Új hozzászólás Aktív témák

  • helkis

    addikt

    válasz HSM #29666 üzenetére

    nem mondtam, hogy a hőfok volt a ludas, inkább csak azt próbáltam átadni, hogy milyen kis mértékű változás tud dönteni a működő és működésképtelen állapotok között..

    a procid alapfesze mennyi? 1.2v vagy 1.25v? ha te is a fogyicsökkentés melletti tuning híve vagy (voltál) akkor simán lehet, hogy valamelyik része a procinak mégis igényli a folyamatos 1.25v-ot, de amikor ezt lecsökkented 1.2v-ra és elvégzed a tesztjeidet, akkor egy adott utasításhoz tartozó regiszter nincs használatban, így átmegy a teszteken, később pedig egy másik program, ami használja az utasítást, hibát dob.

    a procikba egyre több utasítást zsúfolnak, amit kezdetben nem is használ semmi ugyebár (régebbi programok futtatása), vagy a programozók nem szeretik, vagy más okból ritka az alkalmazása, de idővel megnőhet a szerepe. nem hiszem hogy van olyan tesztprogram, ami az összes utasítást teszteli, +amint megjelenik egy új utasítás azt belefrissítik és linx szerűen lehet vele tesztelni.., ezért csak úgy lehet tuningolni, hogy egy adott programra stabil a beállítás, egyszerűen nem lehet mindenre stabil.. (nyilván egy nagyobb terhelést okozó program nagyobb általános stabilítást tud meghatározni, de felelőtlenség lenne kijelenteni, hogy mindenre stabil a proci.)
    én már nem is linx-prime-olok.. felesleges szvsz. amire nekem kell arra kitesztelem és kész..

    szerk.: amd-nél volt egy olyan szabály, hogy az NB-fesz nem lehet nagyobb mint a vcore.. az ideális ha megegyzik!, ez azt takarja, hogy adott félvezető jobban ki van egyensúlyozva, ha "mindkét oldalról" ugyanolyan behatás éri, intelnél az nb-fesz a vtt-t.. tehát lehet hogy simán csak az órajeltuning hatására kibillentetted a chipet az egyensúlyból, amit azon az órajelen már csak a vtt-hez felhúzott vcore-al tudtál kiegyensúlyozni.. de ez csak tipp..

    [ Szerkesztve ]

    "Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org

Új hozzászólás Aktív témák