Új hozzászólás Aktív témák

  • Speed®

    HARDVERAPRÓD

    válasz kerlac #1171 üzenetére

    A helyet nem a házra értettem, általában egy normál kecóba gond nélkül befér az S1 magasságra értve. Hosszra meg ugyanakkora mint a 8800GT.
    Olyan szempontból lehet problémás a hely, ha a videókártyán kívül más kari is van az alaplapodba gyöszmékelve (hang/tuner/WiFi/etc.). Ebben az esetben előfordulhat, hogy az S1 eltakarja a PCI foglalatokat, ventivel szerelten többet is.

    A Sagitta szellőzés szempontjából jó, mert van benne elöl-hátul 12es venti, viszont az oldalsó 8cmes hangos, azt érdemes vagy kiiktatni, vagy leszabályozni (5V/7V bekötés v. potméter/ellenállás) vagy lecserélni.

    Passzív alatt azt értem, hogy az S1 ventimentesen kerül a karira. A leszabályozott módot pedig arra, hogy az S1esre rárögzítve egy ventit, annak fordulatszámát leszabályozva továbbra is csendes marad, de mozgat annyi levegőt, ami bőven elég a kártya melegedős alkatrészeinek hűtésére.

    "És ez értinti a zajszintet is ugye? azaz halkabb is lesz tőle a kari ill. a masina?"
    Ezt jól átgondoltad mielőtt leírtad? :) Hogyne érintené. A gyári visító kiesik, helyébe hangtalan (passzív esetén) vagy nagyon halk (letekert ventivel) megoldás kerül. Ha mellé kiiktatod a ház oldalsó 8cmes ventijét, tovább halkul. Ha a tápban 12es venti van és a procihűtő sem hangoskodó típus, jó lesz a végeredmény.

    FID
    Tudtommal a 2400Pro nem melegszik hűde vészesen..de ha mégis, egy letekert ventit irányíts rá, jóval hűvösebb lesz. Ha nem akarsz "gányolni", lehet kapni kártyahelyre rögzíthető 2 ventis megoldásokat, pl ilyet.
    Persze vehetsz egy S2 hűtőt is ACéktól, csak kérdés, hogy a bareboneodban elfér-e magasságra, illetve, hogy megéri-e rákölteni 4kt ha egy 5/7Vra kötött 8as ventivel meg lehet oldani a dolgot..

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák