Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bóti
senior tag
Esetleg valaki egy választ a #9487-re?
-
volvoguy
addikt
nekem az ősrégi gépembe egy 128as noname, meg egy 256os noname, bár ez hynx chipekkel van szerelve..mind a 2 sd..igy most 384 ramom van....bár az alaplap is noname
Asus P8H67, Core i3 2120 (3,3Ghz), RAM 2x4GB 1333Mhz, Sapphire HD6850 1GB, 500GB Seagate Sata3, Sharkoon Vaya + BenQ G2020HD 20" - Nexus S 4.0.3
-
Szkeptik
tag
Üdv!
Ha 2GB 800MHz-es ramot szeretnék, akkor melyik megoldás a jobb, az egy darab 2GB-os, vagy a két 1GB-os?
GIGABYTE GA-970A-DS3P; AMD Athlon II X4 645 @ 3,1GHz; Gigabyte HD7770 1GB DDR5; 8GB Kingmax DDR3-1866MHz
-
Bóti
senior tag
-
Szkeptik
tag
A Kingston 2x1GB kit jóféle? iPonon 11k-ért szerintem jó vétel.
GIGABYTE GA-970A-DS3P; AMD Athlon II X4 645 @ 3,1GHz; Gigabyte HD7770 1GB DDR5; 8GB Kingmax DDR3-1866MHz
-
Titoo
tag
Giga p35 ds3 lapba akarok memóriát venni, erről mi a véleményetek? Nekem azok a késleltetések vagy mik nem mondanak semmit.
-
Blom
aktív tag
Sziasztok!
Ti mit szoltok ehez a ramhoz: 2x1024Mb 800MHZ GEIL ULTRA+ KIT (3-3-3-8) 29 200.-
Megéri az árát szerintetek? -
Bastee
tag
Sziasztok!
RAM (és gép) vásárlás előtt vagyok. Leszűkítettem a kört és két KIT között nem tudok dönteni! 2x1GB Geil Ultra 800MHz v. 2x1GB Corsair XMS2 800MHz Mindkettő CL4-es.
Eddig Corsair-t használtam(ok) igaz csak Value és DDR1, de jó tapasztalataim vannak.
A Geil meg nagyon tetszik külsőre is, de nem tudom melyik a jobb választás. Tuning is szempont lenne. Azt már olvastam, hogy a Geil melegszik, és a Corsair?
Másik... A 4x1GB elrendezés az mennyire problémás? Mert két KIT-et is vennék! -
nagyúr
Én a Corsairt venném. Bár a Geil sem melegszik jobban. a 4x1GB nem problémás, ha kezeli az oprendszered, bár valamivel jobban fűt, mint egy 2x2GB-os páros.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
attiati
veterán
9476-ra valaki?
-
Kris87
aktív tag
Szerintetek, ha 1:1 ben van a cpu:ram, pl a procit feltolom 333-ról 400-ra (1600), a ramot pedig effektíve 800-ra teszem, akkor az miért jó? Az ok, szinkronban lesznek, de ennek pontosan mikor van előnye? Van egyáltalán? Valami olyasmire gondolok, hogy így nem "vár" egyik a másikra... Ha a ram:cpu 8:10-ben megy, akkor azzal mivan? Valaki ezt elmagyarázná nekem?
[ Szerkesztve ]
-
csaaab
csendes tag
Sziasztok!
Egy nagyon amatőr kérdésben szeretném a segítségeteket kérni, nem vagyok profi sajnos ebben a témában.
Van egy ASUS P5B alaplapom és eddig volt benne 2x512 MB DDR2 800MHZ RAM. Vettem bele 1GB Corsair DDR2 800 MHZ RAM-ot. Az első 2 slotba beraktam a két kisebbet és a 3. slotba az 1GB-ot. A gépem azonban csak 1,5 GB-t lát. Rosszul csináltam valamit? Fizikailag jól be vannak rakva, leellenőriztem.
Ötlet? -
Kris87
aktív tag
Nekem most a ram:cpu 12:10-ben van. Akkor a proci nem tudja gyorsabban "feltölteni", mint ha 1:1-ben lennének? Tehát a memória írás sebessége 1000 mhz-en nem gyorsabb, mint 800 mhz-en, ha az fsb 400-ra van állítva? Visszaolvasásnál pedig a ram vár a procira? Ezesetben ha valaki nem tuningol, és van egy 1333-mas procija, akkor felesleges 667-es (cl 3) memóriánál gyorsabbat vennie? Ha ezt veszem alapul, akkor elvben egy E6750 mellet egy 667-es cl 3-mas memóriával ott vagyok, mint egy 1333-massal cl 6-on?
-
Kris87
aktív tag
Igen, rosszul csináltad, így megfelezted a sebességet, már ha eddig dual-ban ment, most biztosan nem fog. Szedd ki a 2x512-t, és tegyél bele mégegy 1 gigásat. (az egyiket ez 1-es slot-ba, a másikat a 3masba) vagy ne szedd ki, de akkoris vegyél mégegy 1 gigásat, és az 1-es és 3-mas slotba szúrd be a 2x 512-t, a 2es és 4esbe pedig a 2*1 gigát.
[ Szerkesztve ]
-
KMT
addikt
Na de várjatok már, Csaaab-nak nem azzal volt a baja, hogy dual, vagy nem dual, hanem, hogy 2 giga helyett, csak 1,5-et ismer fel.
Próbáld meg azt, hogy külön külön mindegyik ram jó-e. Lehet, hogy az egyik hibás.
Mod: És azzal, hogy nem dual, még nem felezi meg a sebességet...
Mod2: Azt, hogy melyik slot-ba kell raknia, az alaplap kézikönyvéből kell kinézni.
[ Szerkesztve ]
-
Pubszon
veterán
Nekem a procim most 1333(333)-as FSB-vel megy, és nem számít semmit hogy a ramom 910-en 4-4-4-12 vagy 667-en 4-4-4-12-ben megy.
Ezért most kímélem a ramokat és csak 667-en mennek 1:1-be a procival, így legalább alapfeszen megy 4-4-4-12-t és abszolult nem melegszik. Mert 910-en 2.1V-kell neki, de semmivel sem gyorsabb.
Azért jó ha tud többet a ram mert ha később esetleg jobban akarom huzni a procit akkor a RAM is tud vele menni 1820-as fsb-ig, azaz a RAM 910-en menne.
De ez csak akkor van így hogy ha Inteles a rendszerünk és ha DC-be vannak a RAM-ok, mert ha nem akkor ugyan annyin kell hogy menjenek mint a proci.
Mind ez SZVSZ.ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
Jazz
veterán
válasz FehérHolló #9499 üzenetére
Van valami tipped? Mi lehet ez? Driver? Csak egyszert kell helyre rázódnia és akkor tökéeltesen működik minden.
Na most megtörtént, lefagyott szerencsésen kitudtam lépni, szuperál minden. Amíg tehetem hibernálással kapcsolom le, addig menni fog aztán elölről kezdődik minden.
suti_88:hardveresen minden tökéletes, vírusokról meg: az a listányi írtó progi futott le amit már leírtam. C-t meg meg se hallottamfree your mind
-
nagyúr
Ez chipset (azon belül is memóriavezérlő-) függő dolog, a legegyszerűbb, ha kipróbálsz többféle beállítást szintetikus tesztek, benchmark progik, egyéb, általad használt alkalmazások alatt, és azt használod, amelyik a leggyorsabbnak bizonyul.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
nagyúr
válasz Pubszon #9531 üzenetére
Az FSB 333MHz, a PSB 1333MHz a te esetedben.
Milyen alkalmazásokban tapasztaltad, hogy nincs különbség a két beállítás között?Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
-
Kris87
aktív tag
Re Mod: Ha dual módban megy, akkor a busz szélessége 128 bit lesz 64 helyett, egyrészt 64x2=128, másrészt elméleti maximális sávszélességről beszélünk...
Re Mod2: Ha mutatsz nekem egy olyan dualos alaplapot, ahol nem 1-3 2-4 be kell rakni dualhoz a ramokat, akkor helyt adok a hozzászólásodnak.
Amúgy Csaaab-nak tényleg nem az volt a baja elsősorban, de mivel mielött berakta volna a gigásat, 1 gigát ismert fel, ha külön rakta be a gigásat akkor is 1 giga volt, így valószínűleg nem a ram a rossz.
-
Kris87
aktív tag
Mivel sajna a ramom nem hajlandó 4-4-4-12-t menni 800-on, hanem csak 5-5-5-18-at (ezt viszont 1024-en is), így marad a magasabb órajel, mert így alap, hogy gyorsabb. De én ezt az egészet elméleti síkon kérdeztem, és nem is ez volt az, amire leginkább kíváncsi vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
legenda
GA-M59SLI-S4 ; GA-M57SLI-S4 ; GA-M56S-S3 ; GA-M55S-S3 ;
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
EkSYS
senior tag
Sziasztok !
Tisztelettel kerdeznek valaki nagy ramos gurut , hogy az alabbi konfig mennyire eletkepes
c2d e8400, P5B deluxe lapon, es mondjuk 4gb 800 mhz geil black dragon memoriat tennek bele, vagy inkabb 1066 vagy 1200 -ast de 2gb-t?
mennyire zavar be az uj proci 1333mhz-es buszaba hogy a memoria "csak" 800-on menne?
koszi
bEki - az eredeti
-
nagyúr
Én vmi modernebb lapot vennék hozzá, mondjuk vmi P35-öst. A 965-ös lapoknak 1066MHz-es a rendszerbusza.
A procid FSB-je 333MHz, a RAM-od 800MHz-éhez pedig 400MHz-es FSB kell szinkronhajtásnál. Ha nem akarod rommá húzni, én inkább a 4GB 800-ast venném.[ Szerkesztve ]
-
dundidandi
csendes tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, h a kingston hyperx-ről tudnátok nekem vmit mondani? most szsretnék venni két gigás, 800 mhz-es kittet (2x1 gb), esetleg vkinek van tapasztalata vele? 18e ft. ezekkel a ramokkal meddig lehetne húzni egy amd x2 6000+-ot? Tudom, h az amd-k nem igazán jó tuningpotenciálok, csak érdekel, h mégis mire képes! A ram szerintetek jó, megéri az árát?
Válaszaitokat előre is köszönöm!dd
-
nagyúr
Továbbra sem javaslom, hogy 965-ös lapba tedd az E8400-at, de persze a te döntésed.
Jobban fűt 4 modul, ez igaz, és több esély van egy gyengébb chip kifogására is.Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Kris87
aktív tag
válasz dundidandi #9545 üzenetére
Azok jóféle ramok, de rengetegféle van, nagyon meg kell nézni, hogy milyet veszel. Nekem volt ddr1-ben, ddr2-t is nézegettem, de amennyi feszt kell neki adni (1000mhz-es vagy az feletti típusok), arra az én lapom nem képes. 800 mhz-es hyperx-ből van cl5-ös, cl 4-es és cl 3-mas is. Ha cl5-t vagy cl 4-et tudsz venni 18.000-ért, akkor az sok érte, ha cl3 akkor már megéri. Ezek a ramok az alacsony késleltetésről szólnak, és nem a tuningról, talán 800 mhz-es megy 900-at, de ennyi. A cl3-mas 800as gyorsabb, mint az 1066-os Adata pl.
Új hozzászólás Aktív témák
- Asszociációs játék. :)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Politika
- Házimozi belépő szinten
- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Még javulhat az Arrow Lake-S platform teljesítménye
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs