Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabrit
csendes tag
Nekem is az Accelero Twin Turbo II a szimpatikusabb, be is férne, de az árcédulájával még barátkoznom kell
-
neko18
senior tag
Ne barátkozz vele, vedd meg rakd rá mert megéri Sokunknak van ilyen VGA hűtője és eszméletlen mit tud. E hűtő miatt szerettem meg a márkát Nagyon halk, szinte észre sem veszed hogy forog, néha alá kell néznem hogy biztos hogy forog...Mellesleg olyan hűtése van hogy 35-38 fok idle, terhelve 58 fölött még nem nagyon járt
kdxsv
-
TaaT
nagyúr
-
bélanéni
őstag
Sziasztok,
7950-es kártyára milyen Arctic hűtő megy rá?
Valaki hirdetett egy 7950-es kártyát 1-2 hete, Arctic Accelero Twin Turbo Pro hűtővel. Elvileg ez nem kompatibilis a 7950-es kártyákkal. Meg tudná valaki erősíteni, hogy rámegy?
Sajnos nagyobb terhelés mellett igencsak hangos a Sapphire 7950 OC kártyám.
Előre is köszönöm a választ!
üdvHa mindig igazat mondasz, semmire sem kell emlékezned.
-
bélanéni
őstag
De akkor milyet vegyek? Az Arctic jelenleg nem kínál 7950/7970 kártyához hűtőt.
Az Alpenfön(?) Peter 79xx verzió meg van vagy 16.000-20.000 és ehhez még kéne vennem mondjuk 6-8ezerért 2db 12cm-es ventit.Amúgy 2-3 tesztet is elolvastam a Sapphire 7950 OC kártyáról, és mindenhol azt írták, baromi halk még terhelés mellett is. Hát nem tudom mivel tesztelték, de nálam Far Cry 3 mellett baszott hangos. Azzal egyet értek, hogy terhelés nélkül csendes, de az nem nagy kaland. Ilyen 5-öd órajelek meg csökkentett feszültség mellett. Kb. minden ma kapható kártya nagyon halk Idle módban. Anno 4870-es kártyámra egy Scythe Musashi-t applikáltam, visszasírom azt a hűtőt, minimumra véve a két ventit szinte jéghidegen tartotta a kareszt szó szerint 0 hang mellett. Hasonló megoldást most nem látok a piacon, ez eléggé gáz, mivel szerintem egy eléggé népszerű kártyáról van szó.
[ Szerkesztve ]
Ha mindig igazat mondasz, semmire sem kell emlékezned.
-
TaaT
nagyúr
válasz bélanéni #7363 üzenetére
Ez egy vörösréz lemez, kiküszöböli azt a problémát hogy a 79xx széria GPU-ja alacsonyabban van mint a (lesarkazás?)védő keret. Sztem bármelyik nagyobb webáruház be tudja szerezni. A kompromisszum a hőmérsékleteknél mutatkozik meg igazából [link]
Give them hell Ukraine!
-
hangya83
csendes tag
Van valakinek tapasztalata GELID Icy Vision-A-ról? Bár a ventik nem tetszenek rajta, de úgy sem nézegetni venném
Külföldi tesztek alapján egész jónak tűnik.. -
hangya83
csendes tag
Itthon nem találtam..
ebay-ről rendelve kb. 12-13ezer körül jön ki postával együtt..
Ez már az "A" verzió, ami direkt ati kártyákra van és már alapból jó a 69xx és79xx szériákra is. A régebbi verziókhoz külön kellett venni kiegészítő vrm bordákat a 6950/70 kártyákhoz. (nekem meg pont arra kell)Az a baj, hogy nem lehet kapni itthon (sem) normális vga hűtőt elfogadható áron. Van a Peter ami ventikkel és postaköltséggel együtt 20 alatt sehogy sem jön ki. Esetleg az Arctic Accelero Xtreme de az is 17+posta, ha egyáltalán még kapni valahol.. Ezt azért sokallom egy kb 30-at érő Asus 6970-re.
Még a Gelid 12-13ezres ára is nagyon határeset..Lehet, hogy vissza kéne térni a vízhűtésre
-
hangya83
csendes tag
-
hangya83
csendes tag
Ez így van, a 6970-et kb 1,5 hónapja vettem és az eredeti terv az volt, hogy legalább 2 évet kibír (játékok közül csak az aktuális Battlefield fut rajta, jelen estben ugye a 4), viszont sokallok közel 20-at kiadni csak a hűtésért..
Nem cserélném, de ha már 20-at rá kellene költeni, akkor inkább egy erősebb kártyára szánnám a pénzt (+2 év )
Persze, ha használtan (vagy kintről, mondjuk ebay-ről) sikerül jó hűtést szerezni, akkor marad a kártya.. -
törölt tag
válasz hangya83 #7378 üzenetére
Ezt most csak viccnek szántad ugye!!?? Igaz nem AMD hanem GTX670 -es GPU-n használom, és full terhelés alatt sem tudtam 55C°-nál jobban megizzasztani a GPU-t. Játékok alatt pedig 45C° max eddig terheléstől függően. Ez nem elég egy léghűtéstől?
Én tailor74 fórumtárs ajánlására választottam, és nem bántam meg! Teljesen nyugodt szívvel és bátran merem ajánlani!Itt egy kép a full terhelésről! A kép bal alsó sarkában monitoroztam az adatokat.
[ Szerkesztve ]
-
hangya83
csendes tag
Kicsit csúszik a vásárlás (1-2 hét), így legalább nyugodtan nézelődhetek
Ha addig nem találok mást, akkor kipróbálok egy Twin Turbo-t. Mivel be lehet szerezni használtan, így nagyot nem veszthetek
Amit írtatok, azok nagyon jó eredmények, de én még mindig ott tartok, hogy szeretném látni egy 6970-es kártyán (az említett kártyák fogyasztása jócskán elmarad az enyémtől --igaz, itt csak a hivatalosan megjelölt TDP-re tudok támaszkodni-- de a közel 50% plusz fogyasztás biztos kiüt valahol..)De azért kösz az infót! Kicsi közelebb vagyok ahhoz, hogy megvegyem a Twin Turbo-t mint eddig
-
patex1983
őstag
válasz hangya83 #7383 üzenetére
Arra figyelj, hogy ne Twin Turbo-t vegyél, hanem Twin Turbo II-t.
Azért a kettő nem ugyanaz.X
-
addikt
válasz #77081088 #7381 üzenetére
Kicsit izgultam,mikor biztattalak erre a hűtőre ,de örülök ,hogy elégedett vagy vele....
a sors fintora ,hogy az enyém nemsokára lehet eladó lesz....Persze jobban szeretném ,ha kártyával együtt vinnék...
De a lényeg ,ez a hűtés király!!Aminek kerekei, vagy mellei vannak, azzal előbb-utóbb gond lesz.
-
bélanéni
őstag
válasz bélanéni #7368 üzenetére
Na végül egy Alpenföhn Peter 79xx -et rendeltem, 2db ilyen be Quiet! hűtővel. Ha lúd, legyen kövér b***za meg. 75%-on fognak menni a ventik, ami elvileg olyan 15-16dB zajszintet jelent, elvileg ez szinte néma üzemet jelent. Remélem bírni fogja a strapát a "szett" Far Cry 3 alatt is.
Majd beszámolok róla, milyen hőmérsékleti értékeket produkál a cucc Furmark alatt 100%-os terhelés mellett.[ Szerkesztve ]
-
TaaT
nagyúr
válasz bélanéni #7389 üzenetére
"olyan 15-16dB zajszintet jelent, elvileg ez szinte néma üzemet jelent."
Ez attól is függ hogy milyen más zajforrás van a gépben, és milyen messze ülsz tőle, mert 16dB minden csak nem néma. De persze lehet tovább is (le)szabályozni azokat a ventiket.
Give them hell Ukraine!
-
bélanéni
őstag
Lehet hogy 13-14dB, még nem mérte senki. 100%-os fordulaton 18,8dB.
Csak Be Quiet hűtők vannak a gépben leszabályozva, azt kell mondjam, hogy szinte néma a gép (Ezen kívül egy CM Silent Pro M700-as táp, azt se hallom)
És nyilván kb. 1 méteres "normál" távolságról beszélek zárt ház mellett. Ez nekem már kurva halk. A VGA is várhatóan az lesz.
Legalábbis ahhoz képest a Sapphire 7950 OC kártyához képest, amire épp készülök felapplikálni, a hűtőt. Az FC3 játék alatt néha 65-70%-ra is felpörgeti az amúgy igen csendes ventilátorait, na az nálam már elviselhetetlen. Konkrétan azért mert a közepes hangerejű hangszóróimmal egy szinten van hangerő tekintetében. Finoman szólva rohadt zavaró.[ Szerkesztve ]
-
greyslay
aktív tag
Annyi kérdésem lenne hogy a VGA-m gyári hűtőjének a ventilátorából (ati hd7770) letört egy lapát.
Mennyire befolyásolja a hűtésben ezt, akár erősebb játékok mellett?"embertelen ember munka"
-
szente
addikt
Hali!
Honnan tudnék szerezni 4 pines VGA venti csatlakozót? Van valakinek ötlete?
-
Vigneau
félisten
Én is a PH!-n csináltattam, de nem ennél a fórumtársnál. Kérdezz rá, hátha tud segíteni.
greyslay:
Inkább csak zajosabb lesz.[ Szerkesztve ]
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple HomeKit smart home / okos otthon
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Reklámmentesítés HypersOS-ben Xiaomi/POCO/Redmi
- Milyen monitort vegyek?
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Politika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.