Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kutya_68
csendes tag
válasz Throme #45818 üzenetére
Lehet ezen vitatkozni, de minek? Mindenki azt használja, amit akar, ha nem hisz azoknak, akik már végigjárták az utat. Oda-vissza. Nem csak fix obikkal lehet fotózni. Maximum, ha valaki a rajzolatra, vagy a fényerőre játszik. Isten éltesse őket.
Van fix obim, portréra vagy művészkedésre (kac-kac) használom őket.
Gyakorlati szempontból egy széles zoom- middlezoom- telezoom hármast tartok normálisnak egy amatőr számára.
Mint én is vagyok.
Osztán jöhet a makró objektív, portré objektív.
Csak pénz legyen rá. (Momentán itt a probléma... ) -
Kutya_68
csendes tag
válasz Throme #45818 üzenetére
Utazás szép dolog. Mászkálás idegen városokban... Szeretem.
Nos, meglátásom szerint, mint ammmatőr: cipeljen akinek két anyja van.
D3300, Nikon 18-200 (tízből 8 célba talál, mi kell több). F8, oszt hajrá. Alá az FX-nek megfelelő kompakt (Panasonic LX-5, eqv. 24-ről indul, valami 2.8-ról tán). Ez a legkönnyebb cucc. Derítésre SB-400. Célnak, turistázni megteszi. Ha nagyon portrézni kell az asszonyt, 1.8/85G (bár ez most már nem játszik, kellett az ára.
Plusz a zsákban FM2 egy Voigtlander 40-sel...Fél komolyam: Sigma 17-70, Nikon 70-300 VR (jó, tudom, a tamron a végén jobb, de nem fogom lecserélni).
Ja, meg valami Sigma 10-20.Ha komolyra veszem, FX váz, 2.8/24-70, Sigma 12-24, Nikon 4/70-200 VR. Portré: Sigma 1.4/85 Art.
De ritkán veszem komolyra sajnos.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest