Új hozzászólás Aktív témák

  • Thiboor

    csendes tag

    Sziasztok!

    Sajnos engem is utolért a jelenség, nem indul a gépem. Már volt korábban hasonló gondom, de akkor egy memó kivevés - újra berakás megoldotta. Bár nem merném 100% ra mondani, hogy ez oldotta meg a gondot, mert lehetséges, hogy közbe akaratlanul hozzáértem máshoz is...

    A jelenség: a gép bekapcsolása után felvillannak a ledek, beindulnak a ventik. A VGA ventije -normális esetben- indulás után maxra felpörög, aztán visszaveszi magát, most viszont folyamatosan maxon pörög. Igazából minden úgy megy, mint normális esetben ezt leszámítva. És persze azt, hogy nincs kép és nincs a jellegzetes pittyenés, ami jelezné, hogy minden rendben. Nincs sípolás, hacsak valamit nem veszek ki a helyéről. (VGA, Memória). Nincs füstszag, nem romlottak el a ventik, nem tuningoltam, nem frissítettem BIOS-t. Minden teljesen gyári. Egyedül a memókat állítottam a BIOSban 800-ról 1066-ra.

    Amit eddig próbáltam:
    - Átszereltem egy másik házba az alkatrészeket
    - Próbáltam egy másik táppal
    - Memókat cserélgettem a slotokban egyesével, párosával, gyakorlatilag mindenhogy (sajnos csere memóriám nincsen, bár kétlem hogy mindkettő memória egyszerre ment volna tönkre)
    - HDD, ODD, Hangkari stb. lehúzva - kihúzva
    - Lehet hülyeség, de megpróbáltam a VGA-t a másik PCI-E slotba
    - Próbáltam resetelni a biost kézzel, nem tudom sikerült-e. Tápkábel ki, elem ki, Jumper 1-2 ről 2-3 ra 10mp, majd vissza minden. Remélem így kell.

    Az eredmény ugyanaz, még mindig nemmegy. A legnagyobb gond, hogy nem otthon vagyok és senki nincs a közelembe, akinél probálgathatnám az alkatrészeket. Még egy nyamvadt számtékbolt sincs a közel s távol. (Minek megy nyaralni az ember vidékre? ,)
    Akinek lenne ötlete még mit lehetne megnézni, nagyon megköszönném.

    Config: Asus P5K Premium, Core2 6750, Crucial Ballistix 1066 2x1G, Zalman ZM500HP

    Köszönöm.

Új hozzászólás Aktív témák