoztattam az alaplaphoz, kiszedtem a lapot az asztalra, lehúztam róla mindent, csak a táp, az m2-es ssd és a ramok maradtak benne, egyelőre videokártya nélkül (várhatóan majd csak holnap lesz újra nálam). Kipróbáltam így elindítva a gépet, a procihűtő és táp ventije felpörög ismételten, de a speaker egyszer sem sípol. Lehet, hogy gyárilag ki van kapcsolva a biosban vagy még odáig sem jut el ezek szerint a lap?
A többi tippeteket viszont majd csak holnap tudom próbálgatni, amikor lesz hozzá videokártya is.
-
tboj
tag
válasz d@minator #50230 üzenetére
No, most már fixen nálam a videokártya úgyhogy tudtam tesztelni mindent, amit eddig írtatok.
Házból kiszedtem az alaplapot az asztalra (táp benne maradt a gépházban, remélem ez nem okozhat gondot), mindent kiszedtem belőle és újra összeraktam, próbálgattam a ramokat is cserélgetve a slotokban egyesével, ssd nélkül is. CMOS clear is megvolt. Továbbra is ugyanaz a helyzet, ventik pörögnek mindenen, de kép nincs és az alaplap speaker nélkül, valamint speakert rákötve sem sípol.
Amikor szétszedtem az egészet, ránéztem a CPU foglalatra és a CPU-ra is, de szemre nem vettem észre semmi rendelleneset rajtuk.
Egyéb ötletek?
-
tboj
tag
válasz d@minator #50241 üzenetére
Igen, le voltak húzva. A házon lévő usb-ket pedig eleve rá sem kötöttem a lapra a teszteléskor.
Most megnéztem ramok nélkül indítva és úgy sem ad ki hangot a lap. Esélyes, hogy tényleg valami megmakkant benne és azért lett visszaküldve.
Egyébként lehet hülye kérdés, de ha a speaker nincs rákötve, akkor is kellene hangot adnia indításnál a lapnak? Mondjuk majdnem mindegy, mert ha rákötöm sem ad
Most nincs annyi időm, de majd estefelé ha hazaértem, akkor még alaposabban is átvizsgálom a CPU-t. Ha úgy sem látok rajta semmit, akkor küldöm vissza a lapot és rendelek egy újat, mert valószínűleg azzal lesz a gond, nem a bontatlan gyári cuccokkal.
Gondolom a táppal sem lehet gond, ha megpörgeti az összes ventit és ingadozás nélkül mennek, amíg le nem kapcsolom az egészet, ugye?
Egyébként köszi az eddigi tanácsokat!
-
tboj
tag
válasz d@minator #50243 üzenetére
Igen, jó helyre dugtam. Annyi, hogy a srác, akitől kaptam a speakert azt mondta, hogy nem tud rá garanciát vállalni, hogy működik. Bár egy ilyen egyszerű valamin nem tudom, el tud-e bármi romlani.
-
tboj
tag
-
tboj
tag
Új hozzászólás Aktív témák
- DARTH MALAK GAMING PC // Core i7 930 // 8GB DDR3 // SSD+HDD // MSI GeForce GTX770 Twin Frozr 2GB
- GAMER PC: Új i7-12700KF/14700 -Új RTX 4060 - Új 16/32GB DDR4 - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- 4K Core I5 12400F GamerRPC 6X4.0GHz 32Gb DDR4 3200MHZ 512GB SSD RTX 3060 12GB DDR6 2 Év Gari
- Gamer Pc eladó! I5-8500, 16GB RAM, MSI GTX 1080 8GB , 500GB+250GB SSD MAI NAP (11.14) ÁRENGEDMÉNY!
- Gamer PC eladó! I5-10600K(3,5Ghz), 16GB RAM, RTX 2060 6GB, 500GB SSD+128GB, 1TB HDD MAI NAP OLCSÓBB!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest