Új hozzászólás Aktív témák

  • cinkoxid

    senior tag

    Végre kész a tesztelés. Elég nehézkes volt stabilizálni a borzalmas vdroop miatt. Többfajta mérést végeztem:
    3GHz@1.1V(1.076V) léggel, vízzel, prime 95 amíg melegszik.
    3,8 GHz@1.25V(1.216V) léggel, vízzel+prime 95.
    4GHz@1.28V(1.25V) vízzel+prime 95, majd aida stressz teszt, hogy látszódjék valós felhasználás során mennyi lesz a maximum.

    Vízhűtéssel még soha nem volt dolgom, így ahogy korábban is írtam, amikor bekapcsolt, nagyon megijedtem...még most se barátkoztam meg a kuruttyoló hangjával. Nem szeretem, amikor pisiléshang hallatszik a gépem felől... :D :( Valamint olyan a hangja, mintha papír szorult volna a ventik közé.
    Ezen kívül más negatívumot nem nagyon találtam neki, már ami a "külsőt" illeti. Könnyű szerelni, szépen végzi a dolgát. Na de lássuk a képeket. Az ellenfél:Spire Kepler Pro

    Amint látszik, bírja tisztességgel.
    Sajnos úgy tűnik a vízhűtésről készült alap teszt elkallódott, de nézzük mit tud tuning mellett.

    10 perc prime teszt után úgy döntöttem ennyi bőven elég. Itt már csak reménykedni tudtam abban, hogy a víz jobban hűt ennél. Azt azért megjegyezném, hogy valós használat során kb 8 fokkal alacsonyabb lenne, de akkor sem elégséges. Lássuk a víz mit tud felmutatni ilyen beállítások mellett.

    Nagyon megörültem neki, amikor láttam, hogy több, mint 10 fokot sikerült javítani rajta. Maximum 79 fok a legmelegebb mag. Elégedett voltam. Később észrevettem, hogy a ventik milyen lassan forognak....egy ágra kötöttem őket a CPU-val, picit hangosabb lett ugyan (átlag léghűtés),de maximum 75 fok lett a vége. Ezen is látszik, hogy mennyit számít milyen a jó venti.

    Időközben észrevettem, hogy az északi híd borzasztó módon melegszik. Idle állapotban is a hetven fokot nyaldossa. Egy kis led pedig elkezdett vörösen világítani mellette, ezért tettem rá egy 8as házhűtőt, amivel 84 fokról 45-50 fokra csökkent és a vörös led se világít már.

    Lássuk mit tud 4 GHz-en.

    Amint látható 80 foknál nem ment magasabbra, így kijelenthető, hogy a Spire hűtőhöz képest 15 fokot javult.

    Egy aida teszt:

    Vártam 10 percet, amíg terhelte az aida, majd nulláztam a statisztikát és utána kezdtem el nézni az átlagot. Ugyanis minden másodpercben mást mutatott. Akár 10 fok eltéréssel is, ezért minden magnál érdemes az átlagot nézni, ami maximum 70 fok.

    Én elégedett vagyok bele, bár tudom, hogy 8000 forintért vadászhattam volna jobb léghűtőt is. KIváncsi voltam mit tud, és nem bántam meg. Bár szerintem hangos(nem a két venti) egy vízhűtéshez képest, de aki 4500 ért hozzá tud jutni és esetleg van nála elfekvőben két jobb venti, akkor mindenképp érdemes beruházni rá. Tuninggal együtt kb 200W a cpu fogyasztása, így szép teljesítmény azt lehűteni. Csak egy X1900XT vga volt a polcon, amivel tesztelni tudtam ,így 3d markot nem futtattam, mert csak a legújabb volt fent :D

    Remélem néhány embernek hasznos lesz, amit leírtam. :)

    (mondtam, hogy még este meglesz a teszt :DDD )

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák