Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • .DLL

    veterán

    válasz bbkmachine #30121 üzenetére

    EF 17-40 F/4 L? Az egy furcsa obi. Persze látom az értelmét, FF-en UWA belépő. De FF-en a képszéleket már eléggé keni, és az egész elég messze áll pl. a 70-200 F4 L minőségétől.
    Croppon meg hiába nincs rajta a széle, és egységesebb az összkép, arra drága. Drága profinak, mert nem hoz olyan képminőséget, drága amatőrnek, mert nekik ott az IS kitobi hasonló képminőséggel, amit én pl. 4 évig használtam és tökéletes állapotban adtam el (Ezt csak azért írom, mert tudom, hogy műanyag, meg könnyű, de nem esik szét, pedig kirándulásokra jártam vele, ott lóbálódott a nyakamban egy nehéz 20D-vel a fenekén, aztán 550D-n videóztam is vele sokat, stb. szóval sokat ment) Tehát visszatérve az árra: oké vegyük azt, hogy a kitobi gyenge törik. A 17-40 használt árából 3-4 új IS-es 18-55-öt lehet venni, tehát ha valaki nagyon gyepálja akkor is megvesz egyből kettőt :D (de ha vigyáz rá, akkor nem lesz gondja) és képminőségben ugyanott van az ember.
    Ha pedig jobb minőség kell és konstans f/2,8, akkor meg ott van a Tami 17-50, mindenben jobb (kivéve USM) és olcsóbb is.
    Amire jó a 17-40 az, hogy haladó amatőrnek az első használt 5D-je mellé legyen egy elérhető árú széles látószögű lencséje.
    Szigorúan magánvélemény, más ettől még használhatja másmire, nézhet máshogy erre az obira saját tapasztalatai alapján, de nekem ez a tapasztalatom. :)

    [ Szerkesztve ]

    (P.H.)

Új hozzászólás Aktív témák