Új hozzászólás Aktív témák

  • petipetya

    nagyúr

    válasz BloodRay #7328 üzenetére

    "bicskában azért technikailag még elég nagy technológiai lemaradást érzek idehaza a magasabb árkategóriában" Mire gondolsz?

    Az idő múlásával azt tapasztaltam, hogy a Nagy Csaba maskara nem rendelkezik olyan vágóképességgel, mint több más bicskám. Félreértés ne essék, simán meg lehet fenni olyan borotvára, hogy a karomról húzza lefelé a pihés szőrt, ám ez nem változtat a penge geometriáján. Legyen szó akár kajáról (alma, kolbász, stb.), akár különféle keménységű vagy éppen puhaságú anyagokról, a dobogósok mindig ugyanazok: Spyderco Delica 4 (és Para 3 LW), Manly Wasp és Civivi Elementum. Nehéz lenne sorrendbe állítani őket, ha csak és kimondottan a penge geometriáját és a vágó képességet nézzük - nyilván ha a mindennapos viselés kényelmét, a zárszerkezetet stb. is belevesszük, akkor már különbség tehető közöttük.

    A többiek is folyton részt vesznek a teszteken, és szintén jól teljesítenek: Spyderco Persistence, Cold Steel Grik, QSP Penguin, Victorinox bicskák és Szalontai Fejesgörbe.

    A Nagy Csaba Maskara és a Cold Steel Mini Recon 1 pedig mindig a sor végén kullog. Mondom, hiába fenem meg ezeket úgy, hogy viszik a pihés szőrt a karomról, mert a különféle vágási szögekben és anyagokban már el-elhasalnak a többihez képest. Főleg ár-érték arányban jön elő a csalódás:
    - Cold Steel Mini Recon 1 vs. Grik esetén a Grik 2/3-a a Recon árának
    - Nagy Csaba vs. Szalontai esetén a Szalontai 1/4-e a Nagy Csaba árának

    [ Szerkesztve ]

    "nincs rá lezsóidő"

Új hozzászólás Aktív témák