Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
thiclyoon
aktív tag
Sziasztok!
Jelenleg a laptopomban egy SK hynix HMA41GS6AFR8N-TF 8GB van, és a mellette lévő üres slotba szeretnék +16GB-ot. A jelenlegi, előbb említett ram ddr4-es, cl15, 2133mhz-en megy. Több helyen is megnéztem, de találkoztam minden infóval már, így inkább megkérdezem tőletek is, hogy milyen ram-ot ajánlotok? Jöhet konkrét típus is, vagy akár csak időzítés/sebesség páros. Hiába írja a laptopomra (asus rog gl752vw) pl. a crucial, hogy ez meg az a ram támogatott, mind 2400mhz-es - és olyat is olvastam, hogy ez még akár lassíthatja is a rendszert A gép munkára lenne használva főként, tehát nem játékra, ha ez számít valamit.(A +8GB, tehát összesen 16GB valószínűleg nem lenne hosszabb távra elég, ezért néztem eggyel feljebb - és főként mert csak egy slot van, így nincs az, hogy most +8GB, majd 1 év múlva újra +8GB. De érdekel, hogy ti mit tanácsoltok, mit tennétek a helyemben. Az anyagiak terén ne szálljunk el, de ha van egy megoldás ami drágább, de megéri, akkor persze az a legjobb)
Köszi előre is!
-
törölt tag
válasz Merula Alba #56251 üzenetére
Akkor úgy néz ki, hogy a Nanya chipesekkel lehet a gond Ryzenek mellett, mert Mizol29-nek is ilyen van, és neki sem jó. Én pár tucattal beleraktam már a Hynix chipes változatokból Ryzenes gépekbe, de egyikkel se volt gond.
-
Mizol29
senior tag
válasz Merula Alba #56251 üzenetére
Pont ilyen az enyém is Nanya csipes, ha rám hallgatsz akkor add el és cseréld másikra. Kár vele vesződni. Sajnos erre mást nem lehet írni ez van.
-
Merula Alba
tag
válasz #24845312 #56253 üzenetére
Szuper. Ha a Win nem téved akkor 2133 Mhz-en pörög csak. De ha jól hámoztam ki az enyémet megelőző hozzászólásokból akkor van egy beállítás a BIOS-ban ami segít rendes órajelen használni a ramot.
De 8 giga mindenképpen kevés, tehát eladó lesz a Kit.Ne dumálj, mert nem látok! :-P
-
b1sti
senior tag
Sziasztok
G.Skill Ripjaws V 32GB 3200-at lehet húzni hasonlóképpen, mint a Crucial ballistix sport lt-t? R5 3600 mellé. (teljes konfig az adatlapomon)
-
törölt tag
válasz Merula Alba #56255 üzenetére
Ha csak az órajel lenne a gond, akkor normál esetben azt az XMP bekapcsolásával tudnád belőni a megfelelő értékre, de ez nem segített Mizol29-nek sem ennél a Nanya chipes változatnál (Ryzen mellett).
-
Khaosz55
addikt
Ryzen 7 3700X proci + X570-es alaplap mellé milyen ram ajánlott 2X8Giga?
3200-as LC16
3733-as LC17
3600-as LC16
Ez meg kb X2 árban:
3600-as LC17Egyáltalán hoz annyit a magasabb ár ?
[ Szerkesztve ]
-
koko52
nagyúr
válasz RECSKA #56266 üzenetére
Azért ha low cost akkor egy Aegis 22K-ért tökéletes 3200 cl16 vagy 3000 cl16 20K. Játékban nem hoz többet nekem a 3000 Aegis-től a crucial 3733 cl16-on. Talán 1-2 FPS, de ez hibahatáron belül van.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
koko52
nagyúr
válasz fudi2002 #56268 üzenetére
2080ti esetén valóban érdemes lehet, de alatta nem sok értelmét látom. GPU limitem van igen, de én a min FPS-ben vártam javulást a többit nem releváns. Az viszont 62-62.
Egyébként simán jó 26K-ért a crucial, ahogy nézem drága gépe lesz, nem azon a 4000-en múlik. A low cost-ra írtam amit írtam. 1050ti-2070S-ig nem sok értelme van.
Mondjuk eladáskor jól jöhet a húzott érték reklámnak. (vagy nem, mert sokan látják hogy húzva volt és nem veszik meg )"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
Bajgunar
aktív tag
Kingston HyperX FURY 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz CL18
vagy
CORSAIR Vengeance LPX DDR4 16GB (2x8GB) 3200MHz CL16
Néztem ezeket, de
Milyen ram-ot ajánlotok ~ebben az árkategóriában ryzen 2700x mellé, 1070 oc vga-val?
Későbbiekben gondolkodnék cpu upgrade-ben. Aztán lehet majdmajd.... vga -ban is.
De egyenlőre ez a felállás maradna.
Strix B450-f gaming lapba lenne. (Ezt ajánljátok ezt a mobo-t? ,Vagy nézzek mást?)
Nem lényeg a tuning. Pár fps minusz, nem zavar. Inkább stabil legyen a masina.Minek hirdet az, aki nem tud reagálni privire? Törölje a hirdetését, meg magát is... Csak teleszemeteli az oldalt...
-
koko52
nagyúr
válasz Bajgunar #56270 üzenetére
Rossz topik, a Milyen RAM-ot vegyek topikban összefoglaló elején ott a válasz.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
Perbal1
tag
Melyik a jobb választás a 4x8, vagy a 2x16
-
Merula Alba
tag
válasz #24845312 #56257 üzenetére
Érdekelne hogy te, vagy más innen milyen RAM-ot javasol a fentebb kitárgyalt problémámra? Nem szeretnék sokat kisérletezni, 3-4 terméket visszaküldeni mert nem megy az 1x16Gb RAM a lappal.
Memória ügyben el vagyok veszve, nem tudom merre menjek. Az AMD oldalán elérhető lista a támogatott memóriákkal nekem elég zavaros. Nem akarok senkit leterhelni ezzel, csak nem tudom merre induljak el a kereséssel.Ne dumálj, mert nem látok! :-P
-
Mizol29
senior tag
válasz Merula Alba #56276 üzenetére
Crucial Ballistic ajánlott mostanában.
-
törölt tag
válasz Merula Alba #56276 üzenetére
Crucial Ballistix RAM-okat dicsérik mostanában. Ha már egyszer pórul jártál, akkor nem érdemes kockáztatni, vedd azt.
-
veterán
válasz Merula Alba #56278 üzenetére
az tuti nem. micron chipes, aztat imadja!!!
Nézd meg a hirdetéseim. Finomságok!!!
-
GIORGIONE76
őstag
válasz Merula Alba #56278 üzenetére
amúgy a kérdésed alapján .. ha jól értem, 1x16Gb-t tervezel? ert a single channelnek nem sok előnye van, kivétel ha ideiglenesen veszed és később duplázod..
amúgy én is a ballistix-et preferálom, létezik is belőle 1x16 3200/16, az tuti jó, asszem micron e-die, de ha rgb-set akarsz mint az enyém (3000/16) az se rossz, az d-die, de húzható 3466-ig ishttps://opensea.io/GIORGIONE76 https://foundation.app/@GIORGIONE76
-
Merula Alba
tag
válasz GIORGIONE76 #56281 üzenetére
RGB és hasonlók nem hoznak lázba. Nem tudom hogy működik-e majd a lap a tanácsolt rammal. Mindenesetre középtávon nem elképzelhetetlen egy második 16-os RAM sem mellé.
Ne dumálj, mert nem látok! :-P
-
GIORGIONE76
őstag
válasz Merula Alba #56282 üzenetére
nem tudom pontosan 1 dimm-el mennyivel lassabb, anno először én is 1x8-at vettem, utána egészítgettem ki, teljesen 4 modulig, arra emlékszem hogy 3dmark tesztekben az 1 modul 500-1000 ponttal is kevesebbet ért el, de 10000 pont felett az elhanyagolható...
utólag kíváncsi lettem volna hogy hogy alakul a helyzet tuningolhatóság szempontjából, mindenesetre a dual channel biztos jobb, a ballistix-ek eddig mindenkinek működtek mindennel, ez a nagy kollektív PH-s tapasztalat
a másik, ha azért kell hogy később növeld 32-re akkor megértem, de ha csak a sebesség számít, akkor elég lehet a 2x8 a jó tuningolhatóság miatt isszerk: és még egy, szinte biztos, ha később 4 modulra törekszel, akkor a korábbi (2modul) sebességet azzal nem fogod elérni, -3-400Mhz...
[ Szerkesztve ]
https://opensea.io/GIORGIONE76 https://foundation.app/@GIORGIONE76
-
Ombi5
őstag
udv.
Valaki tudna segiteni, hogy mi a kulonbseg azon kivul, hogy /for AMD/-nek irjak a GTZRX-et?! DE szinte csak azt kapni, viszont nekem z390-es lapba menne, es jo e hozza?F4-3200C16D-32GTZR
F4-3200C16D-32GTZRX -
GIORGIONE76
őstag
az X-es "for AMD", adott egy QVL lista is ahol a lapok fel vannak sorolva, mind X-es AMD (470-570), de ha arra vagy kíváncsi hogy valaki merte-e/tudta-e használni intel lapban akkor majd utánam valaki talán válaszolhat...
-
Ombi5
őstag
válasz GIORGIONE76 #56285 üzenetére
Igen az erdekelne, hogy megy e problema nelkul intel z390-es lapban?!
-
koko52
nagyúr
-
GIORGIONE76
őstag
röviden utána olvastam, másnál is volt kérdés, azt válaszolták hogy mennie kell, max az időzítésekben lesz eltérés az amd-s felhasználáshoz viszonyítva (nem írják hogy mennyire)
és nem is írtak vissza a delikvensek hogy ment-e nekik ... gondolom ha nem ment volna akkor írt volna
ha ez alapján lutri akkor ne vedd meg, de ha valami bestbuy ajánlat akkor megér egy miséthttps://opensea.io/GIORGIONE76 https://foundation.app/@GIORGIONE76
-
Merula Alba
tag
válasz GIORGIONE76 #56283 üzenetére
32 giga fölé biztosan nem megyek ezzel a vassal, minek is kéne? Akkor jobb lenne 2x8 giga inkább a sebesség miatt?
A Szerkesztett részét a hozzászólásodnak nem egészen értem.Ne dumálj, mert nem látok! :-P
-
GIORGIONE76
őstag
válasz Merula Alba #56289 üzenetére
4 modulnál általban kisebb frekvencia érhető el, vagy rosszabb időzítések, erre gondoltam, szóval ha tényleg először 16-ot akarsz és később még 16-ot akkor az jobb, mint ha veszel 2x8-at és később, kevésnek találva, még 2x8-at, mert akkor előfordulhat hogy pl egy jó kis 3600-as ramot nem fogsz tudni csak jóval alatta járatni, de hát az meg függ a procitól és deszkától is, így előre gondolva jó az 1x16gb, de single channelben lassabb, mindenképp raknék mellé mihamarabb egyet
-
Merula Alba
tag
válasz GIORGIONE76 #56290 üzenetére
Értem, és köszönöm a te segítségedet is. :-)
-
_DiEGO_
őstag
válasz wiERHcSc #56234 üzenetére
Egyáltalán a RAM visszafelé kompatibilis?
Igen az ! Ha netán megvan, akkor is tudod használni a támogatott órajelen, azaz 2666MHz-en. Csak kihasználni nem tudod ( 3200MHz ) a teljes sebességét. Később egy csere esetén meg jó lesz, mert most még baráti áron vannak a memóriák.
-
-
koko52
nagyúr
válasz _DiEGO_ #56293 üzenetére
A baj az, hogy ami B-die volt az nem biztos hogy most is az. A Mikron is van olyan jó. Lásd a crucial Ballistix sport-ot. Minden 3200-as minimum 3600 cl16-on megy mindkét cpu gyártó esetén, ezért nagyon ajánlott vétel.
-
Merula Alba
tag
válasz Merula Alba #56291 üzenetére
Találtam Curcial Ballistix Sport RAM-ot, ami gyorsabb elvileg, vajon az is rendesen megy AMD alatt?
-
szabeska
addikt
-
koko52
nagyúr
válasz RECSKA #56298 üzenetére
Látom nálad is kevesebbet hoz 3800 MHz ramokkal a cpu. Nálam is így volt, 3733-a nyerő. 3600 ryzen @4.2 cpuz multi 4280, R20 3860. Ha ramok 3800-on voltak, akkor a linkelt eredményeidet kaptam én is.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Spórolós topik
- Bitcoin topic
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- BestBuy topik
- Milyen processzort vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen monitort vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- DDR3 - EDO RAMok - Retro - 4 GB - 512 KB - Corsair, Samsung, stb. - nagy mennyiség - több márka
- Eladó, DDR3 és DDR4 SO-Dimm és NVME ssd-k
- 2 GB / 800 MHz DDR2 RAM, Több db, 1 év Garancia + Számla!!!
- 16gb 2400mhz REG ECC RAM modulok számlával, 6 hó garanciával.
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest