Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hompi01
tag
Lecsatlakoztattam az áramot majd az elemet kivettem 35 percre de utána is fent áll a probléma. Lehet hogy több időre kellene kivennem ?
"Együtt erő vagyunk, szerteszét gyengeség."
-
Hompi01
tag
Természetesen lehet hogy az alaplap ment tönkre csak valahogyan biztos akarok lenni mi is a hiba.
-
batman.
senior tag
válasz Hompi01 #40501 üzenetére
Nem, ahogy már többen is írták, ez az idő bőven elég volt a bios törléséhez. 10-15mp általában elég.
Mivel úgy kezdődött, hogy a hdd megállt, és a tápra gyanakodtál, én azt mondom át kellene nézni az összes alkatrészt. A tápot minimum tápteszterrel, de ha van a közeledben műszerész akkor inkább azzal nézesd meg terhelés alatt.
Az többi alkatrészt lehet vállalkozókedvű haver/ismerős gépében is tesztelni.Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
carl18
addikt
válasz Hompi01 #40504 üzenetére
Hát én tápot cserélnék azzal kezdeném, ha másik működő táppal megy a gép utána kéne az alaplapra gyanakodni. Egy Kölcsön kérsz valakitől ismerőstől egy próba erejéig? Csak így ha meg véletlen másik deszkát veszel és kiderül még se az alaplap a hibás hanem a táp akkor az gáz.
[ Szerkesztve ]
Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
Hompi01
tag
Értem az jelent valamit hogy a házban az összes ventillátor 3 db világítva is szépen megy? (a teszt erelyéig kikapcsoltam őket)
-
batman.
senior tag
válasz carl18 #40500 üzenetére
Üdv!
A kérdéseidre nem igazán lehet korrekt választ adni. Lehetne... de ehhez tudni kellene mennyi joule/kilojoule volt az ütés "ereje", ebből az energiából mennyi alakult át mozgási energiává, valamint mennyit nyelt el deformáció közben a gépház. A fennmaradó energiával lehetne próbákat tenni mondjuk 100 másik ugyanilyen típusú alaplapon és ramon, a meghibásodási arányból egész szépen lehetne következtetni, hogy szerencsésebb, vagy pechesebb vagy az átlagnál. Ez a "teszt" arra sajnos nem ad választ, hogy leégett volna a ram.
A konstruktív válaszom, hogy töltsd le a memtestet és pendriveról bootolva indítsd el. Egyenként nézd a modulokat, a memtest ki fogja írni, ha hibás a modul.Szerk: (#40507) Hompi01
Semmit sem jelent, a ventik elég tág határok közt is elindulnak, le kellene tesztelni a tápot.[ Szerkesztve ]
Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
carl18
addikt
válasz batman. #40508 üzenetére
Üdv! Na idő közbe sikerült feltámasztani, megtakarítottam és vissza hajlítottam azóta működik. Kicsit meg volt talán hajolva is de hála úgy látszik nem ment tönkre.
Másik kérdés van egy hibás lapom aminek csak egy ram slotja működik, másik slotot hogy lehetne feltámasztani? Tudtommal úgy keletkezet a kár hogy haverom fordítva rakta bele a ramot.
[ Szerkesztve ]
-
Hompi01
tag
Olyan kérdésem lenne még hogy ha táp hibás attól függetlenül ad annyi áramot hogy pl. a házban lévő ventik valamint a VGA venti működjön?
-
batman.
senior tag
válasz Hompi01 #40510 üzenetére
Rengeteg ilyen hibás táppal találkoztam.
(#40509) carl18 Ha fizikai sérülés van akkor nem vesződnék vele. Áramtalanított állapotban sűrített levegővel kifújni, + finoman át lehet törölni a slotot picit alkoholos textillel. Ennyi. Ramslot nemérintkező procilábak miatt is csinálhat ilyet.
[ Szerkesztve ]
Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
MrDerekas
addikt
válasz Hompi01 #40510 üzenetére
Azzal a táppal már nem is élesztgetném a gépet. Ha a táp áll a hdd hiba mögött, akkor a többi komponenst is magával ránthatta a halálba. Kölcsön táp és próba.
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
carl18
addikt
válasz batman. #40511 üzenetére
Harci helyzet hogy végül megpróbáltam, a durva 1 láb előtt volt egy érdekes olvadt nyák szerű valamit. Na Azt eltüntettem de most meg a láb görbült ki. Akár hogy próbáltam nem sikerült vissza hajlítani utána.
Így szimplán az zavaró hogy csak ezt a 1 lábat kéne pótolni vagy ilyesmi. Gondolkozok mi tévő legyek, már nem sok van a cél előtt
-
Gyuszi83
tag
-
Nwis86
aktív tag
Sziasztok
Szüleimnek 4éve összeraktam 1 gépet, ami kb 1 hete állandóan újraindul, egyre gyakoribbak lettek a mindenféle hibaüzenet nélküli újraindulások, mintha simán lenyomnák az áramot, aztán 2 napja teljesen meghalt, be se kapcsolt, vagyis a ventik felpörögnek de nincs kép, kiszedtem az elemet és vissza raktam, (ez régi szokásom hiba esetén) fel is támadt a gép default biossal, beállítottam a dátumot stb de ép hogy bekapcsolt rá 5 percre már indult is újra... kicseréltem a tápot, volt itthon 1 nem használt a fiokba, azzal tesztelgetem terhelés alatt is, fél óráig nem volt gond, visszaadtam a gépet szüleimnek, de már tegnap szolt apám hogy megint újraindult, ma már 5 percenként újraindulgat... Alaplapra tippelek. De gondoltam azért megkérdem itt hátha van más ötletetek? és ne vegyek feleslegesen másik lapot... Esetleg talán ram, de szerintem azok nem döglenek be, újratelepítés esetleg megoldaná, csinálhat ilyen hibát a win? utálok telepíti ha nem muszáj nem csinálom...
Asrock H81M-DGS R2.0
G1840
2x4Gb 1333 kingston ddr3
120GB Kingston v300 SSD HDsentinel 100/80 -
batman.
senior tag
válasz Nwis86 #40515 üzenetére
Szia!
Azt sem ártana tudni, hogy milyen tápot cseréltél mire. Vannak akik megvannak győződve, hogy például egy approx bigyót (és társait) lehet tápnak is nevezni, pedig ez csúnya túlzás.
Bármi lehet.
Első körben a lefagyások környékén átnézném a windows hibanaplóját, utána egyenként a modulokat memtestel ellenőrizném, hőfokok rendben vannak? Lehet kiszáradt a cpu –ra kent paszta, stb, stb…(#40514) Gyuszi83 Én nem használom.
-
Nwis86
aktív tag
válasz batman. #40516 üzenetére
Egy öreg 350W-os FSP-t pontos típust most nem tudok mondani, de azóta már 3 táppal is probáltam,mindegyik sima 80+-os, de ehhez a géphez ezek szerintem bőven jók... FSP 350W, Chieftec 500W és Thermaltake TR2 S 450W mindegyikkel újraindul
Win hibanaplót nem néztem, de soha nem is használtam, pár éve ránéztem de nekem semmit nem mondott, így nem használom, de holnap majd azért megnézem...
A hőfokokat néztem, még terhelés alatt is tökéletesek 35-50fok
Memtestet nem néztem mert jelenleg nincs felesleges pendrivom, amúgy is csak egy 120GB-osom van, ami teli is van, azt nem fogom most ezért formázni... de megprobálok valakitől kölcsön kérni 1 kicsit...
De én 16 év alatt még nem találkoztam meghibásodott rammal, és nem is ismerek olyan embert aki találkozott volna, persze forumokba olvastam már hogy létezik ilyen
-
ricsi99
addikt
válasz Nwis86 #40518 üzenetére
"De én 16 év alatt még nem találkoztam meghibásodott rammal, és nem is ismerek olyan embert aki találkozott volna, persze forumokba olvastam már hogy létezik ilyen "
Ja... ez az 1 alkatrész olyan ami nem használódi el ....tulajdonképpEgy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
batman.
senior tag
válasz Nwis86 #40518 üzenetére
Táppal azért teljesen nem győztél meg. Thermaltake TR2 S 450W jól hangzik, de hiszem, ha látom. Volt már olyan hogy valaki azt állította, több különböző márkás „újszerű” táppal is próbálta a gépet, mint utólag kiderült, mind régi bontott konfigokból volt és már terheletlenül a tápteszternek sem tetszettek.
Memtestet CD –re is ki lehet írni, ha nincs odd a gépben ideiglenesen tegyél bele.
A ramok is elromlanak néha sajnos, érdemes eleve olyat venni amire élettartam garancia van (és ezt érvényesíteni lehet).
SSD nél adatkapcsolatra nem ír valamit (miért 80 a kondi)?(#40519) ricsi99 „ez az 1 alkatrész olyan ami nem használódik el” .
Kis barátomnak is ez a véleménye. Adventi ajtódísz készítéséhez gyűjtöm, a csillagok kisméretű chipset hűtőből és hasonlókból lesznek, az aljára meg majd piros satakábelből applikálok masnit.Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
mucsácso03
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket kérném a gépemmel kapcsolatban.
Story:
1-2 hónapja elkezdett lefagyni a gép. A lefagyás úgy néz ki, hogy minden megáll úgy ahogy van - kijelző, még a HDD led is - és semmire nem reagál, még az újra indítás gombra sem, csak a bekapcsoló hosszan nyomásával tudom kikapcsolni. Ezt kb naponta 1x csinálta, aztán egy idő után elkezdett sűrűsödni és odáig jutottunk, hogy bekapcsoltam s rögtön lefagyott. Újra raktam a windowst, ez vissza állította a napi 1x-i lefagyásra de nem oldotta meg a problémát.
Amit csináltam:
Különféle szoftveres trükkök amiket írnak mindenféle honlapon (pl: [link]), de egyik se segített. Egy valamire adott hibát: a memória teszt. MemTest86ot futtattam és a memóriára az 1-3 teszteken dobott hibát. Kipróbáltam minden slot-ot minden ram stickkel, amikor arra lettem figyelmes, hogy csak akkor dob hibát, ha be van dugva a LAN kábel. Ezért kihúztam és bedugtam egy usb-s wifi antennát, de sajnos ezután is lefagy. Ezen felül azt vettem észre, hogy ha bekapcsolom a gépet(alvásból vagy 0ról) akkor 10-60percen belül lefagy, de ha lefagyás után beindítom, akkor már a következő újra indításig nem fagy le. Azóta a windowst többször is újra raktam lan kábellel és nélküle is de nem segített.Segítséget előre is köszönöm!
Konfig:
i5 4690
GTX 1050ti
Gigabyte B85M-D3H
Samsung SSD 860 EVO 500GB
4x4GB Hyperx Fury 1600[ Szerkesztve ]
-
batman.
senior tag
válasz mucsácso03 #40521 üzenetére
Szia!
Korrekt memtestet úgy kell csinálni, hogy egyszerre csak egy modul legyen bent. Így történt?
A történet második fele erősen emlékeztet engem egy hasonló esetre amit hibás memóriamodul okozott.
Amelyikkel hibát dob (bedugott lan kábel mellett) azt tedd félre, folytasd a következővel, amíg mind a négyet külön meg nem nézted. Ami jó, azzal használd egy napig a géped, ha nem fagy le, meg van a hiba.Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
batman.
senior tag
válasz mucsácso03 #40523 üzenetére
Másik gépben kéne megnézni a ramokat.
Ha ott jók akkor a proci foglalattal lehet valami, vagy annak környékén megvetemedett a lap...Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
batman.
senior tag
válasz mucsácso03 #40525 üzenetére
Meg kellene nézni a cpu foglalatot, nincs ferde prociláb? (a másikhoz úgy is ki kell szerelni a lapot, tehát már ehhez is kikaphatod)
Illetve, ha már kiszerelted, ránézni, nincs rajta deformáció?Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
cettlee
őstag
Üdv!
Fagynak a 3d alkalmazások, játékok.
- asrock fm2 alaplap
- a8 7650k proci
- msi gtx 760 gaming
- win10
- fsp hyper s 600Eddig a tápra gyanakodtam, de az uj fsp táppal is maradtak a tünetek. (a régi fsp hexa 400)
Gtx 760 nélkül , az integrált alaplapi vga-t használva(ati) stabil a gép , tehát vagy a gtx-el van valami vagy pedig valami szoftveres probléma lehet. A legfrissebb nvidia driver van a gépen clean installal, hőmérsékletek rendben vannak. A furmark pl volt hogy 2-3 oráig ment fagyás nélkül. Probáltam prime-ot, memtest-et is de nem dobtak hibát. Windows-t nem áll módomban ujrainstallálni.
van ötletetek? Következö lépés ként kiprobálom a gtx-et egy másik gépben de nem tudom mikor lesz rá lehetőségem. -
batman.
senior tag
válasz cettlee #40527 üzenetére
Üdv!
Ha DDU-val tisztítottad le a drivert és utána telepítetted az Nvidiát, akkor gyanús a kártya. Vigyázz vele mert lepucolja a APU ATI-t is!
A másik gépben való próba az jó ötlet!Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
ricsi99
addikt
válasz mucsácso03 #40525 üzenetére
2 kérdés.
Ha bios-ban leiltod a lan vezérlüt akkor is fagy e?
Ill pen drive-os live "linuxal" tesztelted e?
Ha csak kihuzod a lan kábelt a hálokártya akkor is aktiv
live iso azért jó mert ha azzal is fagy egy mozdulattal kizárhatod a software hibát...Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
ricsi99
addikt
válasz cettlee #40527 üzenetére
ne a legfissebb drivert eröltesd... a 399.** sorozat a legjobb még ehhez a szériához.
a videokártya driverében állisd teljesitménycentrikusraa vga ugyan ugy 3 órajel között ugrál... 2d low3d (filmek) és 3d mód
nagyon sokszor ezt nem szeretik a nem referencia felépitésű kártyákha gyárilag tuning a kari állisd vissza a 760 alap orajelére ... pld ami aferburner vagy egyébb tuning progival.
fagyás mit jelent? csontra megáll minden vagy csak ujraindul a vga driver?
Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
Kiskokó
veterán
válasz ricsi99 #40491 üzenetére
Ja mellesleg tudod mi a poén ?
A leírás alapján nem lett jó az MBR javítás, a win telepítő indítás probléma megoldója azonnal vissza dobta hogy nem tudja javítani....
Ezután bementem a Biosba (Uefi) és a Bootnál ott volt hogy HDD thosiba. tiltottam és tádám rögtön bootol SSDrőlÉrdekességként.
| Saabe™ | Keep Calm And Drive Quattro | <3 SHIBA INU <3 |
-
Hompi01
tag
Új 600w-os táppal kipróbálva ugyanaz a hiba fordul elő. Az alaplapon illetve a HDD-én kívűl mik sérülhettek ha valóban a régi táp a ludas?
-
ricsi99
addikt
válasz Hompi01 #40532 üzenetére
Egy meghibásodott táp bármit elintézhet... lehet semmit ,lehet mindent.
Bocsi visszaolvasva csak a hdd hibát láttam.... mi is a pontos gond?
Ha a hdd haldoklik lehet azért nem tudsz bootolni a géppel ,probáld meg hogy lehuzod ideigleinesen a sata adat kábelt a hdd-röl.Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
Hompi01
tag
Most jelen pillanatban az ssd illetve a hdd is levan választva. Így próbáltam, hogy egyáltalán a Biosba betudjak lépni
-
ricsi99
addikt
válasz Hompi01 #40534 üzenetére
Szokásos modszert kipróbáltad?
Elemet kivenni... /nem kell visszatenni.
Áramból kihuzni/ bekapcsoló gombot megnyomni... hogy a tápból távozzon a maradék áram.
Összes ramot kivenni. Táp visszadug és bekapcsol ,hogy sipol e ,hogy nincs benne ram.
Ha semmi akkor vga-t is kivenni és ujra bekapcs... elsö körben a sipolást kell elérni... ha az megvan akkor egyesével visszapakolni a cuccot.[ Szerkesztve ]
Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
Hompi01
tag
Ez sikerült 2 db 8 gbos memória van benne az elsőt berakva a leírtak alapján sípolt majd cserélve elindult de ugyanazt produkálta. Vagyis mielőtt belehetne lépni az uefibe újraindul
-
Wardog012
csendes tag
Sziasztok!
A konfiguráció
i7-4770
ASUS Maximus VII Ranger
ASUS GTX 1060
Corsair H60
Corsair RM650i
Corsair Vengeance 4x4GB 1600MhzA hiba
Pár hónapja a hirtelen leállt a gép. Ezután mikor megpróbáltam újraindítani a gomb lenyomás után elkezd bootolni, majd 2-3mp után leáll. Önmagától újra megpróbál beindulni, de ugyanúgy leáll. Órák után pedig van hogy beindul. Ez lehet 1 óra, akár 10, de van hogy azonnal beindul. Használat közben sokszor váratlanul leáll, és újra a hiba lép fel. Semmilyen elōzménye nem volt, pár hónapja kezdte, azóta gyakran elōfordul a hiba.
Amit megpróbáltam;
- tápegység hibára gyanakodtam, ezért megpróbáltam egy másik táppal (ami biztos hogy jó) de a problémát nem oldotta meg
- 3 másik RAM kitet is kipróbáltam, nem segített. (bárhogy helyezem a stickeket nem jó)
- teljesen portalanítottam a gépet, nem segített
- újrapasztáztam a hūtōt, mert arra gondoltam túlmelegedés miatt áll le
- bios elemet kivettem, visszatettem semmiTeljesen lecsupaszítva (processsor + alaplap + táp + bármilyen memória) sem indul.
Alaplap hibára gondolok, de vásárlás elōtt szeretnék meggyōzōdni a hibáról.Válaszokat elōre is köszönöm.
-
ricsi99
addikt
válasz Hompi01 #40536 üzenetére
Ram nélkül kell az alaplapnak sipolnia!
Azért sípolgat mert nem lát memóriát. Vagy azért mert nincs vagy rossz ,bármi egyébb oka van beállitás stb!!
Ha ez okés.... akkor 1db ram a cpu hoz legközelebbi foglalatba
Ha van kép akkor jó
Ha nincs kép akkor a 2.darabot szintén egyedül a cpu hoz legközelebbi foglalatba
Mindig kizárólag 1db modul legyen a gépben
Igy probáltad?Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
Danii9123
tag
Sziasztok! Nemrég újraraktam a gépet (win 10 pro), minden faszán ment de miután a felbontást átállítottam nagyobbra, idézem: ,, Érvénytelen formátum " kép fogad. Többször újraindítottam de ugyan ezt írja ki. Mi a teendő?
-
ricsi99
addikt
válasz Wardog012 #40543 üzenetére
Jó kis lapocska lenne pedig.
Utolsó mentsvárként ,kivenném a cput és az cpu alján az érintkező sort megtisztitanám, megnézném a lábakat ,hogy rendben vannak e.... nekem volt ,hogy elolvadt egy kis tuning után ,ha még nem tetted.
Elem kivételnél gondolom az áramból is kihuztad addig mert csak ott van szerepe ,ha nincs delej a konnektorból[ Szerkesztve ]
-
frelife
aktív tag
válasz Wardog012 #40543 üzenetére
Tessék biosba bemenni, ott a fast bootot normal bootra tenni, az alap 3mp töltést növeld 5 vagy 10re.mentsd el és ugy inditsd ujra. Nálam többszörösen nem indult el a bootolás közben a windows, ez megoldotta.
Ami nég segit igy első körben. A biosban be lehet állitani boot alatt mi indulhat. Hát csak a win és az azt tartalmazo nálam ssd.[ Szerkesztve ]
-
batman.
senior tag
válasz ricsi99 #40545 üzenetére
Mióta nem foglalkozunk sw-vel a topicban?
Új hozzászólás Aktív témák
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Elemlámpa, zseblámpa
- Diablo IV
- Telekom mobilszolgáltatások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...