Új hozzászólás Aktív témák

  • Remus389

    veterán

    válasz jokeph #49460 üzenetére

    X58-ból Asus meg Giga a tuti, szerintem, ezekből van merítés, sok van belőlük.

    Hát igen, nekem mindig is úgy tűnt, hogy az én MSI X58-as lapom az itteniekkel összevetve a gyengébb kategóriába sorolható, ugye az átlagnál kicsit gyengébb az északi híd bordája, a gyári paszta is botrányos, a VRM hűtésén is spóroltak, tehát nem egy tunning lap. Nem volt azért rossz vétel, hisz kábé a felébe került egy akkori használt X58-ashoz képest (22K vs 40-45K), 2016-ban. Így el lehet nézni ezt-azt neki. (bár 35 ezerért vettem, de adott hozzá egy 8GB-os RAM stick-et, ami akkori áron 9-10 ezer volt, és egy Artic Freezer pro hűtőt ami akkori áron kb 3-4 ezer volt, ha ezeket levonjuk, kijön a kábé 22 ezres ár magára a lapra)

    De a túlmelegedés problémája elsősorban akkor következik be, ha tunningolod, szerintem ha gyári órajeleken használod nemigen fordul elő, tehát nem voltak ostobák a mérnökök szerintem. Mondjuk tekintve hogy kockázatos elmenni vele 4,6 Ghz-ig (tekintve a gyengébb VRM hűtést), 4,2 GHz-ig mentem vele, ami szerintem korrekt. Pláne hogy amikor 2016-ban vettem, még minimum 40-45 ezerért mentek a Gigák és Asus-ok, vagy többért. Ez pedig csupán 22 ezer volt, ahhoz képest mégis egy teljes értékű x58-as lap, persze nincs olyan remek hűtése, de hát akkor is. Van pár allűrje, a korábban említettek, illetve ha ezt nem árulja el nekem a korábbi tulajdonosa, akkor nehezen jövök rá:

    Úgy kellett kezdeni, hogy 1db modult rakok bele (a legtávolabbi kék slotba mondjuk) utána a középső kék slottal is elindítottam a gépet, majd megint lekapcsoltam, és beraktam a harmadik kék slotba is.
    Ekkor ismerte fel mind a három ramot. Másképp nem volt hajlandó rá. Volt hogy simán betettem először 4 ramot, és abból csak kettőt látott.

    Ezt leszámítva nem egy olyan rossz lap, végülis teszi a dolgát, lehet használni, még tunningolni is lehet ha nem is olyan durván.

    [ Szerkesztve ]

    Már csak egy darab maradt!!! https://hardverapro.hu/apro/burson_v5i_dual_opamp-ok_2db_2/friss.html

Új hozzászólás Aktív témák