Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Demolator
tag
Sziasztok!
Inno3D 9800gt-t vettem a mai nap és szomorúan tapsztalom hogy iszonyatosan fűt de komolyan everest grid alatt 100+C-okat mért gyorsan ki is léptem most ráaplikáltam pluszban 1 9cm-es zalman ventit ami itthon hevert az jó 10-15 fokkal lejebb vitte de még így is 90 fok körül mozog játék alatt alapból 60 fok!!! mit lehetne tenni? ujrapasztázás hozna valamit? lenne 1 olyan ötletem is hogy ráaplikálnék 1 intel cpu hűtőt az milyen lenne?
[ Szerkesztve ]
A reklám helye
-
Demolator
tag
Na most ott tartok hogy leszedtem a gyári hűtést és hát úúúristen de gagyi fos ez sajna nem olt már pasztám de gyárilag annyi volt rajta (vagyis mindenhol csak ott nem ahova kéne...) hogy újra kentem belőle mindent és jobbhíján visszaraktam a hűtést viszont a venti az kuka ahogy nézem mert az egyik lapátja el van törve... bár meg lehet ragasztani de inkább leszedtem és ráaplikáltam 1 9cm-es zalman ventit... most alapon 60-62C a 67 helyett viszont valamiért a Grid marhára befűt mert 5-10 perc versenyzés után máris eléri a 90C-ot viszont (előtte itt ment fel 107c-ra akkor gyorsan kikapcsoltam a gépet) pl a FEAR alatt max 80C nemértem... hűtőt kéne cserélnem de nincs szivem erre is 1 csomó zsét kiadni....
A reklám helye
-
Demolator
tag
Hát nemtom sztem ha megtartod a gyári hűtést és ha gond van visszarakod és azzal viszed vissza sztem nem ugrik a gari... amúgymeg ha nem gyári hűtővel hajtod hanem valami jobbal akkor meg nem kell gariztatni .... szóval nemtom nemszoktak tönkremenni a vga-k max ha megsütik őket sztem... amúgymeg bármennyire is fáj a pénztárcámnak most rendeltem be 1 accelero s1-et ventit meg majd rakok rá én ha szükséges van itthon pár szerteszét
[ Szerkesztve ]
A reklám helye
-
Demolator
tag
Kedden kapom meg ha minden igaz majd írok remélem jó lesz ha már 5,5K-et adok érte...
A twinturbo sztem kb ugyanez csak plusz 2 venti van rajta biztos jobb de ehez is van twin turbo modul konkrétan asszem plusz 2K de van itthon ventim rárakom jó az max nem olyan szép...A reklám helye
-
Demolator
tag
Ezek nem rossz hőfokok nem kell aggódnod sztem a 75 még pont belefér ha nem 7/24-be megy ilyen melegen. Nálad sztem az új hűtő nemsokat fog hozni max 5-10 fok de ez csak az én tippem mondjuk azért az se kevés... nekem most hogy "moddingoltam" kicsit megint nyertem 3-5 fokot majdhogynem hagyhatnámm már így is de azért nem baj hogy jön az accelero s1 mert azzal még jobb lesz.... amúgy csak a levegő útját rendeztem el jobban...
[ Szerkesztve ]
A reklám helye
-
Demolator
tag
Ma végre felszereltem az Accelero S1 rev2.-t az inno3D 9800gt-re.
Először is annyit mondanék hogy 5,5K de megdolgozik az áráért. A felszerelés nem nagy munka csak némi odafigyelés kell hozzá. Az én 9800gt-mre az áramszabályzókra hozzácsomagolt hűtősüniket nemtudtam felrakni mert nem 1 sorba vannak a nyákon azon hagytam a gyári süniket bár így az maradt 1 melegedős gyenge pont de sebaj... a többi alakatrész szépen felment nem kelett álllítani a hűtő procicsatlakozóján sem, teljesen jól passzolt. Első körbe kipróbáltam passzívban háát mitnemondjak már itt csak pislogtam! a kiiindulási hőfokok gyári hűtővel zúgó miniventivel alapon : 67C terhelés alatt : 107C + !!! szóval marha forró!!! Accelero S1 passzívan alapon : 49C terhelés alatt : 75C !!! Ez már önmagában jó lenne de gondoltam van feleslegben pár ventim próba-cseresznye alapon 2db 8cm-es házhűtő ventit gyorsszorítóval ráaplikáltam a hűtőre (jó sok hely van simán rámenne 2db 10cm-es is...) és egybekötöttem a vezetékeiket majd az alaplapra csatlakoztattam. Alaplapomon a Qfan optimálisra van állítva szép halkan járnak a ventik olyan 1500-1800ford. körül. Ezzel a konfigurációval alapon : 44C terhelve : 53C !!!! Ez barátok közt is minusz bő 50C megdöbbentően jó hűtő Végül pár kép a gépem belsejéről (minden szó külön 1 kép)[ Szerkesztve ]
A reklám helye
-
Demolator
tag
-
Demolator
tag
Konkrétan 3 slotot foglal el de a képeken látszik hogy nekem sem kell alá már mást bepakolnom... hálistennek hangkártyára nincs szükségem mert a gyári digitkimenetet használom a házimozierősítő dolgozik vele az meg kielégítő... szóval ha hűtő ventit nem raksz rá akkor 2 slot ha slim ventit akkor ~2,5 és ha ilyen oldschool házhűtőt ami kb 2,5cm vastag akkor 3 slotot elvesz viszont ventikkel együtt már kemény darab lesz a vga és súlyos is sztem több mint fél kilo vagy akörül... gondolkodtam rajta hogy a vga szabad sarkát még felkötöm valami dróttal valahová mert sztem elkelne ... bár megtartja így is... amúgy a teljes vastagság sztem olyan 6cm környéke elég nagy és olyan széles a hűtő hogy a ház oldalát épphogy rátudom rakni nagyon ki van számolva... viszont az eredmények önmagukért beszélnek először nem is akartam elhinni.... holnap kipróbálom én is a "szőrös fánkot" ma lenyomoztam mi is ez a GPU Caps viewer nevű progi kiv. vok melegedik-e jobban vele... bár nemhiszem...
[ Szerkesztve ]
A reklám helye
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest