Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
.DLL
veterán
válasz zolikaDB #31350 üzenetére
Vannak amik leszivárognak, pl. növekedő sorozat sebesség, kereszt AF szenzorok száma, stb. de fogásban, kereső méretében, világosságában, váz kialakításában az ##D gépek mindig jobbak lesznek, mint az alsó kategóriások. A zár is gyorsabb a nagyobb vázakon, vakuszinkron idő jobb, ez is lehet szempont, akku nagyobb, többet bír, stb. De szép fotót készíteni mindegyikkel lehet, egy jobb váz csak kiterjeszti a használhatóságot.
(P.H.)
-
addikt
Még egy kérdés,
ML-lel a raw videót akartam kipróbálni, de valamiért 5mp után leállt, ez miért van?Swift 1.3 GLX, Garmin Fēnix 6s, EOS R, Dell T110 II, iPad Pro, iPhone 15 Pro, Unifi
-
.DLL
veterán
válasz szpeti40 #31352 üzenetére
Nem lehet hogy lassú a kártyád? Egy darabig ír a belső memóriába, aztán az is betelik, mert a kártyára még nem tudta kiírni a korábbi frame-eket. RAW videóhoz a leggyorsabb memóriakártyák szükségesek, külső rögzítőkben is általában SSD-k vannak a sebesség miatt.
(P.H.)
-
Morgal
aktív tag
válasz zolikaDB #31350 üzenetére
A Canon hivatalosan már nem támogatja az 5D-t, de mivel nagyon lement az ára igencsak nagy ütemben jelentek meg az utángyártott alkatrészek száma az interneten - külön kínai ipar épül szerintem erre Mert azért valljuk be elég régi gép, de mégis fullframe és akinek kompromisszumok mellett is fontos a teljes képkocka, annak igencsak jó vétel lehet.
Természetesen jobban megéri egy középkategóriás xxD vázat venni, mint egy újabb generációs de amatőr szériába tartozót - de ez mind igényektől függ, hogy mire szeretnéd használni. Ha érdekel a videózás akkor érdemlegesebb a 60D-t választanod, az 50D szinte ugyanaz, csak masszívabb felépítés és van benne vakuszinkron csatlakozó, AF finomhangolás, gyorsabb sorozat stb. de kimaradt belőle a videó (ez a Nikon D90-el jelent meg "párban"). Mindkettő előnye, hogy ezekben már két tárcsás a vezérlés (tehát külön-külön tárcsával állíthatod a rekeszt és a záridót) nem kell lenyomni pluszban egy gombot, mint az alsóbb kategóriákban lévő gépeknél.
Az alsóbb kategóriás gépek egyik sajátossága egyébként ez a "műanyag" érzés, amikor megfogod. Természetesen ettől függetlenül azért tartósak, nem fognak széthullani de köszönő viszonyban sincsenek egy két vagy egy számjegyű váz építésével.
-
válasz Morgal #31355 üzenetére
Nemtom, a 2 tárcsa vs 1, nekem nem jelent gondot a rekeszhez külön gombot nyomni, de amikor kézbeveszel egy felsőkategóriás vázat, az tényleg más érzés...
Mondjuk nekem az alsóbb kategóriás Nikonok minőségérzete jobban tetszik, de... igazából egy idő után már annyira lényegtelen, hogy műanyag érzés vagy nem... Jó képet adjon, jó üveg legyen rajta[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
Morgal
aktív tag
Fotóztál már órák hosszáig egy témát? Egyik rally fotós ismerősömnek pl egy áldás volt a 40D egy 1000D után, amikor egész nap kint vagy és fotózol, nagyon ki tud állni az ujjad. Mellesleg gyorsabb is eltekerni egy tárcsát, mint lenyomni egy gombot és még eltekerni egy tárcsát
Hát igen a jó üveg az mindennél többet ér!
-
válasz Morgal #31357 üzenetére
Igen, elég sokat, bár pár éve utoljára, 1100D-vel Fotóztam pár évig kompakttal is rendezvényt, az után meg a belépő DSLR áldás. (Záridő és rekesz gombokkal, nyomkodva.)
1100D-re is fanyalgott sok teszt, hogy nincs gumírozás a markolaton, engem meg egyáltalán nem zavart.De amíg nem fotózásból élsz, addig szerintem ez nem az a rettenetes gond. Ha abból élsz, akkor meg ott van az, amit a felsőkategóriás gépekről írtam
[ Szerkesztve ]
-
speedyrg
tag
Kellemes ünnepeket a Canon társaknak. Egy kis segítségre lenne szükségem. Az alany egy 70d. Yn 500 vakum van. A 700 d vel zokszó nélkül működött távvezérlve. Ezzel sajna nem. Mi lehet az oka? Illetve stabis alapobit vennék. Korábban egy 18-135 stm volt. Sajna el kellett adnom de igazából teljesen meg voltam vele elégedve. Viszont gondoltam a 15-85 re is. Mennyire jó darab ? Esetleg tipushibája ?
Vagy valami más ? Előre is köszönet a segítségért.speedyr
-
bbkmachine
aktív tag
Üdv! 430EX-II vakut el tudom sütni vázról levéve a 70D-vel?
-
válasz bbkmachine #31364 üzenetére
Sztem legalábbis a beépített vakuval el.
Rádiós kínai kioldók meg vannak ebayről olcsón, pár ezerért is.Mutogatni való hater díszpinty
-
*Ropi*
félisten
válasz speedyrg #31362 üzenetére
"Mi lehet az oka?"
A már sokszor említett inkompatibilitás a 3rd party termékek esetében.
"Viszont gondoltam a 15-85 re is. Mennyire jó darab?"
Korrekt obi: az IS és a szalagkábel csak annyira mint más Canon üvegeknek (magyarán nem jellemző).
(#31364) bbkmachine: El: tud a beépített vakujával olyasmi vezérlést, mint a Nikon Commander mode / CLS.
[ Szerkesztve ]
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
válasz bbkmachine #31366 üzenetére
Amit Ropi ír, illetve ha va olyan slave módja, akkor simán bármilyen villanásra elvillan Mondjuk ez nem túl hatékony, nekem a YN-500 néha csak 1/40 körül adott jó eredményt, ha a gép belső vakuja villantotta.
-
_seth_
veterán
válasz speedyrg #31369 üzenetére
Eos utilityben lehet frissiteni az objektivek adatait. Ez nem egyenlo az fw frissitessel. Nekem az 5d3 ilyen frissites utan mar felismerte az 50 stm obit is.
[ Szerkesztve ]
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
_seth_
veterán
válasz bbkmachine #31372 üzenetére
Pedig eltelt pár hónap mire kiadták az 50 STM profilját. AZ én 5D3-am sem ismerte fel csak lens registration után. Eos utilityből talán a kettővel ezelőtti változat volt az első amibe bekerült.
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
*Ropi*
félisten
válasz speedyrg #31369 üzenetére
Nem a váz firmware-je tartalmazza az objektívek periférikus megvilágítást (ezt 2008 - a DiG!C 4 óta) és kromatikus aberrációt (ezt 2012, a DiG!C 5 óta) korrigáló profiljait, hanem külön lehet feltölteni a váz adatbázisába az EOS Utility segítségével: minden váz gyárilag 25 objektívét kapja meg (jellemzően az "L"-ekét) és maximálisan 40 darabig bővíthetők. A program adatbázisa minden lehetséges variációt tartalmaz az 1.4x és 2x extenderekkel együtt használva is (külön profilként, nem az adott objektív profilja tartalmazza).
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
_seth_
veterán
Canon 40D vázak esetén a zár viszonylag hamar meghalt, a zárcserekor berakott új zárak élettartama jobb vagy ugyanolyan mint amivel eredetileg szerelték?
-
_seth_
veterán
válasz *Ropi* #31376 üzenetére
Tartalék váznak újítottam egy 40D-t, 57e expo van benne, 53e exponál cserélték benne a zárat és takarítottak "keresőt" és szenzort (2012. 11 hó), 54,5 exponál az expo gombot és szenzort tisztítottak (2013. 3 hó), eladás előtt pedig expo kiolvasás, szerviztörténet került lekérésre és egy szenzort tisztítás is megtörtént (2015. 12 hó).
40e+20e+4e volt a három camera kft-s köre a váznak, ennél kevesebbért vettem.
Jó állapotban van, persze itt-ott ki van fényesedve de üzemel szépen, valóban tiszta ahol annak kell lennie, sok expo nem fog nálam sem beleszaladni, de tartaléknak jó lesz.Ez a darab is 50e fölötti exposzámot ért el, ha ugyanannyit tud a zárcsere után az nekem megfelel
Holnap kisétálok a folyópartra, 70-200 + 2x + 1,6x a crop miatt = 640 mm 5.6, de inkább F8, persze les nélkül nincs sok értelme, de hátha
-
válasz masterful87 #31379 üzenetére
Tönkre még mehet, de csere után még jó ideig menni fog, gondolom
-
_seth_
veterán
válasz *Ropi* #31378 üzenetére
Semmi komolyra nem kell gondolni, max meglátom mennyi is az a 640 mm Persze ha ilyen ködös idő lesz akkor még a keresőben sem fogok túl sokat látni
masterful87: Pontosan onnan van, már csak az maradt nála amelyik 50e expo felett van és még semmit sem cseréltek rajta. Én vigyázni fogok rá, beteszem a táskába alulra, időnként feltöltöm az akkuját (akkuit, 1 eredetit kaptam vele, de rendelek majd hozzá 2 utángyártottat) és itt végeztünk is, de ehhez is egy ilyen remélhetőleg megbízható gép kellett.
Korábban téma volt, hogy zárcsere után nullázzák-e az exposzámot, ezt a camera kft csinálta és nincs nullázva.
-
Canonfan
senior tag
Sziasztok!
Lehet elsőre furcsa lesz a kérdésem, de szeretném megkérdezni ti mit gondoltok.
Én vakuvásárlás előtt állok jelenleg, és most a Yongnuo YN-568EX II-vel szimpatizálok erősen, (és ennek az ára (50e )lenne a max keret is) és azt szeretném megkérdezni tőletek, hogy a régebbi, csavaros vakürögzítés az aktív használatban mennyire lassabb illetve megszokható?
Azért érdekelne, mert az utóbbi időben egy Canon 430 EXII-őt szoktam használni (ami nem saját csak kölcsön szoktam kérni) és annak már az újabb, karos rögzítése van, ami kényelmes szerintem, de a hagyományos csavaros megoldással még nincs tapasztalatom.
Canon vakuban nem gondolkodok az áruk miatt, de láttam a Mikrosat oldalán, hogy van már az 568 EX II -nek egy nagytestvére a YN-685 [link] ami gyorscsatlakozós, és 6 ezressel drágább ami beleférne még, de viszont az 568 EX II is bőven elég nekem az YN-685 plusz funkcióira nem is lenne szükségem, ki sem tudnám használni...
Illetve azt szeretném megkérdezni még tőletek, hogy vakuba ti milyen kapacitású és márkájú aksikat szoktatok használni, megéri beruházni eneloop (pro) aksikra, vagy bármilyen nevesebb gyártó (pl Varta) is megteszi?
Válaszotokat, és bármilyen infót előre is köszönök szépen!
[ Szerkesztve ]
-
barrasz
aktív tag
Sziasztok!
A mai napon kaptam egy Canon 700D-t és a beállításnál egy kissé elakadtam,valamit elnyomkodtam,és az istenért sem találom.
Most olvasgattam a kézikönyvet de nem tudtam rájönni a dologra.
Ha valaki meg tudná mondani azt,hogy hol tudom beállítani azt,hogy mikor a szememhez emelem a gépet akkor a kijelző kikapcsoljon.Vagy nincs élőkép vagy amikor a keresőbe nézek akkor sem kapcsol ki.
A segítséget előre is nagyon köszönöm. -
_seth_
veterán
válasz Canonfan #31382 üzenetére
430EXII-es vakut vásárolj szerintem és hozzá eneloop akkukat. Egyébként van vakus és akkus topik is
[ Szerkesztve ]
-
válasz Canonfan #31382 üzenetére
YN-500-am van, aki kézbe vette, vagy azt hitte hogy Canon 580, vagy azt, hogy 430. Gondom nincs vele, a csavaros rögzítés inkább a gagyi kínai műanyag vakutalppal okoz gondot, a gépen, és rádiós kioldón (JJC) nem. Nem sokkal macerásabb, mint a karos rögzítés, a vaku ára viszont fele volt kb. egy használt 430-nak...
Eneloop akku javasolt, vagy Recyko, ami ugyanazt tudja (bírja az összevissza töltést, és kicsi az önkisülése) , meg egy normális automata töltő hozzá, akármit veszel, mert egy gagyi töltő ugyanolyan hamar kinyírja, mint a sima Ni-Mh akkukat. Ne sajnáld a pénzt akkura és töltőre, meghálálják. Nem az a kérdés, ki gyártja, hanem hogy milyen tevhnológia Az újtechnológiás akkuk (Recyko, Eneloop) megeszik a nikkelt reggelire, még ha kisebb kapacitásúak is, mert a hirtelen terhelést (amit egy vaku feltöltése jelet elsütés után) is jobban bírják.
[ Szerkesztve ]
-
_seth_
veterán
válasz copass #31387 üzenetére
Áh, jó lesz ez. Fogásra is egész kényelmes darab és a felső lcd-ről sem kell lemondani + gyakorlatilag felújított darab 5D3 mellett nem is nagyon törpül el, jah és ezen is van 2 tekerő + joy, egész otthonos.
[ Szerkesztve ]
-
hszilard666
veterán
Sziasztok!
Bocsi hogy ilyet kérdezek, de mi a hivatalos neve annak a csatlakozónak a mi a dslr ek tetején van? Oda szoktuk rögzíteni a mikrofonokat A másik kérdésem hogy létezik arra a csatira "elosztó"? Hogy több cuccot tudjak rá aggatni a gépre, mondjuk világítást, és mikitKeresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
válasz hszilard666 #31391 üzenetére
Vakupapucs. Angolul hot shoe.
Amúgy szerintem tuti van ebayen olyan állvány, amivel oda több dolgot tudsz tenni Pont Kínából ne lenne?
-
-
_seth_
veterán
válasz zolikaDB #31390 üzenetére
1100D amivel többet tud az a magasabb iso, +2 MP és a videó. Videózni nem szoktam, 2MP már sokat nem jelent, a magasabb iso jó dolog, de 3200 elég lesz a 40D-n is Stabis f4 és 2.8-as obival valamint 1.4-es fixel kivitelezhető lesz kb minden
40D amivel többet tud: masszív darab jó fogással, gyors kezelhetőség (2 tárcsa + joy), felső lcd és dedikált gombok, 9 keresztszenzoros af pont, nagyobb és fényesebb kereső, szenzortisztítás, 6,5-ös sorozat (1100d 3fps), kicsivel jobb képminőség, gyorsabb zár (amíg bírja ), nagyobb kijelző.Kinek mire kell Akinek kell a videó az már hamar el is döntötte a kérdést
[ Szerkesztve ]
-
.DLL
veterán
válasz hszilard666 #31396 üzenetére
5000 Ft egy darab hajlított vasért? Oké, ha lehet magyart, de ez úgy is kínai, onnan rendelve kb. feleannyiért kapsz olyat amire 3 dolgot is ráaggathatsz. Semmi nem indokolja, hogy itt ekkora szorzót tegyenek rá, csak a lehúzás faktor. :\
(P.H.)
-
masterful87
senior tag
válasz hszilard666 #31396 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest