Új hozzászólás Aktív témák

  • llax

    senior tag

    válasz mtomi95 #2235 üzenetére

    "Viszont még így is korlátlannak van eladva, hogy 200GB max. Ez is gusztustalan bárki csinálja."

    Halkan jegyzem meg, hogy szinte mindenki ezt csinálja. Más mennyiségekkel, más feltételekkel, akár konkrét számot meg nem jelölve, a [linken] elérhető szövegre hivatkozva (még a BIX szabályzatában is benne van a szöveg! - csak ők nem az egyéni felhasználókat, hanem a szolgáltatókat piszkálhatják túlzott használatért). Legtöbb országban van hasonló szervezet és tartalmát tekintve ugyanez a szöveg megvan a saját nyelvükön. Ennek megvan az oka, ha ismerkedsz az internet működésével, akár magadtól is rájöhetsz.

    Az UPC-nél pl. havi 300GB felett minősül extrém használatnak (3 egymást követő hónap átlaga - az UPC net ászf. 5.2.1.1). A "gigás" netjükkel akár 40 perc alatt elérhető a 30 napra szánt adatmennyiség :DDD Más téma, hogy ott sincs automatikus korlátozás és szerződés felmondás. Gondolom, ezeket a valóban extrém esetekre tartogatják. Vagy olyan időszakra, amikor egyszerre túl sok felhasználó kezdi el kihasználni a kapcsolatának a képességeit.

    A legutolsó (túl sokan) eset a Naracomnál mikrohullámon egy "természetes" és jelentős sebességcsökkenést okoz, a szolgáltató beavatkozása nélkül is, ha egy településről, de különösen egy csatornán többen (egy időben) elkezdenek intenzíven "töltögetni".

Új hozzászólás Aktív témák