Új hozzászólás Aktív témák

  • lemmy71

    őstag

    válasz velizare #6458 üzenetére

    Ez egy érdekes téma jó hogy szóba hoztad. A nagykönyv szerint igényel porzó párt, bár nekem kint a hobbikertben a Katalin cseresznyém egymagában áll és szépen terem. Cirka 70 méterre a szomszédos kertekben vannak még cseresznyék de fogalmam sincs milyenek, az biztos hogy az enyém kimagasodik az összes többitől, hatalmas fa. Itthon Lindám van, de nem vagyok vele megelégedve, a szomszédban van valami Gelmerzdolfi szóval az tudja porozni ha szükséges.
    Porzópárok esetén a körték és az almák a legkényesebbek a tapasztalataim szerint, ott alaposan ki kell választani mit mi mellé ültetsz. 2017 ben ültettem egy nemesített NM47 Starkingot és úgy néz ki hogy idén bemutatkozik. A környékemen nincs más almafa, elméletileg ennek is kellene porzópár bár erről is megoszlanak a vélemények :U
    Cseresznyére visszatérve, itthon anno Gelmersdolfim volt de 20 éves korában elkezdet belülről "mézgásodni" és nem tudtam kikezelni. Fokozatosan vágnom kellett a koronáját mert elszáradt, ez valami belső betegség, kicsit hasonlít a tűzelhaláshoz csak hosszabb ideig tart. Szép termése volt de ízben szerintem a Katalin felülmúlja, legalább is nekem jobban ízlett. 7 éve ültettem helyette a Lindát de mára nagyon megbántam, szerintem ősszel kicsapom és Katalin lesz helyette.

Új hozzászólás Aktív témák