Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mpierre

    veterán

    válasz theniel #33507 üzenetére

    Nem is extrém tuningról szól a bejegyzés. Ezért érdemes elolvasni. Semmi titok nincs, ott van az első hsz-ben minden. Olvasni kell. Sokat fog segíteni.

    A Qru által linkelt táblázat nem rossz, de ezek azokra a procikra igazak, amik ott vannak. Pl az enyém sok feszt kért minden féle tuning mutatványhoz, míg másé majdnem alapfeszen vitte a 4,0GHz-t. Ezt csak te tudod kitapasztalni.

    Akkor milyen beállítást szeretnél látni receptre?

    Ilyet lehet, de amíg nem tudsz egy-két dolgot, max kicsinálod:

    Amúgy 3,8GHz-hez kell egy 180MHz bckl, 21-es prociszorzóval, vagy 200MHz bckl, 19-es prociszorzóval (turbo off), míg a ramot vissza kell osztani, olyan 1600-ra, vagy alá. Az ocz ram nem biztos, hogy megfutja az 1800MHz-t (180MHz bckl mellett). Az uncore mindig a ram tempó duplája legyen. Procifesz max 1,4-1,45V (ezt még le tudod hűteni a mugennel, talán), uncore max 1,35V, ram max 1,65V. Qpi link legyen auto, vagy 32× szorzón. A fesz a procitól függ. Arra nincs recept.

    [ Szerkesztve ]

    #### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk

Új hozzászólás Aktív témák