Új hozzászólás Aktív témák

  • AirBooms

    addikt

    válasz Sefi84 #20309 üzenetére

    Hát szervusz!

    Kérlek, ne kezdd megint a sértegetést és személyeskedést, mert ezért már tegnap is kaptál!
    Mellesleg ezért a kavarásodért nem csak én emeltem szót! És amikor a képet publikáltad, egyéáltalán nem közölted, hogy "nézzétek, ezek egymás után készültek, s lám-lám, ekkorát droppol a lapom". Egészen más célból raktad fel.
    Különben meg belinkelt neked egy kedves kolléga tegnap egy nagyon hasznos olvasmányt a lapodról, amit még te is megköszöntél. Nos, ezek szerint kettőnk közül én néztem végig figyelmesebben, ugyanis abban az összes létező feszültségnek megmutatták, hogy hol találod a lapon a mérőpontjait, ha multiméterrel ki szeretnéd mérni!
    A hasznos kis olvasmányból pedig az is kiderül, hogy a te lapod a tesztben szinte millivoltokra sem volt hajlandó droppolni egyik feszben sem, akár idle, akár load, akár LinX, akármi volt éppen a program. A szavadat senki nem vonta kétségbe, csak az eddigi "ügyes" és hozzá nem értő ügyködésednek tudtam be a lapod szerencsétlenkedését.

    (#20327) DigitXT : "Én nagyjából végigolvastam, és bár a kiindulás valóban az volt, amit írsz,
    idő közben azért is kapott hideget-meleget, mert a BIOS beállítása, és a
    képeken látható Everest mérés nem volt teljesen konzisztens. Ilyenkor
    lehetne elgondolkodni, hogy ha létezhet ilyen jelenség, akkor nem biztos,
    hogy rögtön a fórumtársnak a szavahihetőségét kellene megkérdőjelezni."

    Nos, akkor hadd válaszoljak... Egyrészt a Sefinek adott válaszomból is kiderül, nem a szavahihetőségét kérdőjeleztem meg (bár amit művelt tegnap és előtte, na meg az előtt a Yorkfield topikban, sokan biztosan valahogy így könyvelték el őt - de ez már más kérdés), hanem egyszerűen olyan kavarást hajtott végre, amit ember nem tudott követni. Ráadásul volt egy pont, amikor a VTT/QPI feszt még a PLL-lel is keverete és beírta, hogy neki már 1,85 volton áll! Ezek mellett hiába tanácsolt neki bárki bármi ésszerűt, csak hajtogatta a magáét, majd este végre benyomott egy "meggyőző" LinX-et, amin azért már mégsem 4000-es Uncore volt...
    Harmadrészt nem biztos, hogy azt az embert (vagy azokat az embereket) kell elítélni, akik valakit leírnak, netán a szavahihetőségét megkérdőjelezik, akár egy apróság miatt. A technikában bármi megtörténhet, pláne a számítástechnikában, a Microsoft óta pedig főleg! De, ha egy ember mindent megtesz azért, hogy szavahihetetlennek tűnjön, akkor azért nem biztos, hogy csak a technika a hibás! Ő pedig elég sokat tett azért, hogy ne higgyenek neki - már az emlékezetes Yorkfield-os ("de nekem annyira hatékony ventijeim vannak, hogy a környzetei hőmérséklet alá hűtöm a levegőt a házamban") című történet óta...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák